icon

Vojdete sa s mesačným rozpočtom do 600 €?

Dnes o 08:55

Ahojte, vojdete sa s rodinym rozpoctom mesacne do 600 euro pre dve osoby v dome? myslim tym uplne vsetky polozky, ako energie internet strava, proste vsetko co si len spomeniete ze vyplacate mesacne, dane, nafta, dialnicne, vsetko vsetucko. preddavky na vsetko? mne sa to podarilo prvy krat. vzdy to je okolo 700 . Ale je to ozaj tesnotka..

Vojdete sa s mesačným rozpočtom do 600 €?
anjelicek26
Dnes o 09:45

Netusim, co jete, ale suma na jedlo na osobu rataj okolo 300e pri normalnom rezime varenia aj na dva dni a nejedenia v restikach... plus ty tam do tych 600e chces dostat aj energie, pausaly, poplatky, no prijde mi to absurdne...

procrastique
Autor odpoveď zmazal
autor
Dnes o 09:46
@anonym_9d4c9d

@anonym_autor to je vtip dufam 😂 ziadnu pomoc sme nemali z platov na vychode by sme cakali dva zivoty na dom, ano hypoteka bola v nasom pripade nutna, ale nestazujeme sa, nemuseli sme byvat donekonecna u rodicov

@anonym_9d4c9d tak ale aj na vychode sa da odkladat aspon tisicka mesacne, nie? a to mas za 10 rokov dom

anonym_9d4c9d
Dnes o 09:47
@anonym_autor

@anonym_9d4c9d tak ale aj na vychode sa da odkladat aspon tisicka mesacne, nie? a to mas za 10 rokov dom

@anonym_autor jasne, aj 2 tisicky odlozim, alebo darujem

autor
Dnes o 09:49
@anonym_9d4c9d

@anonym_autor jasne, aj 2 tisicky odlozim, alebo darujem

@anonym_9d4c9d tak teraz ked uz nesetrim na dom viem aj dve usetrit mesacne . ale to si potom uzivame na cestovani, dovolenke ci vyletoch.

anonym_fdeb02
Dnes o 09:50
@anonym_657a14

Plus auto, nafta, internet a xy inych veci čo odchádza z firemného účtu.

@anonym_657a14 to mas super,takto pekne podelene.Ja uz asi 2m rozmyslam,ze kde mame poisteny dom,na emailoch,mam do maja 2025 ale uz by malo co si prist a nic.

anonym_9d4c9d
Dnes o 09:54
@anonym_autor

@anonym_9d4c9d tak teraz ked uz nesetrim na dom viem aj dve usetrit mesacne . ale to si potom uzivame na cestovani, dovolenke ci vyletoch.

@anonym_autor ale ked rozbehnem only fans usetrim aj ja, mala by som z verejnej spravy odist mas pravdu. Ja nie som typ, ktory bude setrit a cakat 25 rokov na spagetach a po 45 riesit umele oplodnenie, vidis my si uzivame aj popri hypoteke

anonym_2a0e3b
Dnes o 09:55
@anonym_autor

@anonym_520d2b idem to skusit spisat. ale vravim bezne to byva skor 700. ale co tu citam ze 2500 a podobne to je ine kafe,

@anonym_autor platíme 1100€ hypotéku. Tak keď odrátame tú, tak všetky ostatné výdavky sú okolo 1400€. Paušály, internet, voda, elektrina, nafta, športy, poistky,… a áno 600€ prejeme dvaja + rátam tam aj suplementy ako kreatin a proteín, keďže obaja dosť športujeme, tak sa to ukáže na cene. Zo 600€ by som nevyžila ani sama, nie ešte dvaja. Však to je 300€ na osobu/ 10€ deň. Čo preboha jete, trávu okolo domu?

zuzubb007
Dnes o 09:58

700 na dvoch??? To čo jedavate? Tak to je mega malo, to by mi možno len na stravu vyšlo na nič, ine reálne, keď dáme všetky výdavky tak nad 2000 určite

nelka93
Dnes o 10:01

Nie. Strava okolo 500 eur, tankovanie 300 a to este nie je zábava a zaplatená hypo a energie. Kazdomesacne výdavky sú cez 2000

anonym_ea2465
Dnes o 10:03
@anonym_autor

@anonym_autor tu, kde zijem je realita uuuuuplne ina. Nie som uplny vychod, no 1 000 € v cistom je taky trochu lepsi plat. Ludia tu robia aj za menej.
A ano, ziju aj v malych "domcekoch" aj bez vody, elektrina ako-kde. Aj s detmi, lebo na ine byvanie peniaze nemaju.
Ano, v dome sa da nieco usetrit na strave, ovozel, zemiaky, vajcia, maso nemusime kupovat bezne. V komore mam od leta nazavarane hotove omacky na cestoviny, leco, kecup, lekvare, kompoty, v sude kapustu. No narobis sa, to nie je "zdarma". Susedia maju aj kravy - mlieko, syry. My sa zmestime do tisicky styria. Komplet jedlo, energie, phm, cestovne, zivotna poistka, net, telefony. Vychadza to pokial vsetko funguje, nik neochorie, nic sa nepokazi. Nemame pausaly, varime doma, cestujeme ak sa da verejnou dopravou, decka maju vlak zdarma. Dovolenky ziadne, ziadne kino, restika, sluzby, striham sa sama, aj deti.

nelka93
Dnes o 10:05
@anonym_autor

@hiro u mna to bolo 8 rokov po 1500 euro

@anonym_autor tak uz rozumiem, prisla si sa pochváliť, ze nemáš hypotéku. Teraz domy stoja, aspoň u nás, 350tisic. To nenasetris ani keby si sa posrala. A nie každý ma vysoký plat, ze si moze dovoliť odkladať 3000 mesacne

anonym_bb7bf6
Dnes o 10:06

Jednoznačne nie. A to mame nizkoenergeticku novostavbu, na jedlo podľa iných diskusii dávame výrazne menej ako iní. Aj na oblečenie a drogériu. No proste šetrím dosť, nenakupujem blbiny ale do tejto sumy sa nemám šancu zmestiť. A pri dome už vôbec. Vždy treba niečo- hnojivo, substrát, náradie. Sme traja- ale dieťa je malé a moc toho nespotrebuje. Bez hypotéky je to pri bežnom mesiaci okolo 1300€. Problém je, že neexistuje mesiac, kedy by sme mali výdavky iba jedlo, energie, benzin… stačí zubár, niekoho narodeniny, nejake veci do záhrady a 200€ navyše minutých bez problémov.

autor
Dnes o 10:07
@nelka93

@anonym_autor tak uz rozumiem, prisla si sa pochváliť, ze nemáš hypotéku. Teraz domy stoja, aspoň u nás, 350tisic. To nenasetris ani keby si sa posrala. A nie každý ma vysoký plat, ze si moze dovoliť odkladať 3000 mesacne

@nelka93 3000 urcite nedokazem odlozit, tolko je moj plat iba v dobrych mesiacoch. ale 1,5 az 2 je normal.

anonym_9d4c9d
Dnes o 10:07
@anonym_ea2465

@anonym_autor tu, kde zijem je realita uuuuuplne ina. Nie som uplny vychod, no 1 000 € v cistom je taky trochu lepsi plat. Ludia tu robia aj za menej.
A ano, ziju aj v malych "domcekoch" aj bez vody, elektrina ako-kde. Aj s detmi, lebo na ine byvanie peniaze nemaju.
Ano, v dome sa da nieco usetrit na strave, ovozel, zemiaky, vajcia, maso nemusime kupovat bezne. V komore mam od leta nazavarane hotove omacky na cestoviny, leco, kecup, lekvare, kompoty, v sude kapustu. No narobis sa, to nie je "zdarma". Susedia maju aj kravy - mlieko, syry. My sa zmestime do tisicky styria. Komplet jedlo, energie, phm, cestovne, zivotna poistka, net, telefony. Vychadza to pokial vsetko funguje, nik neochorie, nic sa nepokazi. Nemame pausaly, varime doma, cestujeme ak sa da verejnou dopravou, decka maju vlak zdarma. Dovolenky ziadne, ziadne kino, restika, sluzby, striham sa sama, aj deti.

@anonym_ea2465 realita 850 eurove platy

nelka93
Dnes o 10:10
@anonym_autor

@nelka93 3000 urcite nedokazem odlozit, tolko je moj plat iba v dobrych mesiacoch. ale 1,5 az 2 je normal.

@anonym_autor bezne majú toľko ľudia v pare, nie jeden človek a hypotéky, poistka, tankovanie, strava, vsetko je drahé. Ale teda kludne zgrlos aj ďalej, myší radsej budeme užívať a zit. A este mi vysvetli ako sa da na 350tisicovy dom našetriť? Bez hypotéky a pomoci

oslo1
Dnes o 10:11

Byvam v UK, dovolim si povedat, ze tu je zivot lacnejsi ako na slovensku, ale do 600 by som sa urcite nezmestila.
Iba v skratke:
Council tax - mestka dan - okolo 150 mesacne (mam zlavu 30 %)
voda - okolo 50
Elektrika a plyn - okolo 150
internet, telefon 50
Nursing stuff - RCN okolo 20 mesacne, NMC rocne tusim 110, tak to je tiez 10 mesacne
Druzina pre syna, gitara a nejaky ten vylet zo skoly okolo 500 mesacne
Tankovanie - tak okolo 100 (tankujem raz za 3 tyzdne plnu nadrz ked iba bezne jazdim, ked extra, tak este jednu nadrz dam do mesiaca). Soferujem v robote, robota benzin preplaca, ale z toho este ztrhnu dan. Zhruba ale takto som minula, ked som este robila v nemocnici, vtedy mi nik benzin neplatil
jedlo, drogeria a pod - na 90 % lidl - 100 tyzdnenne - 400 mesacne
Extra - ovocie, zelenina a kvalitne maso - ako mam cas vybehnut, ale aspon 100 mesacne
Dan za auto, MOT a service , poistka - teraz tresknem, mam nove auto, tak nech to je okolo 1200 za rok, tak to dame 100 za mesiac
Amazon (knihy, kuchynske potreby, topanky a co ja viem co este , plus amazon prime) okolo 200-300 (niekedy menej, niekedy viac, ale vzdy je tam nieco co potiahne polozku hore (tento mesiaca vacuum sealer za 150 aj s prislusenstvom)
tak a teraz mozem zratat:
Ciste £ 2 k minus nejake drobne. A to som este neratala do toho nejakeho extra lekara s krvou (£ 1 k) alebo zubara.
Do restauracii nechodime a a von raz za cas.

Takze 600 euro pre dve osoby, akurat na jedlo. A to nerozhadzujem peniaze, rozumne hospodarime, sadime si v zahrade a zbierame dazdovu vodu a mame svoj kompost.

ALe ano, pamatam si, ked som isla za slobodna to Tesca a za dve plne tasky nakupu som dala £25, najomne so vsetkymi billami som mala okolo 400.
Dnes uz je situacia ina.

autor
@nelka93

@anonym_autor bezne majú toľko ľudia v pare, nie jeden človek a hypotéky, poistka, tankovanie, strava, vsetko je drahé. Ale teda kludne zgrlos aj ďalej, myší radsej budeme užívať a zit. A este mi vysvetli ako sa da na 350tisicovy dom našetriť? Bez hypotéky a pomoci

@nelka93 to neviem ale dom sa da kupit aj za 150 000 ako ja .

nelka93
@anonym_autor

@anonym_autor a kedy si ten dom kupovala?

anonym_fdeb02
Dnes o 10:12
@anonym_autor

@anonym_autor a isto si nan sama nasporila,kedze mas iba dceru a muza ziadneho.

anonym_dc70d3
Odpoveď bola odstránená
autor
Dnes o 10:14
@nelka93

@nelka93 Rodinný dom | Nezadaná | 120 m²

Realitná kancelária TOPnehnutelnosti.eu Vám ponúka jedinečnú príležitosť nadobudnúť moderný rod

Publikované: 27.02.2026 Aktualizované: 23.04.2026
Domy na predaj Trnava
160,000 €
1333 €/m²

nelka93
Dnes o 10:14
@anonym_autor

@nelka93 Rodinný dom | Nezadaná | 120 m²

Realitná kancelária TOPnehnutelnosti.eu Vám ponúka jedinečnú príležitosť nadobudnúť moderný rod

Publikované: 27.02.2026 Aktualizované: 23.04.2026
Domy na predaj Trnava
160,000 €
1333 €/m²

@anonym_autor ja som sa pýtala, kedy si ten dom kupovala a nie aby si sem dávala nejaký nekompletny inzerat

autor
Dnes o 10:15
@nelka93

@nelka93 ako vidis krajske menso kusok od BA kde pracujem este stale stoja 160 000

nelka93
Dnes o 10:16
@anonym_autor

@nelka93 ako vidis krajske menso kusok od BA kde pracujem este stale stoja 160 000

@anonym_autor no nevidím, lebo ten inzerát je nekompletny

autor
Dnes o 10:16
@nelka93

@anonym_autor ja som sa pýtala, kedy si ten dom kupovala a nie aby si sem dávala nejaký nekompletny inzerat

@nelka93 pred dvoma rokmi stal o 15 000 menej . teraz ten isty za 160 000 likalita rovnaka domy su o dve ulice odomna.

nelka93
Dnes o 10:17
@anonym_autor

@nelka93 pred dvoma rokmi stal o 15 000 menej . teraz ten isty za 160 000 likalita rovnaka domy su o dve ulice odomna.

@anonym_autor preco sem nedáš celý link a nie nieco skopirovane ktovie odkial

autor
Dnes o 10:17
@nelka93

@anonym_autor preco sem nedáš celý link a nie nieco skopirovane ktovie odkial

@nelka93 reality SK

cyberk
Dnes o 10:18

si sa prisla pochvalit, ze zerete kamene? :D nechapem :D nechcem si ani predstavit, aky odpad musite jest, ak toto je vas mesacny strop so vsetkymi vydavkami. Asi nova edicia v telke Drzgrosi.

nelka93
Dnes o 10:19
@anonym_autor

@nelka93 reality SK

@anonym_autor uz to nie je topnehnutelnosti? Link nepridáš, lebo je to nejaká barabizna, ktorú treba nakomplet prerobiť? Ale chápem, pochválila si sa, prekukli ta, mne to staci