icon

Vláda zvažuje zrušenie druhého piliera dôchodkov?

25. apr 2024

Vláda sa pohráva s myšlienkou zrušenia II. piliera a znárodnenia peňazí v ňom nasporených. Čo to znamená? Že moje nasporené peniaze mi štát vezme a ja budem poberať nižší dôchodok? Nižší o tú moju nasporenú sumu?

babkaland
25. apr 2024

@gribka1 predbehla si ma 🙂

gribka1
25. apr 2024

@babkaland Ja nezvolím nič, čo sa okolo Fica šuchlo.

terezka1947
25. apr 2024

Zlodejov volíme preto opakovane,lebo .....nevnímame realitu,nesledujeme správy. A tesne pred voľbami sa na nás niekto usmeje a.....

natalka13
25. apr 2024

@babkaland no ty musis byt super obet podvodnikov. Sorry ale nevediet aku zmluvu kedy si s kym uzavrel? Ci ti zamestnavatel.prispieva neprispieva do 3.piliera? To je tvoja hlupost.

gribka1
25. apr 2024

@terezka1947 To platí len pre časť populácie.

babkaland
25. apr 2024

@terezka1947 ja tiež nechápem kto ich volil keď sa k nim nikto nepriznáva. Ja som príslušník etnickej/národnostnej menšiny tak logicky volím našich, ale tí vo vláde dlho neboli. Žeby bolo viac dôchodcov? To jedna alternatíva ale skôr považujem za reálnu tú že lavicoví voliči nemajú nič iné na výber len 3 strany (smer, sns, hlas) a tie lahko zostavia vladu lebo drzia spolu. Ale my nevolici lavice volime kolko stran? 10-20? Ved este aj madarska mensina mavala 2-3 samostatne strany, potom romovia ich mali neviemkolko, liberali sas, ps, za ludi, modrych, konzervativci kdh, a este xy ministran co mali po 2-3% pirati a take ak si pamatate... Teraz si predstavte sucet vsetkych co nevolili lavicu. Je ich 2x viac! Problemom je ze sa rozdrobujeme a dalsim ze strany samotne nedokazu spolu vladnut. Ved ked sa konecne porazila lavica, vzdy sa vlada rozpadla. Ale to je uz na inu temu.
Ale suvisi to tak ze aj vdaka tomu mozno pridete o uspory. Dzurinda by to nespravil.

hellwant
25. apr 2024

Tak som to pozrel, 3 pilierovost je zakotvena v ustave, na zrusenie 2 piliera treba 90 a viac hlasov a Ficova koalicia hanby ma 79. Cize by ho v opozicii 11 poslancov muselo podporit. To sa tazko stane.

gribka1
25. apr 2024

@babkaland Možno je to tým, že každý chce mať svoju stranu. Ľudia nevedia držať spolu. Samí odídenci zo strán, ktorí sa pridajú raz sem, raz tam. Každý chce presadzovať ten svoj názor. Proste sa nespájajú. To sú tí, ktorí sa učia politikárčiť v post socializme. Tí s povahou minulosti, oni potrebujú vodcu, alfa samca, pretože sami nevedia, ako by ich život mal vyzerať. A tak to za nich urobí niekto iní.

terezka1947
25. apr 2024

@babkaland paradoxne v mojom okolí ho volili mladí ľudia... učitelia,starší nie.

gribka1
25. apr 2024

@hellwant Možno si vymyslia nejakú dobrovoľnosť vystúpiť z 2.piliera.

marca12
25. apr 2024

Ty si dobra optimistka 🤪

lienka.7
25. apr 2024

Znamená to, ze to, čo si si doteraz nasporil ti vezmu a rozdajú teraz.
Keď pôjdeme o 20 rokov do dôchodku my, dostaneme veľké 💩
A moje deti uz ani nehovorím...
Ale jasne, rozdávajme teraz starým 13, 14, 15 aj 20 dochodky, lebo si to chudacikovia zaslúžia predsa.
My si zaslúžime potom tak akurát seno, aby sme sa pasli 👎

nicicka
25. apr 2024

@viestta No. Vieš prečo ho volila moja mama? Lebo Robko si už nakradol a už ma dosť a zas keby prišiel niekto nový tak tiež si bude chcieť naplniť vrecka. Ale to ze vsetci mladi chcu ist prec, ze ju nema kto vysetrit za to Robko predsa nemoze. Aaach ja toto nepochopím. Však si zrátam 2+2 😡...no decku aspoň dohovoris ale čo s dôchodcom co dakedy nemá rozum ani ako to malé dieťa.

candii
25. apr 2024

Nemôžu ti zobrať tvoje našetrené peniaze a ani zrušiť 2. pilier. Nepíš hoaxy. Môžu maximálne otvoriť druhý pilier ako to spravili v roku 2014 a nahovoriť ta aby si sama a dobrovoľne vystúpila a vtedy tvoje peniaze prepadnú štátu a 2.pilier ti bude zrušený ale to urobí len hlúpy.

veronicka1901
25. apr 2024

@candii a prečo by nemohli? 2. pilier nie je zakotvený v Ústave SR.

candii
25. apr 2024

@veronicka1901 akoze nie je? Samozrejme že je

lonely66
Odpoveď bola odstránená
viestta
25. apr 2024

@terezka1947 neozvu sa, akoruat nahlasia diskusiu, ze sirime klamstva

jednoduchomaria89
25. apr 2024

Chcem pogratulovať všetkým voličom tejto koalície za kus dobrej roboty 😉 že vás hanba ani jedného nefackuje voliť komunistov a ožranov . 12 rokov a žiadne výsledky , hla zase vo vláde , ďalší v paláci

babkaland
25. apr 2024

@gribka1 presne tak, keby aj lavičiari mali 20 strán ver že by nikdy nevyhrali. Neviem ako to robia že oni vedia držať spolu.

Trojpilierový systém ak je v ústave tak nemajú šancu zrušiť. Tam patrí aj 2 pilier. Ale otvoriť ako sa už spomínalo a vtedy som chcel z neho odísť a vyšlo najavo že v ňom ani niesom...

viestta
25. apr 2024

@candii a to je co? Len dalsie znarodnenie, dokonca toto bude "dobrovolne", pretoze zmenia tak zakon ako ho zmenili v 2014, vela ludi bolo postavenych pred volbu ostat alebo odist, ale oni si umyli ruky. Ficove vlady pravidelne prekopavaju Kanikovu dochodkovu reformu a vzdy pridu buduci dochodcovia o istotu a aj o peniaze. Posledna zmena pravidel pri odvodoch, ktoru schvalili dobrovolna nebola, jednoducho sporitelov obrali o peniaze upravou zakona.
Vies co mi toto ich bacovanie pripomina? Ranny socializmus a casy kolektivizacie, ked rolnici "dobrovolne" vstupovali do JRD. Tebe nie?

veronicka1901
Autor odpoveď zmazal
candii
25. apr 2024

@viestta samozrejme súhlasím s tebou.

ysseba
25. apr 2024

@veronicka1901 podla mna tehotenský prispevok. A danovy bonus hned za nim. Kazdopadne, vsetky taketo nepopularne opatrenia budu robit tento a buduci rok. Potom nie, lebo uz 2 roky pred volbami sa robi nenapadne kampan. Aby ludia zabudli, prisposobili sa, potom daju babkám karafiaty na MDZ a bude ruka v rukave. Takzo sa to robi, do psej matere 🤮

mapa
25. apr 2024

@terezka1947 ale kde, tie zeny oslavujuce mafiansku vladu a prezidenta teraz vstupuju do svedomia tym, co prispeli na obranu Ukrajiiny 😁

mell27
25. apr 2024

@laurita285 nepreberú sa nikdy, hlavne, že tu nemáme trans propagandu, ktorú mimochodom nikto nerieši, iba oni ňou strašia ľudí... Sme neuveriteľne sprostý národ a bude nás ich populizmus stáť ešte veľa peňazí. Žiaľ,za to zaplatia hlavne ich nevoliči 😪 viď zrušené príspevky u zubára, 2. pilier, príspevok na nerefinancované hypotéky pre lajdakov...

mell27
25. apr 2024

Lebo peniaze v 2. pilieri idú vraj do Ameriky (investujú sa) 🙄 ľudia s IQ 5 si myslia, že vláda ide chrániť naše peniaze 🤦 sme ľahko manipulovateľní, lebo väčšina populácie ani nevie, čo je to 2. Pilier

mima1608
25. apr 2024

@ysseba no tehotenský príspevok je ozaj luxus, čo nemajú ani Nemci a Francúzi a iné vyspelé krajiny. Každopádne, avizovali ešte aj po voľbách, že ľuďom nebudú vraj znižovať štandard, tak som zvedavá ako to chcú urobiť a ako si to pred voľbami chcú obhájiť. Však mladí hádam nie sú tak zaslepení ako dôchodcovia a čo viem, tak Fico má stále aj dosť voličov z mladších generácií, čo je totálne nepochopiteľné 😒

veronicka1901
25. apr 2024

@mima1608 je to luxus, to je pravda. Lenže zárobok vo FR alebo DE je úplne niekde inde. Nehovoriac o výške PnD napríklad v Nemecku.

viestta
25. apr 2024

@mima1608 najsmutnejsie na tom vsetkom je, ze ti zaslepeni volici smerohlasu nie su dochodcovia, ale ludia +40 zijuci na vidieku a malych mestach, pracujuci na nizsich poziciach alebo ekonomicky necinni ludia v produktivnom veku. Netreba zvalovat toto co nam vladne na dochodcov, pretoze vacsinou ich volili ti co som spominala vyssie. A ti nikdy nerozmyslaju v takych dalekych casovych horizontoch ako je ich dochodok, ti vacsinou ziju v dnesku. A vacsina z nich ma nulovu financnu gramotnost takze ani nevedia co sa vlastne deje s ich peniazmi