icon

Vrátenie peňazí za nájom

helus888
22. jan 2022

Zdravím. Tak chcem sa opýtať keď som platila dopredu nájom, + zábezpeka na ktorej sme sa dohodli že je nevratna. Ide o to že som si našla nový byt. Skôr ako sme podpísali zmluvu, teda deň pred tým som platila nájom v starom byte . Tým som si nájom predplatila na február. Takže zo zábezpeky, sa mi ráta že do 19 marca môžem byť v byte. Ale chcem odísť už 1.2. Je možné že mi majiteľ vráti peniaze ktoré som si predplatila za február?

Strana
z2
hipuska
22. jan 2022

Chapem to tak, že keď dáš výpoveď, neplatis nájomné, ale nájomné je zaplatené zo zábezpeky a tým pádom, zábezpeka sa nevracia a on ma normálne zaplatené nájomné. Takže, za mesiac február, platíš aj nájomné aj zábezpeku za ubytovanie. Akoby dvojité nájomné. Chápem to to tak? V tom prípade, by ti nájomné mal vrátiť, keďže si dala výpoveď teraz.

sapetka
22. jan 2022

Ako bolo pisane vyssie ak si dala vypoved v tomto mesiaci rata sa ti vyoovedna doba nasledujuci mesiac tj februar.. a to ze si suhlasila s tym te mu nechas depozit len tak pre nic za nic🤷‍♀️Co k tomu dodat asi len tolko ze nabuduce taku chybu neurob

helus888
autor
22. jan 2022

@hipuska Áno presne tak takže ja keď odídem tým pádom on ma 2 krát nájomné v jeden mesiac

hipuska
22. jan 2022

@helus888 mal by ti vrátit. Píšeš, že máte zmluvu s výpovednou lehotou. Ty si dodržala všetko. Takže , je rada na ňom. Môžeš mu ešte zaslať výzvu, na vrátenie nájomného za mesiac február. Ale či tak urobí? To by si sa musela iba obrátiť na súd.

hipuska
22. jan 2022

@sapetka ona mu predsa nenecháva depozit pre nič za nič. Depozit je nájomné v poslednom mesiaci - vypovendom mesiaci, tj. v jej prípade "nájomné za mesiac február"

sapetka
22. jan 2022

@hipuska nie depozit je zaloha keby doslo k poskodeniu veci alebo pripadne v takejti situacii ak podnajomnik odidte skor ako ma a nedodrzi vypov lehotu.. lenze ona zaplati v januari najom za februar a on si necha este aj depozit? Akoze preco? Lebo to tak je napisane v zmluve? To je dobra blbost.. na jej mieste by som najom nezaplatila za dalsi mesiac a nech si prenajimatel necha depozit ako ‘najom’

eeffka
22. jan 2022

@helus888 takze ty si myslis ze ty odides a 30min po tebe tam uz bude mat noveho najomnika a este aj zarobi 2x 🤣🤦‍♀️ vzdy ma tu nieco prekvapi. Predstav si ze po najo.nikovi treba byt dat do poriadku, vycistit, poopravovat drobnosti.. ak prenajme od marca bude spokojny. Zaatene mas do 28.2 a ci tqm si alebo nie tvoja vec

helus888
autor
22. jan 2022

@eeffka Áno myslím A predstav si že som bola v práve a tie peniaze mi vrátil. 🙂

helus888
autor
22. jan 2022

@hipuska vrátil pretože vedel že mám pravdu

eeffka
22. jan 2022

@helus888 no neviem celkom ako ti ich vratil kedze februar este len bude... ale bud rada ze si mala viac stastia nez rozumu.
Sama prenajimam a potom sa najomnici cuduju ked taketo exemplare ako ty robia medvedie sluzby.

eeffka
22. jan 2022

@helus888 silno mi pripominas jednu podnajomnicku co mi 10teho oznamila ze odchadza a mam jej vratit najom co platila minuky mesiac .... hmmm moja mila ty dlzis mne kedze platila za bezny mesiac a este si neposlala. Zobrala so. Si svoje z depozitu a zysok jej poslala

helus888
autor
22. jan 2022

@eeffka No moja milá nauč sa pozorne čítať dobre? A nebudem sa s tebou to tom vôbec baviť. Ty tiež pýtaš za jeden mesiac 2×nájomné?

hipuska
22. jan 2022

@sapetka ty to furt nechápeš.

helus888
autor
Autor odpoveď zmazal
helus888
autor
22. jan 2022

@sapetka nie on si depozit necháva opravnene lebo tu zaň budeme bývať. Vrátil mi len peniaze ktoré som platila za február a tak som to aj chcela vlastne

Strana
z2