Viete vypočítať daň?
Babka minuly rok robila popri star.dochodku ktory ma vo vyske 253 eur a za cely rok zarobila 3 480 eur na dohodu a doma ma este deda invalidneho dochodzcu.Kolko jej preplatia dan,alebo bude musela este ona vraciat?Ak to vie niekto vyratat,lebo ona mna prosila ci jej to neviem vyratat a ja sa v tom fakt nevyznam.dakujem
@ivetka1981 Na DB na dieta nemas narok,nakolko tvoje zdanitelme prijmy nedosiahli vysku 2430Eur/rok. Ostatne vypises do DP typ A,das nezdanitelnu ciastku na danovnika a vratia ti zrazenu dan.
@evittam vieš mi to prosím vypočítať?
@ivetka1981 Ano.
@evittam akú výšku mi vlastne vrátia ak vôbec niečo vrátia?
@ivetka1981 Ako som ti napisala-vratia ti zrazenu-odvedenu dan.
@evittam to je tých 45,17eur ak som dobre pochopila?
@ivetka1981 Ano.
@samanta82 ale aby si manžel mohol uplatniť odpočet na manželku, musí v tom období spĺňať niektorú z podmienok:
- byť ZŤP
- alebo evidovaná na úrade práce
- alebo sa starať o dieťa do 3 rokov (6 rokov z dôvodu nepriaz. zdr. stavu)
- poberať príspevok na opatrovanie
spĺňaš z toho niečo? zrejme nie, teda manžel nemá nárok na odpočet
Dobrý deň, aj ja by som mala prosbičku, ako sa vypisuje daňové priznanie, ak mám prácu v Čechách.
Úhrn zaúč.príjmov............145 039 Kč
Úhrn povinné pijistení.......49 314 Kč
Základ dane .....................194 353 Kč
Záloha na daň ......................4 455 Kč
Vlani mi to vrátili, a musela som to prepisovať.
ďakujem veľmi pekne 😉
MM
@bublinkova
ahojky, najjednoduchšie je sa ísť priamo opýtať na daňový úrad - poradia ti (ak máš možnosť samozrejme 😉 ).
inak na nete Finančnej správy máš vzory DP - ja to vždy vypĺňam na nete klasicky z tlačiva - tam to kontroluje aj chyby a všetko vypočítava, máš tam aj vzory a príklady (tlačivá A alebo B - pre teba je teraz tušim B-čko, keďže máš príjem zo zahraničia), aj keď nie som "daňovníčka", nikdy mi nič nevrátili... tuším vždy zatiaľ platilo, že keď máš príjmy zo zahraničia dá sa podanie DP max. 3 mesiace odložiť.
Prijmy z CR sa zapocitavaju, vypisuju sa riadky 51-55 v DP typ A.
@bublinkova pekny den, pozrite na tuto stranku https://www.financnasprava.sk/sk/obcania/dane/d...
je tam priklad na vyplnenie danoveho tlacivo.... tiez sa jedna o CR, mozno vam to pomoze... je tam uvedeny priklad a hned aj riesenie...
@evittam vyplním len tieto riadky a 32,33,34,36,37,41,48 vynechám??
vyplňam to sem a som z otho paf 🙂
@bublinkova Veď ti dala
@ivushka19 dobrý link ako to vypísať.Vypisuješ r.32-34 a potom 36,37,41-43,48-50. Pekne je to tam uvedené.😉 Ak si mala len príjmy len zo zahraničia tak ich uvedieš všetky do započítaných príjmov, len ti možno vyjde rozdiel pri použití kurzu - to sa stáva.
Ďakujem babenky :D, veľmi mi to pomohlo, a ešte jedná otázočka......Ako to je s vrátením dane, kedže bola stiahnutá z výplaty v ČR. Vracia sa ?? kedže som nepresiahla čiastku 3803,33 eur??
@bublinkova myslis, ze by ti slovensky danovy urad vratil dan zaplatenu v inej krajine? 🙂
@majusqa77 no to práve neviem, takže ju potom neuvádzam do riadku 64!! už som zasa mudrejšia :DD
Dobrý deň, chcem sa ešte opýtať na syna, on ako študent, mal dva príjmy z SK a z CZ, postupujem ako na
https://www.financnasprava.sk/sk/obcania/dane/d...
Sk- príjem 470,59
poistne 2,99
základ 467,60
preddavok 88,83
CZ- iba príjem 2961,-
vypišem 32,33,34,36,37,41,64,66-preplatok?, IX oddiel-kod štátu a príjmy+výdavky
48,49,50,51,52 ?? nevypisujem ??
a 77 ?? toto tiež neviem
Ďakujem veľmi pekne za pomoc
MM
ahojte.nevie mi niekto prosim poradit, ci sa čiastočný invalidný dochodok niekde udáva v danovom priznaní, pretože účtovníčka si vždy žiada od manžela výmer.on je poberatelom toho dochodku a ide o jeho danove. dakujem velmi pekne.
Ahoj dievčatá,
tiež by som potrebovala poradiť s daňovým priznaním pre moju mamu. Je dôchodca, nepracuje a v roku 2016 prenajímala od 01.03.2016 1-izbový byt za 350,- eur. Čiže príjem bol 3. 500 eur. Výdavky boli 1754,77 - narátala som len energie a zariadenie a réžiu. Nie opravy, nie fond opráv, nie daň z nehnuteľnosti, nie poistenie bytu. Príjem som ponížila o 500,- eur a výdavky som prepočítala koeficientom. To všetko myslím, že mám ok. Základ dane mi vyšiel 1504,70 eur. A tu už neviem. Má mama platiť daň? Veď jej príjem je akurát tých 1504,70 eur a z toho má zaplatiť ešte 280 na dani ? Ak by pracovala a zarobila 1900 eur, všetko jej ostane a ešte jej aj preddavky vrátia. To má platiť daň z toho čo nemá a nemôže minúť? Minúť môže iba 1504,70eur.
Ďakujem za pomoc a vysvetlenie ako teda postupovať. Silvia
@bublinkova mozes si podat danove aj v CR, tam ti daň vratia

@evita68
@majusqa77 kočky poradíte mi neiktorá prosím ako vypočítať vyučtovanie daň.priznania?
Úhrn vyplatených zdan. prijmov 732,11
Poistenie a príspevky 70,75
Čiastkový základ dane 661,36
Úhrn preddavkov na daň 45,17
Údaje zo soc.poisťovne:
Nemocenské 1520,70
Ošetrovné 120,10
Materské za 12/2016: 288,60
Taktiež chcem požiadať o vyplatenie daň.bonusu na dieťa za mesiace 1-11(v mesiaci 12 mi bol daň.bonus vyplatený)
Veľmi pekne ďakujem