Vrátenie peňazí za nájom
Zdravím. Tak chcem sa opýtať keď som platila dopredu nájom, + zábezpeka na ktorej sme sa dohodli že je nevratna. Ide o to že som si našla nový byt. Skôr ako sme podpísali zmluvu, teda deň pred tým som platila nájom v starom byte . Tým som si nájom predplatila na február. Takže zo zábezpeky, sa mi ráta že do 19 marca môžem byť v byte. Ale chcem odísť už 1.2. Je možné že mi majiteľ vráti peniaze ktoré som si predplatila za február?
Ako bolo pisane vyssie ak si dala vypoved v tomto mesiaci rata sa ti vyoovedna doba nasledujuci mesiac tj februar.. a to ze si suhlasila s tym te mu nechas depozit len tak pre nic za nic🤷♀️Co k tomu dodat asi len tolko ze nabuduce taku chybu neurob
@hipuska nie depozit je zaloha keby doslo k poskodeniu veci alebo pripadne v takejti situacii ak podnajomnik odidte skor ako ma a nedodrzi vypov lehotu.. lenze ona zaplati v januari najom za februar a on si necha este aj depozit? Akoze preco? Lebo to tak je napisane v zmluve? To je dobra blbost.. na jej mieste by som najom nezaplatila za dalsi mesiac a nech si prenajimatel necha depozit ako ‘najom’
@helus888 takze ty si myslis ze ty odides a 30min po tebe tam uz bude mat noveho najomnika a este aj zarobi 2x 🤣🤦♀️ vzdy ma tu nieco prekvapi. Predstav si ze po najo.nikovi treba byt dat do poriadku, vycistit, poopravovat drobnosti.. ak prenajme od marca bude spokojny. Zaatene mas do 28.2 a ci tqm si alebo nie tvoja vec

Chapem to tak, že keď dáš výpoveď, neplatis nájomné, ale nájomné je zaplatené zo zábezpeky a tým pádom, zábezpeka sa nevracia a on ma normálne zaplatené nájomné. Takže, za mesiac február, platíš aj nájomné aj zábezpeku za ubytovanie. Akoby dvojité nájomné. Chápem to to tak? V tom prípade, by ti nájomné mal vrátiť, keďže si dala výpoveď teraz.