icon

Vláda zvažuje zrušenie druhého piliera dôchodkov?

25. apr 2024

Vláda sa pohráva s myšlienkou zrušenia II. piliera a znárodnenia peňazí v ňom nasporených. Čo to znamená? Že moje nasporené peniaze mi štát vezme a ja budem poberať nižší dôchodok? Nižší o tú moju nasporenú sumu?

slniecko5
27. apr 2024

@tetapetra viem, veľmi dobre to viem, chytám sa slamky. Som veľmi veľmi smutná z toho, čo sa deje a hlúposti SK národa.
Taká dobrá krajina to mohla byt…

jednoduchomaria89
27. apr 2024

@tetapetra tam som este nebola , ale viem , že Rumunsko malo/ ma tiež obrovské problémy s korupciou a vystahovalectvom , takze ti čo ostali , budú asi viacej uvedomili ako ti naši Slovania

slniecko5
27. apr 2024

@tetapetra ale
Možno to referendum sz taký zlý nápad nie je, zmobilizovali by sme sa aspoň mentálne, protesty nestačia, ani posty na FB.
350 tis podpisov dáme✊.
A s väčšou silou pôjdeme do ďalších volieb.
#nevzdavamto

sevrin
27. apr 2024

Dobrá rada: ak máte možnosť, tak si sporte kde sa dá. Za 20 rokov pôjde do dôchodku najsilnejšia generácia aká tu kedy bola a práve táto generácia mala mať financované dôchodky z 2. piliera. Vďaka ficovládam sa bude musieť táto generácia viac spoliehať na dôchodky z prvého piliera, do ktorého už pomaly nebude mať kto prispievať. Po roku 2040 tu bude sranda ale do smiechu nebude nikomu. Možno tak smerákom na Belize ako so všetkými fajnovo vydrbali.

tetapetra
27. apr 2024

@jednoduchomaria89 to je pravda, ale pravdou je, že nás predbehli. Teraz trošku škodoradostne, majú nádherné lesy a nadrbala sa im tam aj IKEA industry, a bude po lesoch 😂. Je to nádherná krajina, s nádhernou prírodou, morom. Okolo Bukuresti by už mal stať obrovský obchvat, pred dvoma rokmi ho robili,šli sme po ňom, krajina má nádherné pamiatky a samozrejme aj Drakulu

hellwant
27. apr 2024

@natalka13 ano, to je jasne, ale to ma napadlo pri tom jej komente, ze muz dava max. co môze. To by platilo, len keby aj dobrovolne prispieval, inak to mas urcene.

hellwant
27. apr 2024

Dnes som v radiu pocul vyhlasenie toho zmrda, ze dialnice nielenze na ll pilier ma zalusk ale aj z bankovych uctov. Je to k....t on sa zblaznil. Odstranit ho treba, nech mi aj zmazu koment, ze mu prajem to najhorsie.

slniecko5
27. apr 2024

@hellwant treba začať zbierať podpisy na referendum o predčasných voľbách, ina cesta nie je. Písala som už na FB opozícii, nech sa začnú mobilizovať. Vypisovať komentáre a posty nestačí. Myslím, že Ficovi dosť pomohlo to referendum, kampan za štátne a jeho voliči sa posilnili.

slniecko5
27. apr 2024

A dnes som si s hrôzou spomenula na Tabák a Hatrákovu, ktoré neodhlasobali jeho väzobne stíhanie, dúfam, že sa im dobre spinká a pozerá do zrkadla v týchto dňoch.

panda6
27. apr 2024

@hellwant ako to myslel o ,,bankovych uctoch,? Citala som nieco. Myslela som ze bola nejaka blbost. 😳

ikka204
27. apr 2024

@hellwant ahojky. Z akych bankovych uctov a co? Omg, co zas vymyslel... Nie je dna, aby odkialsi neuchmatli nieco. Ako podla toho vtipu: ked ho vidim, normalne citim ako mi smatra po vreckach..

gribka1
27. apr 2024

@panda6 To nám vysvetlia jedine smerohlasaci, to ani mne hlava neberie ako to myslia. Ako by mohli siahnúť ľuďom na súkromné vlastníctvo.

hellwant
27. apr 2024

@panda6 len vyjadrenie, ze - z bankovych uctov a ll piliera na dialnice, nic specifikovane, az mi ranajky zabehli, som sa tak rozculil. Zena mi vravela, nech to pred svokrom nespominam, najradsej by som na svokrovi latu zlomil ze ho volil Hlupi dôchodcovia- cest vynimkam

panda6
27. apr 2024

🤦

mircalla
27. apr 2024

@hellwant Tiez mi neni jasne, aky nastroj by chcel Fico zvolit, ze ti siahne na peniaze v banke. V kazdom pripade som na to podobne, vcera som bola mega vytocena.

mima1608
27. apr 2024

@hellwant ako to myslíš, že z bankových účtov? Toto si neviem celkom predstaviť. To akože by nám siahol na sporenia, výplaty, alebo ako?

sevrin
27. apr 2024

@panda6 to čo povedal o USA je pravda. Ale pozor, záleží ako to prednesie svojim ovciam a ako to tie pochopia - samozrejme po svojom.
Kto investuje do akcií a samotné DSS tak robia, tak peniaze sa investujú vo veľkej miere (asi 2/3 tretiny) do amerických akcií.
Problém? Absolútne žiadny, USA je najsilnejšia a najväčšia ekonomika, moje investície v US akciách najväčších firiem majú t.č. výnos 20% a to som ešte neskoro zachytil vhodné obdobie na investíciu.
Ficovce tomu nechápu, netušia že peniaze sa nikde nedokážu tak zhodnotiť ako v amerických akciách, im stačí povedať že naše peniaze končia na účtoch zapredanej Ameriky a tým je to pre ne vybavené a môžeš im to vysvetľovať ako chceš, dôležité je čo povedal manipulátor fico.

bagerka
27. apr 2024

Lenže to sa nestane. Keď za XY rokov len okradli, tunelovanie, klamali zrazu začnú zlepšovať? Určite nie. Nahrabú si pre seba a vyparia sa ako smrad-lebo sú to smradi. Im nikdy nezáležalo na ľuďoch a ani nebude.

viera27
27. apr 2024

K tomu Ficovmu bliakaniu o vkladoch ludi v bankach. No ako, napr. rovnako ako na Cypre v 2013,znarodnenie. Najprv chceli vsetky vklady,co im nepreslo,tak nakoniec len najbohatsich. A prachy sa stratili 🤣. Ale c dosledku tohoto kroku banky prisli o hotovost,nedalo sa vyberat,no peklo.

hellwant
27. apr 2024

@sevrin lenze ovce nechapu, ze v USA a vo svete zarobis, ale minies to zväčsa na SVK. Cize Svk z toho bude mat zisk, lebo to minies na produkty a sluzby tu. Je to klamar a zlodej

hellwant
27. apr 2024

@mima1608 no to nik nevie co ho napadne

sevrin
27. apr 2024

@hellwant ja som to už vzdal. Akurát im hovorím, "kľudne si verte Ficovym kecom". Im to raz dojde ale to už bude neskoro 🙂

hellwant
27. apr 2024

@sevrin je to katastrofa, ale tento narod vzdy taky bol😪

sevrin
27. apr 2024

@hellwant ja obyčajne bývam optimista ale táto krajina mieri do podobnej autokracie ako režim v Bielorusku.
Jediný fakt čo ma teší je ten, že tu nemám žiadne záväzky. Uvažujem, že za nechám preložiť na českú pobočku našej firmy a požiadam o české občianstvo.

jednoduchomaria89
27. apr 2024

@sevrin ved on to už hovoril (v prilbe a žltej vestičke ) , že ved tie peniaze nenecháme Američanom či ako to bolo . Takze informácia bola podaná 🤓, takze nech svojim otvorí a môžu vystúpiť , o mna sa nemusí starať ;)

zuzulka558
27. apr 2024

@hellwant porovnala som seba jeho ale zle sformulovala nepisala som z domu ked mam pokoj uz som to tu aj vysvetlila ze nie max co sa da ,,len som nechcela pisat sumy ako by som ja mala max a aka ecka penazi ide od neho 🙂 ja tu nepotrebujem pisat sumy,,aspon mate zabavu

zuzulka558
27. apr 2024

z druhym pilierom budu stale spekulovat lebo to nebolo za fica a aasi to ho serie ze z toho nema nic tak rozmysla ako ho vykradnut ☹ muz tam ma nad 50 000 ,,uz teraz mu je zle co s tym urobia,,nechcela som pisat sumu ako som pisala hore len som to vcera tu zle napisala inak myslela

cara111
27. apr 2024

@mircalla DENNÍK N, SME, AKTUALITY, PREČO O TOMTO MLČÍTE!?🤔 pozri si, včerajšie vystúpenie v parlamente, možno sa ti rozjasní, ty gramotná volička.

gribka1
27. apr 2024

@cara111 Ešte, že ťa tu máme, mohla by si nám prosím napísať, čo bolo v tom parlamente? Neviem, čo sa udialo.

viestta
27. apr 2024

@cara111 koho vystupenie? Rady pozrieme ale zaznam celej schodze pozerat nebudem