icon

Vláda zvažuje zrušenie druhého piliera dôchodkov?

25. apr 2024

Vláda sa pohráva s myšlienkou zrušenia II. piliera a znárodnenia peňazí v ňom nasporených. Čo to znamená? Že moje nasporené peniaze mi štát vezme a ja budem poberať nižší dôchodok? Nižší o tú moju nasporenú sumu?

cara111
Odpoveď bola odstránená
gribka1
26. apr 2024

@cara111 V prvom rade, ten blázon nemohol za to, že je covid a ani vojna, ktorá všetko skomplikovala. Rozhajdákal peniaze, ok. Ale dostalo sa konečne aj ľuďom, ktorí pracujú a kŕmia štát, na deti (nie len na tie z osád, ale konečne aj detí pracujúcich), dostali aj dôchodci. Problémom slovenska je, že za tých x rokov (aj tých 12 Ficových), urobilo veľké h***o v zdravotníctve, školstve, infraštruktúre, právnej vymožiteľnosti. A teraz tam treba napumpovať peniaze. Tie už tam mali byť dávno. aj diaľnica v 2010. Tebe sa zdá málo, koľko ide z nášho príjmu do štátu? Platíš dph, tiež štátu. Čo im ešte chceš dať zo svojho. Samozrejme sa dá šetriť, ale nie vždy škubaním pracujúcich.

zuzulka558
26. apr 2024

@ysseba dala som ich našim tak cca pred polrokom na pozemok to sa mi zdá lepšie upratané peniaze,, rezervu mame na dva roky ak by sa niečo stalo

ysseba
26. apr 2024

@zuzulka558 Tak to áno, investícia do pozemku/nehnuteľnosti je vždy najlepšia 👍

ysseba
26. apr 2024

@gribka1 Tak to je ten lepší prípad keď do trezora a nie do ponožky 🙈

zuzulka558
26. apr 2024

@ysseba ja sa tak riadim papier, minca peniaz to je mŕtve, v tejto dobe aj indexy a veci podobne, rada riskujem hádam nebudem ľutovať,, neriskujes nevieš, nie som tabuľkova 😄,, bratia povedali ze som blázon všetko majú v banke ja hovorím ze sa tak necítim

mircalla
26. apr 2024

@cara111 Asi si zabudla, ze Fico ta okradal 12 rokov....To si nejako zabudla spomenut... Tym nechcem povedat, ze Matovic to nedosral. Ale tych 12 rokov kradnutia akosi nespominas...

slniecko5
Autor odpoveď zmazal
cara111
26. apr 2024

@mircalla 12 rokov znižoval zadlženie štátu po Dzurindovi a Radičovej. Totižto rozpredali uplne všetko. A teraz to robí znova. Le⁹n je to oveľa horšie. Prosím ťa, naštuduj si aspoň toto, potom pochopíš, a už sa nebudeš viac strápňovať a opakovať ako perfektne naučený papagáj o 12-tich rokoch.

cara111
26. apr 2024

@gribka1 no výborne. Ty si to všetko rozlúštila. Na jednej strane tlieskaš, že blázon niečo dal (nedal nič zo svojho, len z našich, on si svoje znásobil)na strane druhej si nespokojná o koľko ťa štát oberie na výplate. Ešte raz. 8 miliárd. Školstvo, zdravotníctvo, štátna správa, živnostníci aj súkromný sektor, všetko je na kolenách. Buď rada, že ti ostáva to, čo ti z výplaty ostáva. Možno to bude onedlho ešte horšie. A ešte raz. Zrekapituluj si všetky vlády na Slovensku.

gribka1
26. apr 2024

@cara111 No bohužiaľ, firmy kde bačovali slovenskí manažéri sa dostali do krachu. Tí, ktorí to sprivatizovali ešte aj zisky majú. Aj ľudia prácu. Či sa ti to páči alebo nie, slováci nevedia podnikať, len kradnúť, nevedia si riadiť štát, len kradnúť. Preto to tak s nami dopadlo. Na rozdiel od teba, sa tu žiadna vláda neobhajuje. Robili chyby, uvedomujeme si to. Ale že by tento tu, Fico bol taký ten záchranár po strašných pravicových vládach taký bezchybný, už sa teším na ten raj čo príde.

gribka1
26. apr 2024

@cara111 Rozlúštila? Davaj zo svojho koľko chceš, ja som tento štát nedodrbala, nemienim podporovať zlodejiny, nepracujúcu čvargu a chyby politikov.

jednoduchomaria89
26. apr 2024

@gribka1 asi zabudla na “par” miliárd - rasiho / pelegrinniho digitalizácia miliarda , x predražených tendrov - tam padlo pár miliárd tiež , 13. Dôchodky budú stat 800 000 , a to ma napadlo len za 5 sekúnd

gribka1
26. apr 2024

@jednoduchomaria89 Toto vo videach čo im tlačia do hláv nehovoria.

jednoduchomaria89
26. apr 2024

@gribka1 ono ťažko sa argumentuje , keď ja neviem čo im tam trepú . Fakty sú , že počas 12tich rokov fica pellegrinniho boli ekonomický silne roky a do ničoho sa neinvestovalo, pričom aj eurofondy prúdili a prídavky boli 20 EUR a tuším dôchodcom pridal pár desiatok EUR .

viestta
26. apr 2024

@cara111 je jednoduche riesenie. Nekradnut a nedovolit "svojim ludom" kradnut nase peniaze. Peniaze tych, ktori tvoria HDP. Spomenme si len na kauzu Paska, teta Anka, piestanske CT-ko, kauze Doprastav (ano, ten Doprastav, ktory mal postavit dialnice a niekde sa tratili peniaze). Zoznam kauz za 12 rokov Ficovych vlad ma niekolko sto riadkov. Ale v pohode, ak si ty stotoznena, ze za peniaze, ktore mas ty v druhom pilieri sa bude stavat ta dialnica, ktora uz mala byt dostavana tak v pohode. Kludne im tie peniaze pozicaj, ked zas otvoria druhy pilier. A spoliehaj sa na to, ze sa o tebe stat postara.

gribka1
26. apr 2024

@jednoduchomaria89 Ani ja neviem, ale počujem vedľa z kanclu dennodenne kaleráby smerohlasu. 🤣

jednoduchomaria89
26. apr 2024

@gribka1 nevadí , nech im všetci smerohlasaci odovzdajú peniaze z pilierov , hádam už bude aj na tu diaľnicu

mapa
26. apr 2024

@cara111 nech sa paci, zopakujme si temu. Vidis tam niekoho ineho okrem ficota a jeho zberby, kto si dovolil ukradnut sukromny majetok ludom? A snad nebudes spochybnovat Mihala- najvacsieho odbornika v oblasti dani, odvodov a dochodkoveho zabezpecenia na Slovensku Zdroj: https://www.facebook.com/DanoveAOdvodoveTipyJoz...

mircalla
26. apr 2024

@cara111 Ja si myslim, ze by si si mala radsej nastudovat ty. Si typicky priklad tupeho negramotneho Fico volica

tetapetra
27. apr 2024

@cara111 🤦🏻‍♀️veď Fico si užíval to čo Dzurinda ušetril. Za Mikiho bolo veľké uťahovanie opaskov, ktoré pomohlo, aby postupne šli platy hore..... Keď dosiel Fico, ľuďom dal hovno,ale medzi sebou rozhajdakali všetko. Minulý týždeň boli články,že Matovič negazdoval zle, nato čo všetko musela jeho vláda riešiť

zuzinabila
27. apr 2024

@slniecko5 Zuzi,to sa tyka tych,ktori idu do dochodku,nie nas mladsich.ten clanok myslim

jednoduchomaria89
27. apr 2024

@tetapetra presne tak a počas vlád fica sa ani nevytvorili žiadne rezervy ( na toto je aká výhovorka ?!!!! ) aj keď boli dobre časy . Treba sa pozrieť na ekonomicke ukazovatele po roku 2010, myslím , že sme boli za českom , teraz sme za rumunskom . A ako matovic musel rozhadzovať (žiadna už neplače kvôli pandemickym OČR , žiadny podnikateľ neplače , že dostal peniaze , lekári štrajkovali - zvýšili im platy úmerne k čomu som sa zatiaľ nedozvedela , ale teraz už neplaču , museli sa nakúpiť testy / vakcíny - všetky krajiny to tak robili atd ) a potom vojna , inflácia , zvýšenie energii . Tak sa teda pýtam , že čo robil Fico od 2010 ?!!!

slniecko5
27. apr 2024

@zuzinabila áno, áno, len som pochopila medzi riadkami, že o spôsobe čerpania bude rozhodovať táto vláda v 25-26 a to je klinec do rakvy.

slniecko5
27. apr 2024

Ja chcem referendum o predčasných voľbách😫😫😭😭. Nemôžem už ani citat správy, prerážajú dno kazdy týždeň.

slniecko5
Autor odpoveď zmazal
terezka1947
27. apr 2024

@cara111 neobhajujem predchádzajúcu vládu,ale ktorá vláda tu od 1989 mala celosvetovu pandémiu,chaos pri jej zvládaní?s odstupom času je všetko inak,ale v čase riešenia situácie,kedy nikto netušil,čo sa deje a aké budú prognózy,asi každý robil,čo vedel a pokladal za naj.
Jasné,že štát je po takej situácii,kde ešte pribudla vojna zdecimovaný.
Ale keď už tak Fica objajujes,ok....nemá kde vziať peniaze,berie ľuďom,ok
No ako ideš obhajovat potom vyčíňanie Simkovicovej s jeho podporou,ako ideš obhajovat to,čo rieši na súdoch,atď,atď.?
To naozaj si ho vie niekto zastávať aj v tomto?
Či nízke povedomie o realite,čo sa deje na Slovensku?

tetapetra
27. apr 2024

@slniecko5 zbytočne,aj tak by vyhral Fico a spol.
@jednoduchomaria89 Slováci majú krátku pamäť. A čo robil Fico od r. 2010?! Veď Radičová 😁. Ale vieš,keď ten Fico,tak pekne rozpráva,keď sa starým ženám prihovára na seansach. Zažila som Mečiara a jeho seansy a teraz vidím dcéry týchto žien na seansach Fica

tetapetra
27. apr 2024

@jednoduchomaria89 k Rumunsku, bola si tam? Ja v 2022, kebyže vidíš tie diaľnice