icon

Vrátenie dani a bonus na deti

jantato
25. apr 2025

Ahojte, mám taku otazočku. Podavala som danove priznanie a tento týždeň mi prišiel preplatok ale daňovy bonus na deti nie(ten som si dala ročne) . Chodi to tak, že zvlašť? Keď mi to chodilo vy výplate od zamestnávatela,tak mi to vždy prišlo naraz, ale teraz prvý krat mi vrácaju ,že priamo z úradu.
Ďakujem

Strana
z2
lienockak
25. apr 2025

@jantato a vyplnila si v daňovom priznaní, že chceš vrátiť aj daňový bonus? Tá žiadosť sa vypĺňa v tom tlačive samostatne. Ak sú obe žiadosti vyplnené, posiela sa to štandardne naraz.

katarinaba
25. apr 2025
@lienockak

@jantato a vyplnila si v daňovom priznaní, že chceš vrátiť aj daňový bonus? Tá žiadosť sa vypĺňa v tom tlačive samostatne. Ak sú obe žiadosti vyplnené, posiela sa to štandardne naraz.

Napis na DU kratku ziadost, ze chces vyplatit danovy bonus na zaklade podaneho danoveho priznania na ucet uvedeny v DP. Aj sumu uved.
Ako pise @lienockak zrejme si "dala krizik" len na ziadost vratenia danoveho preplatku a DB si nedala. Inak to chodi spolu, v jednej ciastke.

jantato
autor
25. apr 2025
@lienockak

@lienockak no po pravde neviem, nerozumiem tomu, robila mi to jedna znama a v danovom mam vypocitany daňovy bonus, popodpisovala som papiere a odovzdala. Asi sa budem musiet jej teda spytat.

martinkatinka
25. apr 2025
@jantato

@lienockak no po pravde neviem, nerozumiem tomu, robila mi to jedna znama a v danovom mam vypocitany daňovy bonus, popodpisovala som papiere a odovzdala. Asi sa budem musiet jej teda spytat.

@jantato a ved to je v jednej sume, ak si zaskrtla, ze to chces vyplatit.

dzulli1980
25. apr 2025
@jantato

Zatiaľ nikde žiadnu žiadosť nepíš, treba zavolať priamo správkyni, mohlo sa stať, že sa Ti o daňový bonus znižovala daň a teda máš vyšší preplatok ... robím na daňovom úrade.
@jantato

katarinaba
25. apr 2025
@martinkatinka

@jantato a ved to je v jednej sume, ak si zaskrtla, ze to chces vyplatit.

@martinkatinka v danovom sa ziada kazde zvlast. Ani to dokonca nie je v jednom riadku. Zvlast je suma na poukazanie DB spravcom dane a zvlast preplatok na dani.
Ak zaskrtla len jedno, tak jej vratili len jedno.

martinkatinka
25. apr 2025
@katarinaba

@martinkatinka v danovom sa ziada kazde zvlast. Ani to dokonca nie je v jednom riadku. Zvlast je suma na poukazanie DB spravcom dane a zvlast preplatok na dani.
Ak zaskrtla len jedno, tak jej vratili len jedno.

@katarinaba ja to chapem... No mozno autorka nie. Ona si mozno pletie pojmy, sama hovori, ze tomu nerozumie. Mozno to tam zaskrtla a ma to, len to nevie pomenovat.

katarinaba
25. apr 2025
@dzulli1980

Zatiaľ nikde žiadnu žiadosť nepíš, treba zavolať priamo správkyni, mohlo sa stať, že sa Ti o daňový bonus znižovala daň a teda máš vyšší preplatok ... robím na daňovom úrade.
@jantato

@dzulli1980 predpokladam, ze ma oboje. Najskor som myslela, ze by dosla doplnit, ale to uz asi nie je mozne, ked vratili preplatok. Ak je ako pisem, ako to potom riesis?

dzulli1980
25. apr 2025
@katarinaba

@dzulli1980 predpokladam, ze ma oboje. Najskor som myslela, ze by dosla doplnit, ale to uz asi nie je mozne, ked vratili preplatok. Ak je ako pisem, ako to potom riesis?

Skontrolujem, ak je to tak, ako píšeš (že nemá zaškrtnutú žiadosť), podá žiadosť o vrátenie ... ak správkyňa označí obe sumy na jeden platobný platobný poukaz, príde to v jednej sume ... preto píšem, nech správkyni najskôr zavolá.
@katarinaba

katarinaba
25. apr 2025
@dzulli1980

Skontrolujem, ak je to tak, ako píšeš (že nemá zaškrtnutú žiadosť), podá žiadosť o vrátenie ... ak správkyňa označí obe sumy na jeden platobný platobný poukaz, príde to v jednej sume ... preto píšem, nech správkyni najskôr zavolá.
@katarinaba

@dzulli1980 tak spravne ziadost. Ja som predpokladala, ze si je ista, ze caka oboje. Neskor pisala, ze jej to robila znama. Tak urcite radsej volat spravkyni.

jantato
autor
25. apr 2025
@lienockak

@katarinaba
@lienockak ďakujem baby, pozrela som kopiu, nemam križik ,že chcem vyplatit danovy bonus na deti 😭

maury
25. apr 2025

Už vyplácajú preplatky na daniach z daňového priznania? Ja som podávala v polovici februára a ešte mi nič neprišlo.

jantato
autor
25. apr 2025
katarinaba
25. apr 2025
@jantato

@jantato ak mas aj vyplnene pole: danovy bonus na poukazanie spravcom dane, tak potom ziadost napisat

jantato
autor
25. apr 2025
@katarinaba

@jantato ak mas aj vyplnene pole: danovy bonus na poukazanie spravcom dane, tak potom ziadost napisat

@katarinaba myslis ze staci rucne podat ziadost o vratenie na zaklade DP co som uz podala ,podpisat a zaniest?

katarinaba
25. apr 2025
@maury

Už vyplácajú preplatky na daniach z daňového priznania? Ja som podávala v polovici februára a ešte mi nič neprišlo.

@maury ano, uz je to v plnom prude. A nezalezi kedy si DP podala. Treba len cakat. Neda sa to urychlit.

lienockak
25. apr 2025
@jantato

@katarinaba myslis ze staci rucne podat ziadost o vratenie na zaklade DP co som uz podala ,podpisat a zaniest?

@jantato áno, stačí. V znení - týmto vás žiadam o vrátenie daňového bonusu za rok 2024 na základe podaného DPFO v sume... na môj účet číslo....

katarinaba
25. apr 2025
@jantato

@jantato ako som pisala vyssie. Staci poslat postou. Ak nemas povinnu elektronicku komunikaciu ovsem.

mirkam3
25. apr 2025
@jantato

@jantato pozri ešte raz tu svoju foto - zjednodušene vysvetlené, každý mozny “krížik” sa odvoláva na konkrétne riadky tvojho daňového priznania.
—- Pri poslednom kriziku (ktorý tam vidíme teraz) žiadas o vratenie preplatku z riadku 72 daňového priznania (a teda pozri akú sumu si mala na tom riadku 72 v priznaní - predpokladam, že ti prišla celá).
—- Prvý “mozny krížik”, ak by si ho aj bola spravila, by ta odkazal na riadok 61 tvojho daňového priznania. Ak na riadku 61 v priznaní nemáš nic, zbytočne budeš podávať žiadosti (zvlast, ak tomu nerozumieš - nemyslím to v zlom). V takom prípade máš totiž daňový bonus už narátany v celkovej sume na tom riadku 72.

jantato
autor
25. apr 2025
@mirkam3

@jantato pozri ešte raz tu svoju foto - zjednodušene vysvetlené, každý mozny “krížik” sa odvoláva na konkrétne riadky tvojho daňového priznania.
—- Pri poslednom kriziku (ktorý tam vidíme teraz) žiadas o vratenie preplatku z riadku 72 daňového priznania (a teda pozri akú sumu si mala na tom riadku 72 v priznaní - predpokladam, že ti prišla celá).
—- Prvý “mozny krížik”, ak by si ho aj bola spravila, by ta odkazal na riadok 61 tvojho daňového priznania. Ak na riadku 61 v priznaní nemáš nic, zbytočne budeš podávať žiadosti (zvlast, ak tomu nerozumieš - nemyslím to v zlom). V takom prípade máš totiž daňový bonus už narátany v celkovej sume na tom riadku 72.

@mirkam3 mam tam sumu v riadku 61 ja viem presne kolko mi maju vratit, len nevratili a to asi len koli tomu kriziku

katarinaba
25. apr 2025
@jantato

@mirkam3 mam tam sumu v riadku 61 ja viem presne kolko mi maju vratit, len nevratili a to asi len koli tomu kriziku

@jantato ano, kvoli kriziku. Napis ziadost ako som pisala v mojom prvom prispevku, odnes/posli.

jantato
autor
25. apr 2025
@katarinaba

@jantato ano, kvoli kriziku. Napis ziadost ako som pisala v mojom prvom prispevku, odnes/posli.

@katarinaba ano napisem a v pondelok zanesiem, ďakujem moc baby, pomohli ste mi. ❤️🍀

ukulela
25. apr 2025
@jantato

@katarinaba ano napisem a v pondelok zanesiem, ďakujem moc baby, pomohli ste mi. ❤️🍀

@jantato ja som ten istý prípad ako ty .. a to mi robila baba účtovníčka. Aj som sa dnes čudovala, že ešte nič neprišlo.... A to aj mne chyba krížik.

jantato
autor
25. apr 2025
@ukulela

@jantato ja som ten istý prípad ako ty .. a to mi robila baba účtovníčka. Aj som sa dnes čudovala, že ešte nič neprišlo.... A to aj mne chyba krížik.

@ukulela no pekne.... sme dopadli 🤣🤣😵‍💫😵‍💫

ikonica
26. apr 2025
@ukulela

@jantato
@ukulela aj ste im za tu sluzbu platili? Asi by som si pytala spat poplatok. Aj ked, sme vsetci len ludia, nie stroje .. chyba sa stane... Hoci taka zaciatocnicka...

katarinaba
26. apr 2025
@ikonica

@jantato
@ukulela aj ste im za tu sluzbu platili? Asi by som si pytala spat poplatok. Aj ked, sme vsetci len ludia, nie stroje .. chyba sa stane... Hoci taka zaciatocnicka...

@ikonica za jeden krizik? Neblazni. Nesposobili im ziadnu skodu, peniaze dostanu.

dzulli1980
26. apr 2025
@katarinaba

@ikonica za jeden krizik? Neblazni. Nesposobili im ziadnu skodu, peniaze dostanu.

@katarinaba Tiež by som pýtala peniaze naspäť ... neskutočné peniaze pýtate za vypísanie A-čkového priznania a toľko chýb ... nehovorím konkrétne o Tebe, no vieš, koľko takýchto daňovníkov mám? ... keď už zaplatím, očakávam bezproblémový priebeh, žiadne kontaktovanie z DÚ, žiadne dodatočné žiadosti, lebo účtovníčka prehliadla.

ikonica
26. apr 2025
@katarinaba

@katarinaba vsak pisem, ze sme ludia, nie stroje,,, ale urcite by som im o tom povedala, nech si daju pozor dalsi raz...

ikonica
26. apr 2025
@dzulli1980

@katarinaba Tiež by som pýtala peniaze naspäť ... neskutočné peniaze pýtate za vypísanie A-čkového priznania a toľko chýb ... nehovorím konkrétne o Tebe, no vieš, koľko takýchto daňovníkov mám? ... keď už zaplatím, očakávam bezproblémový priebeh, žiadne kontaktovanie z DÚ, žiadne dodatočné žiadosti, lebo účtovníčka prehliadla.

@dzulli1980 ako pise kararina, skodu sice nesposobili, kedze sa prislo na chybu a vsetko dostanu spat, ale ako pises ty... Zaplatim si za sluzbu a este to musim potom sama doriesit/opravit? No jednoznacne nech ich aspon informuju, ze sa stala chyba, nech si na to daju pozor....

A prepacte, ze som to tu rozvirila, neda sa mi spat 🙈

dzulli1980
26. apr 2025
@ikonica

@dzulli1980 ako pise kararina, skodu sice nesposobili, kedze sa prislo na chybu a vsetko dostanu spat, ale ako pises ty... Zaplatim si za sluzbu a este to musim potom sama doriesit/opravit? No jednoznacne nech ich aspon informuju, ze sa stala chyba, nech si na to daju pozor....

A prepacte, ze som to tu rozvirila, neda sa mi spat 🙈

@ikonica Aj som na to nahnevaná, obyčajní ľudia, dajú papiere účtovníčkam, ktoré berú neskutočné peniaze a také chyby robia, že koľkokrát mám pocit, že majú kurz účtovníctva cez internet ... volám daňovníkom, tí chudáci nevedia, nerozumejú ... dorábam robotu za mnohé, ktoré zobrali peniaze, no riešiť problém dovidenia ... jaj, och som si nevšimla atď. ... a pritom vypísať daňové priznanie typ A je otázka pár minút.

Strana
z2