Vrátenie dani za manželku
prosim vas o vysvetlenie,,radu,uvedenia do obrazu..vobrc s nevyznam...v aprili 2014 sa nam narodilo dieta, v roku 2015 manzelovi nevratili na daniach nic, na paske ma minimalnu mzdu...mali mu nieco vratit? zeny v mojom okoli vravia, ze mu mala byt vratena dan z tych penazi cosomdostala po narodeni dietata tych 850 euro...prosimvas poradite mi ako to vlastne je? rok 2015 som poberala rodicak,bude mu nieco vratene alebo mne?? dakujem za kazdu radu,odpoved
@majusqa77 ale moj muz isto naspamat nevie ze poberam 226 eur :-/
@alchemilkazltozelena rodicak sa nerata, ak tam napisal 0 napisal dobre ;)
@majusqa77 a ked sa nerata tak preco zeny pisu ze dokladaju papier o prijme z uradu prace?
@alchemilkazltozelena aby mala uctovnicka dolozenu vysku prijmu
@majusqa77 no som zvedava ci z toho nebude problem ☹
@alchemilkazltozelena rodičak je štátna dávka,nie príjem,neuvádza sa teda nikde.
@alchemilkazltozelena nedokladujú preto, že aký mali príjem ale preto aby potvrdili, že boli na rodičovskej, alebo v evidencii práce, to je podmienka
baby kolko nam cca vyplatia danovy bonus na dve deti? kedze ho mesacne manzel nepoberal
@petka55555 21,41/mesiac/dieta
@petka55555 21,41€ na mesiac za kazde dieta k DP treba dolozit rodne listy deti a ak mate s manzelom ine priezviska aj prehlasenie o spoloc.domacnosti
Ak ziada otec a nema rovnake priezvisko ako matka dietata treba prehlasenie alebo sobasny...matka ma narok zo zakona ta nedokladuje ale otec ano...viem o com pisem
Baby nehadajte sa poviem Vam to tak, ze vela zavisi od spravcu dane....stalo sa mi totiz ze som robila danove priznania manzelom a chcel spravca dane cestne prehlasenie od manzelky ze si neuplatnovala danovy bonus a pritom mala pred nosom danove priznania oboch
@mentolka12 správca dane mi môže asi tak vieš čo 😝 raz to nie je zo zákona povinnosť, tak to nie je povinnosť... a basta... a skúsil by sa mi neprevziať DP.. nebuďme ovce 😉
@mentolka12 mne raz kontrolorka povedala -nedavajte co nemusite. Ak budeme chciet nieco navyse si vypytame 🙂
prosba ešte raz, už som sa pýtala v iných fórach, ale nikto mi neodpovedal..
"prosím o radu, odpočet na manželku, ktorá poberala materské - zo Sociálnej poisťovne má potvrdenie, ale uviedli tam len za január a február 2015 vyplatené vo februári a marci, nemalo by byť aj za december 2014 vyplatené v januári 2015? vopred ďakujem!"
ide mi o to, aby potom nemuseli vracať preplatok na dani...
@majusqa77 spravca si to vypytal 🙂
@majusqa77 podpora sa odcitava z nezdanitelnej casti?? Mne sa zda, ze nie
@mentolka12 tvojej, alebo pri nezd.casti na manzelku? Tvojej nie

@alchemilkazltozelena zakon hovori, ze na ziadosti vypise vysku tvojho prijmu a podpisom potvrdzuje spravnost udajov. Takze ak mu mzdarka veri, papier naozaj nitny nieje