Vláda zvažuje zrušenie druhého piliera dôchodkov?
Vláda sa pohráva s myšlienkou zrušenia II. piliera a znárodnenia peňazí v ňom nasporených. Čo to znamená? Že moje nasporené peniaze mi štát vezme a ja budem poberať nižší dôchodok? Nižší o tú moju nasporenú sumu?
@zuzinabila no nebudú chápem,, manžel už od rána rieši hádam mu 2.pilier nezhabu ma tam maximálne mesačne koľko sa dá,, ja v kľude neriešim Fico budú ešte toho veľa brať, z 2.pilierom už vymýšľali kedysi ci sa mýlim do toho budú stále rýpať sú to najľahšie peniaze ktorým sa dostanú
@zuzulka558
"ma tam maximálne mesačne koľko sa dá"
Myslis ty fakt 2.pilier? Podla mna nevies o com pises.
Ak mas velky ziadany pozemok so sietami pristupovou cestou, je to dobbra investicia pre deti.
Trochu sa odporuje to ze on nik nemal doteraz zaujem.
@mircalla ved ja vravím , že väčšine už očká blikajú že zas iným sa budú brat prachy a oni z toho budú “mať investície “ . No idem si pozrieť do čoho by ten premiér investoval akože okrem svojej bandy
@natalka13 ale viem co chcem napísať len sa neviem správne vyjadriť na to som není narodena 😅,, písomne sa správne vyjadriť vždy to popletiem prepáč, aj preto všetko vybavujem osobne všade 🙈😪myslím seba a jeho koľko kto ma ,,, pozemok naši predávať nechceli len chátral tak som im povedala ze ho odkúpim a zatiaľ tam budeme mat len také utociste a oddych, záhradka chatka
@82peter82 Tebe dost jebe. Bud si strasne naivny alebo ti absolutne jebe. Musim sa ostatnym ospravedlnit za vulgarnost
Citujem ta: Ak sa nejakým spôsobom použijú financie z druhého piliera na transparentné investície v doprave nemám s tým najmenší problém.
Transparentne financie pri Ficovi?
O mimichodom, som tam 25 rokov a mam ako ovela viac ako vlozene
@natalka13 vidíš stačí inak formulovať a hneď sa to inak chápe, viem co chcem povedať ale zle to píšem 😅😅😅
že použité do infraštruktúry 😀 ako vážne je niekto takto naivný? ... všetko nám pekne poberú benefity teraz to bude okresaný daňový bonus a potom tieto ďalšie veci a o ochrane ich ľudí ani nevravím ... ale tento národ si iné nezaslúži iba zas a znova padnúť na hubu !
@lilienlilu ja tiež nechápem čo im na tých svojich komunikačných kanáloch oznamujú aké fantasmagorie 😳
keby len 2. pilier, aj peniaze ludi v bankach sa mi zachcelo
@mircalla Som postrehla túto správu, že červený Kmér chce siahnuť na úspory ľudí v bankách. Zatiaľ nič bližšie k tomu nepovedal, ja som to pochopila tak, že chce prinútiť banky, aby vklady klientov použili na financovanie PPP projektov a kúpu dlhopisov SR. S tým, že tie peniaze MOŽNO bankám niekedy vráti, ale skôr nie, lebo nebude z čoho. A ľudia prídu okrem peňazí v II. pilieri aj o úspory v bankách. A namiesto pekného dôchodku budú žobrať pred kostolmi o jedlo a opekať potkany pod mostom. Asi pôjdem vybrať všetky peniaze z banky a odložím doma do matraca skôr než banky pod náporom klientov v panike zatvoria všetky pobočky a vypnú bankomaty.
@hiro Ja mám v II. pilieri podstatne viac ako som tam odviedla za tých pár rokov, celkom to šlape. Treba si nastaviť správnu stratégiu v správnom case.
To nie je také jednoduché, ako môžu pripraviť ľudí o úspory? Akože znie to hrozne, ale nie je to vykonateľné. Ešte na ten 2.pilier si viem predstaviť, že to čudo niečo vymyslí, ale z banky?
Ak si ľudia nepresunuli do indexov, takéto úspory nemajú a preto je to mnohým jedno, či sa to zruší. Hlavne 55+.
@gribka1 Banky investujú vklady klientov. Kupujú akcie, dlhopisy, komodity, reality alebo tieto peniaze požičiavajú (hypotéky, korporátne úvery, forwardy atď.) A Fico podľa môjho názoru chce, aby tieto peniaze radšej požičali štátu či už investovaním do PPP projektov alebo kúpou štátnych dlhopisov. Jedná sa však o rizikové investície s nízkym potenciálnym výnosom. Ak štát nebude schopný bankám peniaze vrátiť, banky nebudú mať z čoho vyplatiť vklady a ľudia utrú nos. Uvidíme, ja osobne situáciu pozorne sledujem a mám oči na stopkách.
Maj, maj a informuj. Mne sa len nezdá a dúfam, že mám pravdu, že to veľmi bez nejakej dobrovoľnosti nepôjde.
My napríklad v banke mame peniaze len na platenie účtov ostatné vyťahujeme,, v tento dobe už človek nevie co ho čaká ráno schopný sú všetkého
@galioska ale o tom postaraj sa kym mozes je (teda niekedy davno, po Kanikovej reforme bol) druhy pilier. Teraz to uz nie je ani ponaska na fungujuci dochodkovy pilier, pretoze ti zmrdi do neho rypu zakazdym, ked im susune chybaju c statnej kase. A budu rypat vzdy, pretoze oni su "socialni". Pridavne meno socialny by ich malo zalovat za zneuzitie a klamstvo v jeho mene. Ak by teda mohlo.
@veronicka1901 budem sa snažiť
…beránka vlku se zachtělo..
Bratríček, zavírej vrátka…
…nadávky polikej a šetři silami..
Karel Kryl
Aké aktuálne…
@zuzulka558 A kde máte peniaze? Len tak doma? Nebojíš sa napríklad vyhorenia?

@zuzulka558 mohli mať aj tvoj 2.pilier aj pozemok🙂 stále si nepochopila..