Vláda zvažuje zrušenie druhého piliera dôchodkov?
Vláda sa pohráva s myšlienkou zrušenia II. piliera a znárodnenia peňazí v ňom nasporených. Čo to znamená? Že moje nasporené peniaze mi štát vezme a ja budem poberať nižší dôchodok? Nižší o tú moju nasporenú sumu?
@jednoduchomaria89 zjavne je väčšina populácie spokojná s vládou,minimálne tá v mojom okolí, im môžu čokoľvek zobrať,stále im bude stačiť,že tu nemáme lgbt propagandu
@jednoduchomaria89 aj oni dávajú extra sponzoring každý mesiac z výplaty ... Ak sa teda bavíme o podstivo odvádzajúcich ľudí...
Ja ho nemám aj keď som ho chcela pred cca rokom som si povedala aj tak si s ním politici robia čo chcú najmä zas títo istý,, mali ste ma tu na posmech a ze finančné negramotna 😅😅 práveže som pozerala dopredu a aká je doba a realita kde komu čo zhabat
@zuzulka558 si s nimi vybabrala 👍
@zuzulka558 prepáč, ale je to finančná negramotnosť. už som to aj písala niekde o dedení 2.piliera. keby @hellwant umrel, tak jeho dedičia zdedia jeho 33 tis.Eur. ak by si zomrela ty, tvoji dedičia nebudú mať nič z tohto zdroja sporenia, lebo žiadny nemáš. ak pre nic ine, tak kvôli dedeniu je 2.pilier lepší ako sa spoliehať len na 1. čiže keď sa tu nafukuješ, ako si pozerala dopredu, tak pravda je taká, že nejde o tvoju šikovnosť a predvídavosť,ale čisto o potvrdenie výroku, že hlúpym šťastie praje...ale koniec koncov, ešte nič nie je zrušené, zatiaľ sa o tom len šušká,uvidíme, ako to dopadne.
@zuzinabila ak ti to zoberie vláda a táto s tým rada špekuluje nedostaneš nič,, radšej deťom necháme veľký pozemok,, hlúpa nie som škoda ze ma nepoznáš alebo podľa seba súdim teba to potom beriem,,, ved percenta už dali dole možno to robia pomaly a šikovne
Majd uvidíme, budú posielať oznámenia o tom, v aplikáciách kde si pozeráta stav úspor, bude push notifikácia atď.
@tehulka2011 to neviem ale lepšia investícia bola pre nás pozemok ktorý sa dá rozdeliť na dva ako čakať ci mi dieťa zdedí 2.pilier
@zuzulka558 ok, zbytočne diskutovať, keď nemáš správne info. kto má 2.pilier, idú mu tam aj povinné odvody, ktoré by inak skončili v SP. za to by si teda pozemok nekúpila..
@zuzulka558 😂😂
@zuzinabila sa smeješ možno dosmejes co vám nakoniec s tým porobia,, v tejto dobe ti ani ústava nezaručí nič budú si robiť čo chcú ako všetci doteraz, treba im peniaze hľadajú a berú kde sa da
@zuzulka558 ale ty nechapes, ze tie peniaze by si inak nemala, nemôzes to porovnat s pozemkom. Keby to bolo z cisteho platu, ze si odklada sana, a zhabali by to, vtedy ano. Ale takto nie, su to póvodne peniaze zo soc. poistovne, na ktore inak nedosiahnes a nevidela by si ich A takto mas sancu, ze napr. tvoj pripad - ku pozemku by bolo este cosi bez togo aby si z cisteho platu musela nieco riesit a ukrajovat si zo zivotneho standardu... Ak to zrusia ustavnou väcsinou, bude to stale to iste pre mna akoby bol iba 1 pilier. Ale takto zvysujem sance na viac.
@zuzulka558 smejem sa, že si ideš svoje, aj keď mimo..z odvodov do 2.piliera by si pozemok nekúpila🙂
@zuzinabila viem ze nekúpila, ale manžel má 2.pilier suma fakt vysoká tam je neviem si predstaviť ze mu to zhabu lebo chcú kradnúť už všade,, toho slaktrafi keď sa to stane,, jeho poker hádam zdedia a z mojej strany hádam pozemky ak nebudú už kradnúť aj to
@zuzulka558 tu uz trepes, ked potrebujes ustavnu väcsinu, nemôzu to robit bez nej, to si nikto z vlady nedovolil ani Fico, ani Dzurinda atd.
@hellwant tak dúfajme tam sa už nikomu veriť nedá si myslím oni sú tak dohodnutý vo všetkom popredu keď treba ale za kamerami nie pred nami
Koment zo SME diskusie:
Tvrdemu jadru Ficovolicov by to nevadilo
Ved preco by to malo dlhodobo nezamestnanym, dochodcom a ciganom vadiť? !
@zuzinabila dalo mi poker neviem prečo to tak preskočilo 😅😅😅 chcela som ze od neho nech majú pilier zdedeni to bude krásna suma a ja som si ho nedala neverím tomu co vymýšľajú stále tak som od našich za lacno odkúpila pozemok veľký lebo bol opustený nezáujem on,,,bud jedno alebo druhé nech maju
Keby sa radšej zacali zaoberať znížením svojich platov...
@zuzulka558 snad mas ten pozemok na super mieste Bratislava alebo Tatry, aby deti mali z coho zit ked ho zdedia a predaju.
Peniaze ktore si dala do pozemku si aj tak do 2.piliera dat nemohla. Porovnavas neporovnatelne.
@natalka13 ja neporovnavam,, na mieste kde idú po 200 000 skoro ale z toho môžu byť dva,, ja myslím tak ze od manžela nech majú druhý pilier v mojom by veľa nebolo tak nech majú toto,,

@lienka.7 ja som kludna, len ty a @82peter82 mate zjavne problem s kritickym myslenim a popierate zakladne pravo zakotvene v ustave, ze sukromny majetok je nedotknutelny. To u psychiatra zial nevyriesis, neviem kde sa mas s tymto problemom obratit. Ale som pocula, ze smeracky trolling paradne vynasa, platia to predsa z nakradnuteho, tak mozno si sirenim hoaxov trosku prilepsite 😉