icon

Vrátenie dani za manželku

pamag1805
23. jan 2016

prosim vas o vysvetlenie,,radu,uvedenia do obrazu..vobrc s nevyznam...v aprili 2014 sa nam narodilo dieta, v roku 2015 manzelovi nevratili na daniach nic, na paske ma minimalnu mzdu...mali mu nieco vratit? zeny v mojom okoli vravia, ze mu mala byt vratena dan z tych penazi cosomdostala po narodeni dietata tych 850 euro...prosimvas poradite mi ako to vlastne je? rok 2015 som poberala rodicak,bude mu nieco vratene alebo mne?? dakujem za kazdu radu,odpoved

ivulkap
28. jan 2016

@majusqa77 presne ako pise @kika46 z UPSVaR potvrdenie o pober.rodic.prisp. a zo socialnej potvrdenie o poberani materskej. Aj v tvojom pripade plati,ze manzel si moze uplatnit len alikv.cast,pretoze materska sa uz zapocitava do prijmov.

8291
2. feb 2016

@evittam tak zamna manžel dostane 250€,viac nie lebo mal vraj veľký prijem za rok.tak 250€ poteši veľmi lebo chceme meniť na chalupe okná,tak prihodim k ostatnym do obáločky😁

evittam
3. feb 2016

@8291 Čo je to veľký príjem? Ak by mal moc veľký príjem tak dostane viac - maximálne cca 720,- Eur. Ak dostane "len" 250,- Eur tak ten príjem nebol až taký veľký - jeho odvedená daň bola potom len tých 250,- Eur.....

evita68
3. feb 2016

@evittam no ak mal príjem nad 19 800, tak sa nčzd kráti

8291
3. feb 2016

@evittam on každý rok takmer vždy doplacal na daniach okolo 300€,priemerný meacny v hrubom ma okolo 4000€

evittam
3. feb 2016

@evita68 Tak to potom áno....
@8291

cheria
4. feb 2016

Dievcata prosim vas venuje sa niekto danovym priznaniam??? Chcem sa opytat, od septembra som nastupila do prace po rodicovskej dovolenke.Mame narok na vratenie dane???Moze si narokovat manzel alebo aj ja?????

ivulkap
4. feb 2016

@cheria vas manzel si moze uplatnit na vas nezd.cast,ale len alikvotnu cast t.j. 3803,33- vas prijem zo zamestnania.

mycuskaa
4. feb 2016

@8291 manzel ma priemerny mesacny v hrubom 4000 a vy musite sporit na okna??? 😃😃 prepac musela som sa zasmiat. Inak nic v zlom.

mycuskaa
4. feb 2016

@ivulkap mozem sa spytat? Lebo vsade inak napisane. Moj muz pracuje v momentalnej praci od 1.6.2015 ja som od aprila na rodicovskom. Nema na paske minimalnu mzdu tak moze dostat nieco ci nie?

ivulkap
4. feb 2016

@mycuskaa A do aprila ste robili co? Boli ste na materskej? Alebo ste pracovala? A on,co robil do juna?

mycuskaa
4. feb 2016

@ivulkap do aprila na materskej a manzel je na invalidnom takze do juna nerobil a az od juna pracuje ale je aj na invalidnom

8291
4. feb 2016

@mycuskaa ano lebo okna nas vyjdu 5000€.ja som na RD a mesačné vydavky spolu s hypotekou mame cez1000€ a ja som si vlani kúpila auto a ano na väčšie vydavky ktoré nie sú nevyhnutné si sporime,vlani sme sa dohodli že tento rok vymenime na chalupe okna,tak každý mesiac na ne odkladame 400€.aj na svoje auto som si šporila tri roky a zvyšok mi dolozil manžel.a nemozme sa vybuchat s peňazí lebo niečo chceme,vždy si nato nasporime,ked nam niečo odide ako naposledy behom dvoch mesiacov aj pračka aj chladnička tak to kupujeme samozrejme v hotovosti.Dost veľa sporime malej do budúcnosti a ak budeme mať aj druhé dieťa co dufam,tak aj tomu.

emilia25
4. feb 2016

Aj ja by som sa chcela spytat ohladne dani.ako to budu ratat lebo 3 mesiace minuleho roku som poberala rodicak teda dorognavanie z cr 3000cz plus slovensky potom mi to v cr skoncilo tak len slovensky ale od augusta som mala nastupit do prace lenze sme zostali opet tehu tak v sk som mala predlseny rodicak plateny a v cr v práci som bola az do noveho roku pn a 2.1 som nastupila na novu md.lenze tu je moja otázka ako to budu pocitat ked pn za november a december som dostala vyplatenu az pred par dnami.budu to davat do minuleho roku kedy som za tie mesiace nic nedostala alebo do dalsieho kedze ani v januari nebola pn vyplatena za december ako to je s takymto prípadom.

mycuskaa
4. feb 2016

@8291 ja som to nemyslela v zlom samozrejme ani nic. Ale robite to super podla toho ako si to napisala 😉 tak sa ospravedlnujem za komentar predtym 😊

mijo53
4. feb 2016

@8291 toto sa mi veľmi páči, že "doložil mi manžel", manželia sú jedno telo a jedna duša a nikdy nepochopím, že doložil mi manžel,ja by som u manželov tak urobila, všetko dala do jedného mecha, pomiešala a hľadaj, ktoré je Tvoje a ktoré moje

8291
4. feb 2016

@mijo53 my vôbec neexistujeme ze moje tvoje,to absolútne nie,jasne ze je to naše ani nikdy sme neriesili moje,tvoje,ale som to asi zle napisala,tak kúpili sme druhé auto aj pre mňa 😁.sme manželia 8 mesiaci,ale spolu žijeme v jednej domacnosti 12 rokov.😁

8291
4. feb 2016

@mycuskaa v pohode to neznamena že manžel dobre zarobi tak juchuuu,mame vsetko,to vôbec nie ja napríklad okrem obručky a snubáku,jedných nausnič nemam nijaký zlatý a drahý šperk,ani len retiazku,proste to niesu moje priority😁

thecheeky
8. feb 2016

Takze ak nie sne manzelia, tak narok nemame?

8291
8. feb 2016

@thecheeky nie.

mijo53
9. feb 2016

@evita68 Evita68 prosím Ťa o pomoc, keď je manželka SZČO a chcela by, aby si manžel uplatnil na ňu odpočitateľnú položku, tak zo svojho príjmu ona odpočíta aj paušálne výdavky /40 %/ , ktoré si uplatňuje vo svojom daňovom priznaní, alebo iba odvody /povinné odvody do sociálky nemala/ iba balíček DNP Ďakujem Mala ešte príjem z PN, rodičovský príspevok do koncu októbra, bolestné z úrazu, náhradu za stratu na zárobku - príjmy boli vlastné na faktúru cca 5600 + PN 500 + bolestné 1300 + náhrada za stratu na zárobku 140 + rodičovský 10 mesiacov 2030, výdavky paušálne 40 % a DNP 500 EUR, to si asi manžel nemôže nič uplatniť? všetko sa berie do príjmu, tak ako som napísala?

ivulkap
9. feb 2016

@mijo53 nezd.cast na manzelku je 3803,33- vlastny prijem manzelky...kedze uz prijmy na fakt.boli 5600€ tak si nemate co odpisat...

evita68
9. feb 2016

@mijo53 nie je čo odpísať

majulienka27
9. feb 2016

@evita68 ahoj, ak je prijem vacsi nez 19 800, tak na kolko sa nčzd kráti? dakujem

leeenka26
2. mar 2016

ahojte spytam sa aj tu, lebo neviem...Ja som bola na rd od 1.1.-5.5.2015, od 6.5. - 14.10.2015 na urade prace a poberala som podporu a potom od 15.10.2015 som na tpp. Dostala som papier o rocnom zuctovani preddavkov myslim ze tak sa to vola a tam mam vyratane, ze dostanem spatne 252 eur. Za rok som mala prijem okolo 2000 eur. Otazocka je, ci dostane nieco aj moj manzel. Dakujem pekne vopred.

majusqa77
2. mar 2016

@leeenka26 zalezi este od vysky tvojej podpory. Ak podpora+prijem presiahlo 3808 eur nie

alchemilkazltozelena
2. mar 2016

Baby chcem sa spytat...muz bol za ekonomkou v robote ohladom toho vratenia ze ci jej netreba dolozit nejake papiere a ona nanho ze ked bude nieco treba doniest tak mu povie....ja nevien mne sa to nepaci vsetky tu pisete ze ste dokladali papier z UPSVaR a ona nic take nepytala...ked nam kvoli nej nedaju peniaze asi ma porazi :-/

leeenka26
2. mar 2016

@majusqa77 nie, moj prijdem za cely rok bol 2200 eur. Podporu som mala velmi nizku ani nie 300 eur. Ide mi len o to ze ci aj muzovi vratia ked mne ano a od neho ani nepytali potvrdenie o tom ze som poberala rodicak, odo mna to pytali.

majusqa77
2. mar 2016

@leeenka26 nemuseli ani od jedneho 🙂 to zalezi od mzdarky co si vypyta 🙂