icon

Vládzete splácať hypotéku?

slavkajurko
22. jún 2022

Tí, ktorí mate hypotéky, vladzete ich splácať? Lebo u nás to je na tesno a som z toho na nervy keďže všetko je drahe a ešte to urcite porastie 😞

Strana
z4
bzsiska
26. jún 2022

@kiki234 Prosím, mohla by si mi poslať to oznámenie? Pokiaľ viem, a že teda toho viem o hypo dosť, tak ti banka nemôže úrok dvihnúť, pokiaľ to máš zafixované. Môže však dvihnúť úrok v prípade, že si dlžník neplní svoje povinnosti podľa dohodnutej zmluvy. V opačnom prípade by tie fixácie nemali zmysel. Funguje to takto pri akomkoľvek úvere, kde je určený pevný úrok a RPMN na určité obdobie.

karelova
26. jún 2022

@bzsiska nemas úplne tak pravdu

bzsiska
26. jún 2022

@slovenka753 Sadzobník a úroky môže meniť. Ale keď si raz v zmluve dohodneš na pevné obdobie pevnú výšku úroku, nemôže ti pre túto konkrétnu zmluvu meniť za pochodu podmienky.

bzsiska
26. jún 2022

@karelova Ahoj. Rada si to nechám vysvetliť. Alebo teda by som rada videla konkrétny prípad. Normálne som prešla naše hypo zmluvy a nikde som nič také nenašla. Aj staršie, čo sme mali pred posledným fixom. Ak je to naozaj tak, tak to bude hulvátstvo a špecialitka konkrétnej banky. Len sa mi nechce veriť, že by to bolo tak 'utajené'. Za istých okolností že to banka môže urobiť, ale to je to, čo som písala vyššie, je to bežne v zmluvách uvedené. Ak si dlžník počas fixu zníži svoju bonitu nedostatočným plnením zmluvných povinností, ako napríklad oneskorenie splátok atď.

bzsiska
26. jún 2022

@karelova Rozpísala som sa teda. 🙂 Chcela som tým len povedať, že tam muselo byť niečo neštandardné.

zuzinabila
Autor odpoveď zmazal
zuzinabila
Autor odpoveď zmazal
Strana
z4