icon

Vracia sociálna poisťovňa peniaze, keď som nemal príjem?

michaela62
22. feb 2018

Prosim vas kto mi vie poradit manzel pozastavil v septembri 2016 zivnost nakolko sa zamestnal.Bola mu pozastavena do marca 2017.V marci mu znova nabehla samorejme sme na to zabudli,stavali sme dom,do toho sa nam narodila dcerka proste sa na to zabudlo.tym padom.bol manzel povinny platit odvody do zdravotnej aj socialnej ktore neplatil.az kym po pol roku prislo zo zdravotnej nedoplatok 360 e ktore sme zaplatili s tym.ze nam to v danovom vratia kedze nemal iny prijem,to iste sa vsak stalo aj u sociálne j kde je nedopltok 600 e ale odtial nam to vraj nevratia tak sa chcem opytat ako to vlastne je vracia socialba poistovna peniaze ked nebol ziadny prijem pocas zivnosti? Dakujem

Strana
z4
majusqa77
28. feb 2018
matusa1983
28. feb 2018

@matusa1983 ďakujem veľmi pekne, aj som si myslela, že to tak bude , že to by som musela byť od 1.januara na úrade, a neviete prosím ako je to s tými odvodmi do 2 piliera ?

majusqa77
28. feb 2018

@matusa1983 ved tam mas, ze nie. 2.pilier je povinny

matusa1983
28. feb 2018

@majusqa77 ďakujem za odpoveď 😘

anne_mary2
28. mar 2018

A uz mam v tom chaos uplny :D Zivnostnik som bola januar - august ( zivnost je od leta zrusena) nemala som ziadne prijmy, od augusta som zamestnana... Danove som si dala spravit, zhodou okolnosti mi to spravili az 2x - nasa uctovnicka Acko s tym ze tam je napisane cestne prehlasujem ze som nemala zo zivnosti ziadne prijmy preto podavam dp ina za zamesnanie, kdezto kamoska mi spravila Bckove dp. ale medzitym som poslala uz to Ackove a to beckove mi doniesla na obed, a teraz neviem ci ho mam podat ako opravne alebo co :/ dan je nulova tak ci tak, akurat teda jedna sa o to ze som platila zdravotnu, socialku nie, ale kedze aktivny prijem bol nulovy.. no rada by som predisla nejakym problemom zbytocnym, tak neviem ci to staci to Ackove alebo podat este opravne.. Dakujem

Strana
z4