Vrátenie dani za manželku
prosim vas o vysvetlenie,,radu,uvedenia do obrazu..vobrc s nevyznam...v aprili 2014 sa nam narodilo dieta, v roku 2015 manzelovi nevratili na daniach nic, na paske ma minimalnu mzdu...mali mu nieco vratit? zeny v mojom okoli vravia, ze mu mala byt vratena dan z tych penazi cosomdostala po narodeni dietata tych 850 euro...prosimvas poradite mi ako to vlastne je? rok 2015 som poberala rodicak,bude mu nieco vratene alebo mne?? dakujem za kazdu radu,odpoved
Dievcata prosim vas venuje sa niekto danovym priznaniam??? Chcem sa opytat, od septembra som nastupila do prace po rodicovskej dovolenke.Mame narok na vratenie dane???Moze si narokovat manzel alebo aj ja?????
@mycuskaa ano lebo okna nas vyjdu 5000€.ja som na RD a mesačné vydavky spolu s hypotekou mame cez1000€ a ja som si vlani kúpila auto a ano na väčšie vydavky ktoré nie sú nevyhnutné si sporime,vlani sme sa dohodli že tento rok vymenime na chalupe okna,tak každý mesiac na ne odkladame 400€.aj na svoje auto som si šporila tri roky a zvyšok mi dolozil manžel.a nemozme sa vybuchat s peňazí lebo niečo chceme,vždy si nato nasporime,ked nam niečo odide ako naposledy behom dvoch mesiacov aj pračka aj chladnička tak to kupujeme samozrejme v hotovosti.Dost veľa sporime malej do budúcnosti a ak budeme mať aj druhé dieťa co dufam,tak aj tomu.
Aj ja by som sa chcela spytat ohladne dani.ako to budu ratat lebo 3 mesiace minuleho roku som poberala rodicak teda dorognavanie z cr 3000cz plus slovensky potom mi to v cr skoncilo tak len slovensky ale od augusta som mala nastupit do prace lenze sme zostali opet tehu tak v sk som mala predlseny rodicak plateny a v cr v práci som bola az do noveho roku pn a 2.1 som nastupila na novu md.lenze tu je moja otázka ako to budu pocitat ked pn za november a december som dostala vyplatenu az pred par dnami.budu to davat do minuleho roku kedy som za tie mesiace nic nedostala alebo do dalsieho kedze ani v januari nebola pn vyplatena za december ako to je s takymto prípadom.
Takze ak nie sne manzelia, tak narok nemame?
@evita68 Evita68 prosím Ťa o pomoc, keď je manželka SZČO a chcela by, aby si manžel uplatnil na ňu odpočitateľnú položku, tak zo svojho príjmu ona odpočíta aj paušálne výdavky /40 %/ , ktoré si uplatňuje vo svojom daňovom priznaní, alebo iba odvody /povinné odvody do sociálky nemala/ iba balíček DNP Ďakujem Mala ešte príjem z PN, rodičovský príspevok do koncu októbra, bolestné z úrazu, náhradu za stratu na zárobku - príjmy boli vlastné na faktúru cca 5600 + PN 500 + bolestné 1300 + náhrada za stratu na zárobku 140 + rodičovský 10 mesiacov 2030, výdavky paušálne 40 % a DNP 500 EUR, to si asi manžel nemôže nič uplatniť? všetko sa berie do príjmu, tak ako som napísala?
@evita68 ahoj, ak je prijem vacsi nez 19 800, tak na kolko sa nčzd kráti? dakujem
ahojte spytam sa aj tu, lebo neviem...Ja som bola na rd od 1.1.-5.5.2015, od 6.5. - 14.10.2015 na urade prace a poberala som podporu a potom od 15.10.2015 som na tpp. Dostala som papier o rocnom zuctovani preddavkov myslim ze tak sa to vola a tam mam vyratane, ze dostanem spatne 252 eur. Za rok som mala prijem okolo 2000 eur. Otazocka je, ci dostane nieco aj moj manzel. Dakujem pekne vopred.
Baby chcem sa spytat...muz bol za ekonomkou v robote ohladom toho vratenia ze ci jej netreba dolozit nejake papiere a ona nanho ze ked bude nieco treba doniest tak mu povie....ja nevien mne sa to nepaci vsetky tu pisete ze ste dokladali papier z UPSVaR a ona nic take nepytala...ked nam kvoli nej nedaju peniaze asi ma porazi :-/

@majusqa77 presne ako pise @kika46 z UPSVaR potvrdenie o pober.rodic.prisp. a zo socialnej potvrdenie o poberani materskej. Aj v tvojom pripade plati,ze manzel si moze uplatnit len alikv.cast,pretoze materska sa uz zapocitava do prijmov.