icon

Vodomer: Prečo je spotreba vody vyššia?

16. jan 2024

Ahoj baby, stalo niekomu, že Vám prišla faktúra mnohonásobne vyššia a nevedeli ste príčinu?
Nám bežné za kvartal účtujú do 20 kubikov, za posledný nám prišiel nedoplatok 400 € a spotreba takmer 170 kubikov.
Nikde nám nič nevyteka, nechápeme čo sa mohlo stať.
Nejaké rady, či ste niekto niečo podobné riesili a pochodili ste vo svoj prospech? Dakujem

viestta
16. jan 2024

Bud je pokazeny vodomer alebo mate unik medzi vodomerom a domom. Zavtriet vsetky kohutiky v dome a sledovat ci sa vodomer napriek ziadnemu odberu netoci. Ak ano, tak hladat unik. Ak sa netoci, tak ziadat vymenu vodomeru a preskusanie stareho

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
lelelienka
16. jan 2024

A este moze byt, ze bol zly odpocet spotreby, proste chyba v odpise cisla, aj take som uz pocula…

drobcek17
16. jan 2024

Nám sa stalo raz tiež, zblbol nám vodomer, teda myslíme si. Za jeden mesiac nám vtedy vyšlo viac než 50 kubíkov. Čo nie je reálne mesačne máme max 15 kubíkov. Od toho dátumu každý mesiac kontrolujeme spotrebu vody. Nikdy od vtedy sa nám to nestalo, ocino (vodár) nám kontroloval vodu a nič neunikalo. Skúste si skontrolovať či vam voda niekde neuniká

koniarova
16. jan 2024

@stastnamanzelka v dnešnej dobe pesticídov a hnojív je vítaná studňa požehnanie. 😁

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
koniarova
16. jan 2024

@stastnamanzelka všetci, ktorých poznám ho mali na prd. 😀Ale nehadam sa,že niekde ešte môže byť voda OK.

dorothea221
30. jún 2024

@drobcek17 dali ste vymenit hodiny? Nam tiez prisiel nedoplatok viac ako 400€ a pritom v dome je o dvoch ludi menej. Nikdy sme tolko neplatili ani predtym. Nenormálne

drobcek17
30. jún 2024

@dorothea221 nedali sme, ale sledujeme každý týždeň robím vlastný odpočet. Ak by znovu vyšlo vyššie platiť, budeme meniť. Fuha to vám vyšlo strašne veľa, nepreteka vám niekde? Skus skontrolovať hodiny.

11bodka11
30. jún 2024

Stalo sa nam to. Nakoniec sme nasli unik vonku v zemi
Muz rozkopal polku dvora

dorothea221
3. júl 2024

@drobcek17 Už sme kontrovali, aj vodárov som stretla pri dome, tak som ich poprosila pozrieť na to. Povedali, že všetko je ok, ale neexistuje, aby bolo všetko ok, keď toľko sme nikdy nemali spotrebu a bolo o troch ľudí v dome viac. Počula som, že veľmi veľa sťažností je, čo ľudia nikdy nemali takú spotrebu.

sterea
3. júl 2024

Predpokladám , že bývate v dome. Vysokú spotrebu vám môže spôsobiť aj kotol na kúrenie, predpokladám, že nemáte spätnú klapku za vodomerom.

drobcek17
4. júl 2024

@dorothea221 ocino je vodár, on mi kedysi hovoril o kolegovi, čo mu pretekala voda (ale nie v dome, ale medzi domom a vodomerom). Mne ocino kontroloval hodiny, či sa netocia naprázdno, ale nám nič neunikalo, takže jedine muselo preskočiť číslo na hodinách (ocino sa už aj s takýmto vodomerom stretol). Toto by som dala prešetriť, určite je aj taká možnosť, veď to nie je ani reálne toľko minúť ak je menej ľudí. Horšie, že potom ti príde nedoplatok aj na kanalizáciu

anaviky
4. nov 2024

Ahojte. Prosim vas najde ss niekto kto si dával na kontrolu merac a ukazalo sa, ze bol chybny? Zatial co citam aj rozne stare prispevky tak vzdy bolo ze merac bol spravny a ludia museli zaplatit. Akoze ja odmietam platit 500e. N akonci februara nam menili merac a do septembra to vyslo, ze sme minuli 174m3 vody.. Akoze faaakt totalna hlupost. Byvame sice v dome, ale mame studnu ktoru pouzivame na von. Nikde nic netecie, lebo ked sa voda nepouziva, merac sa netoci. Ja sa len bojim, ze to dame reklamovať a damozrejme budu tvrdit, ze merac je dobry a narataju nam dalsich 250e za tu kontrolu. Ako postupovať? 🙏

lenkakravcova
4. nov 2024

Nám sa to stalo.
Chýba bola v odpočte. Možno ste nemali mať 170 ale 17 Kubíkov. Alebo naopak minulý rok o tu nulu naviac. 😄
Nám pridali jednu nulu.. posielali sme fotku vodomeru, prišlo skontrolovať a upravili to.

anaviky
4. nov 2024

@lenkakravcova aj ja som posielala fotku, vzdy tak posielam. A na foto je 174,ale je to uplne nerealne taka spotreba. Byvame tu skoro 6rokov a doteraz sa nic take nestalo ani len chyba. Az po tohtorocnej vymene

lenkakravcova
4. nov 2024

@anaviky tak budete musieť doplatiť. A potom hľadať únik, ak tam nejaký je - porovnajte s kanalizáciou. Ak ste mali aj taký veľký odtok tak buď máte niekde únik alebo neviem v lete bazén? 😄

sterea
4. nov 2024

@anaviky robím vo firme kde bežne posielame vodomery na úradné preskúšanie a nieje pravda , že vždy prídu v poriadku. Kúrite plynom, ak áno máte spätnú klapku za vodomerom? Netečie vám WC, batérie? Môžete mať poruchu medzi meradlom a domom, nemusí vám nikde viditeľné stáť voda.

anaviky
4. nov 2024

@sterea neviem akú spätnú klapku?? Ja do toho nevidim tolko a dom sme kupili uz postaveny. Nepreteka nam nikde nakolko ak sa voda nepouziva, hodiny sa netocia. To som uz viackrat pozorovali. A ani nam nic nepreteka v dome. Vtedy by sa isto nieco tocilo. A 174m3 je uuuplne nerealne. Nakolko napr aj vonku pouzivame dazdovu vodu a studnicnu. Dokonca ani ked sme nemali studnu tak sme nikdy nemali takyto problem. Ani ziadny nedoplatok. Toto vsetko nastalo az po vymene meradla. A myslela som, co som zatial citala rozne diskusie a pod, vzdy vsetci pisali o nenormalnom naraste spotreby po vymene meradla a ak aj dali skontrolovat tak bolo zaver bol, ze je v poriadku

sterea
5. nov 2024

@anaviky výmena vodomeru s nárastom spotreby vody nemá nič spoločné. Spätná klapka bráni spätnemu toku vody, chráni vodomer, odporúčam skontrolovať jej funkčnosť a ak ju nemáte odporúčam jej osadenie.

anaviky
4. dec 2024

@sterea islo mi o to ci vodomer nemoze byt chybny kedze sa to zazrakom deje po vymene.

mircalla
Dnes o 16:37
@sterea

@anaviky výmena vodomeru s nárastom spotreby vody nemá nič spoločné. Spätná klapka bráni spätnemu toku vody, chráni vodomer, odporúčam skontrolovať jej funkčnosť a ak ju nemáte odporúčam jej osadenie.

@sterea Samozrejme, ze ma, pokial je to chybny kus