Vláda zvažuje zrušenie druhého piliera dôchodkov?
Vláda sa pohráva s myšlienkou zrušenia II. piliera a znárodnenia peňazí v ňom nasporených. Čo to znamená? Že moje nasporené peniaze mi štát vezme a ja budem poberať nižší dôchodok? Nižší o tú moju nasporenú sumu?
Tak a ďalší krok? Určite daňový bonus, jupí 😭
@dominikamacakova nikdy nezomrieme! Vzdy tu budeme bojovat za spravodlivost a za Jana a Martinu. Ja to poviem tvrdo ale cakam az sa pominie generacia komunistov a bude lepsie, snad. Takze MY cakame 😃🎯. Karta sa obrati raz.
@autor "...potom mi to tak vadiť nebude - budeme z toho profitovať my aj naše deti" - aj keby sa to nerozkradlo ale fakt sa z toho postavili dialnice tak napriek tomu my a nase deti nebudeme profitovat - dochodky budu coraz nizsie comu by prave II. pilier zabranil. Tym ze stat by musel vydavat nam a nasim detom cely dochodok (bez pomoci z II. piliera) tak o to ten II. pilier budeme mat nizsi I. pilier. Je to o tom co je k dispozicii to sa rozda. Viac na rozdavanie nie je uz teraz (rozne transfery z inych fondov a statne dotacie) a uz ani nebude.
A inak aj západné krajiny majú problémy a zadlzuju sa kvôli dôchodkom, napr francúzsko, čiže snívať sen o tom ze stat niečo garantuje... je smiešny.. A 2 a 3 pilier majú pomoct, aby nebolo ešte horšie o 20+rokov.
@veronicka1901 keď sa zruší daňový bonus,kocikovne,obedy,rodinne a ďalších xy príspevkov. A Iste percento Slovenska sa pôjde pásť potom si rada prečítam komentáre ľudí ktorí im dali 35tu šancu. 🙄
Sporte si sami v zlate a nikto vam nic nevezme….
@viestta " takze ti ludia asi o nic neprisli, ale nikto nevie ake by im vysli dochodky z druheho piliera. Co bude o 20 rokov netusi nikto"
Prave to som tu nacrtol - povedzme ze teraz mame k dispozicii cez odvody v I. pilieri 1000€ na rozdanie 100 dochodcom - takze dostanu dochodok po 10€.
O 20 rokov je uplne jasne ze pracujucich bude menej a dochodcov viac (vieme to lebo ludia starnu a tolko sa nerodia a imigraciu odmietaju). Zmeny zakonov nechame bokom.
Takze o tych 20 rokov budeme mat 800€ pre 120 dochodcov - takze dostabu po 6€.
Toto v pripade ze by bol len prvy pilier.
Ale teraz mame aj II. pilier - ak by ostal co sa stane?
Rovnako o tych 20 rokov budeme mat 800€ pre 120 dochodcov + ale teraz aj povedzme 400€ z druheho piliera - takze mozeme rozdelit 1200€ pre 120 - dochodci budu mat v priemere po 10€ tak ako pred 20 rokmi - len vdaka II. pilieru sa budu mat tak dobre ako dochodcovia pred nimi.
Jedna vec je ze si vezmú sumu ktorá by bez ll.piliera išla štátu druhá vec je ak si vezmú aj naše výnosy z investovania v tom piliera to už by bola zlodejina to nie sú ich peniaze
@lenkasarka ja sa obávam, že im je všetko jedno, zrušia a hotovo
@hiro netvrdim, ze nemas pravdu, ale nechcela sa mi az tak prepocitavat. Iste je, ze to bola kradez aj pred 20 rokmi a bude to kradez aj ked to spravia v buducnosti. Kradez posvatena zakonom, cize nepotrestatelna pre tych co ju spachali a potrestane su jej obete. Ale tak to chcela 1/4 opravnenych volicov a my ostatni si to vyzerieme s nimi.
@veronicka1901 potom im to jedno nebude to pamätaj
Čo si už táto vláda dovoľuje je vrchol všetkej drzosti. Ja mám druhý pilier od 18ky, kedy som sa prvýkrát zamestnala a mám tam teda celkom pekne nasporené už a táto banda všivavá ma de facto ide okradnúť - a so mnou aj všetkých ostatných. Ja už naozaj nemám slov na nich niekedy.
Autorka dôchodok v budúcnosti budeš mať nulový buď budeš robiť kým neskapes alebo ti budú dačo dávať deti. Robko Odrbko tie peniaze zhrabne ukradne a pre*ebe tak ako vždy. Ako bonus nás dajú DSSky na súd ktorí vyhrajú a ešte tvoje pravnucata budú splácať poplatky za súdne trovy a ušlý zisk.
@hiro 1 chyba vo vypocte, ak bude aj 2 pilier nebudes mat o 20 rokov tiez tych 800 ako iba v 1 pilieri. Musis to predsa znizit o odvody do 2 piliera, ak bude 2 pilierovy system, cize ak je 18% plny odvod, tak tie 4% su cca 178 eur cize dajme tomu budes mat 622 +400 z 2 pilera. Ci sa mylim?
Čo sme- ste si zvolili....to máte.
Mňa by teraz zaujímali tie ovácie ľudí,čo ich volili...detto Peleho.
Teraz nech sa pekne demonštratívne ozvú mamicky,ako sa k nim hlásili po voľbách. A vysvetlia nám,hlupim,čo sa vlastne ide diať a nech nás presvedcia,že to vlastne s nami myslia dobre....len to nechápeme.
Ono to bolo tak že ja všeobecne nenávidím byrokraciu, nikdy som sa o to nezaujímal, bol som mladý pár rokov po škole v mamahoteli kde som odovzdal časť výplaty a všetko bolo vybavené. A vtedy taká teta to prišla robiť, zle sme sa asi pocbolili, nemal vôbec prehlad o týchto veciach. Proste ma ukecala a po rokoch som zistil čo som zistil. A ja tú jednoduchosť milujem. Nechcem mať chaos a 77 zmlúv kadejaké poistenia... Odvody odídu automaticky a ja nemusím nič riešiť, kontrolovať čo poslali, neposlali, nemám na to trpezlivosť.
V banke stačí cez ich aplikáciu nejaký sporiaci účet kvôli rezerve, nejaký investičný ako dlhodobé sporenie a vybavené. Je to prehladné, na jednom mieste, vždy po ruke k nahliadnutiu.
@terezka1947 ja som volicom strany ktora sa nedostala do parlamentu uz asi tretiraz po sebe... Tak ja mozem pravom povedat ze niesom ani liberal ani krestan ani laviciar. Ale je jedno kto vladne. Kazdy kradne. Neni vam jedno ci to rozkradne Sulik alebo Fico?
@babkaland to je fakt,každý pri moci najprv zabezpečí seba.
No toto s Ficom je nonsens.
@babkaland ale ved do druheho piliera nic nekontrolujes, to ide automaticky. Ziadne prikazy. Jednoducho tá zenska ťa oklamala. Veru skoda pre teba, mal by si pekne zhodnotene, i ked tam boli kedysi vyssie poplatky, teraz je problem vlada a poplatky su uz nizke,ja som tam od zaciatku,len skoda, ze indexy prisli az neskôr. Nelutujem. A na zrusenie 2 piliera myslim nestaci nadpolovicna väcsina- opravte ma niekto, ak sa v tomto mylim
Ano tak sa poopravme ze liberali by boli to mensie zlo. Ale statnu kasu by musel nejako platat kazdy aj keby nam vladol mimozemstan. A v druhom pilieri je kopec penazi.
@babkaland nie nie je
@hellwant neni isté že sa im to podarí. Tá televízia im razdva prešla, tak dúfajte že toto sa im nepodarí. Našťastie ešte úraduje pani prezidentka a bude im to vetovať. Ale od leta keď smer získa všetko, tak už im nikto nezabráni... Jan a Maťa nebudú poslední. Novinári sa môžu rovno sťahovať, vracia sa mafia ako z dôb Mečiara. Utečte kto môžete. Úspory schovajte v zahraničí.
@gribka1 bol by najvyssi cas vyberat takych politikov, ktori su bezuhonni, nenechat sa oklamat zas a znova tymi istymi, ktori sa ako zlodeji uz ukazali. Ja toto nepochopim, ked zistis, ze niekto ti na navsteve ukradol strieborne lyzicky, predsa ho nebudes znova pozyvat aby ukradol aj striebornu cukrenku. Ale politik kradne a niektori ho zvolia zas a znova aby mohol zas a znova kradnut a este to ohajuju tym, ze kradnu aj ini. No nie kazdy kradne. A kto kradne ma byt potrestany, nie ze mu dame moznost nakradnut este viac. Tu nepomoze nic, len vymena pilin u niektorych, lebo cakat na vymenu volicov je na dlho.
@viestta ja čakám naozaj,že prispejú ženy,kt.po voľbe Peleho hrdo blahoželali....lebo je z rovnakého košiara.
@gribka1 v tom pripade máme/máte smolu že sa fico stále vracia. Viestta to napísala velmi dobre. Ako je možné že sa títo vracajú už tretí či kolkí raz. OK raz šlapneme vedla, ale prečo idú do tej istej rieky zase? Matovič nebol dobrý, a už si ani neškrtne, Sulík nebol dobrý, tak zmizol, Kollár tiež. Ale prečo je Fico večný? Však treba ísť ďalej. Volte KDH, Alianciu, Pirátov či čokolvek čokolvek čo ešte nebolo. Snáď raz niekto bude iný.

@yoxinka ale ved tu stačí u nás raz za 30r opraviť chodník a ódy na vládu sa skladajú... vsak profitujú z toho všetci:D nevadí ze sa to robí na dlh alebo z EU fondov ( a xkrat predražené a kvalitka úplne super, tak na par zím)
Ak sa na niečo použije 2.pilier tak max na dôchodky.. keďže peniaze nie sú ale rozdáva sa o dušu...