Vratky z daňových priznaní.
Zdravim Vas. Neviete ako je to prosim s preplatkami z danovych priznani? Ci sa posuva vyplacanie. Vdaka za odpoved.
Do kedy by sa to malo vyplatit ? Včera sme boli iba podať danove a zabudli sme sa spýtat .
Ja som podavala danove 28.2.2020
@olivia2001 DU ma 40dni od posledného možného termínu podania DP. t.j.tento rok to padlo na 11.5. Avšak bol posunutý termin podania na 31.5.cize predpokladam ze posunu aj termin vyplacania.
Ja som si bola podat osobne 28.2.2020 a este nic
@anyuci1977 Dôchodcovia, študenti, ale aj niektoré firmy dostanú preplatky na daniach až po skončení pandémie. Hovorí o tom zákon o mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti, o ktorom ešte hlasujú poslanci. Na zmenu upozornili daňoví poradcovia. Čiže ostatní ktorí si podali v termíne dostanú , PREDPOKLADám
@poleva je zastavené vyplácanie idú dnes rozhodovať o tom ci sa to bude presúvať az na obdobie po koronaviruse co vychádza cca od septembra. Písala to jedna pani z daňového úradu 😥
@poleva má to byť pozastavené aj pre tých čo podali do 31.3. Ja osobne som podávala 19.2., bola som dnes osobne na DU - čakajú na metodické pokyny pre zamestnancov na DU čo a ako, prvé veci by mali byť vydané 6.4. Ale tak ako sa z minúty na minútu zmenilo to vyplácanie rodičákov aj po ukončení RD toto sa môže zmeniť tiež. Zatiaľ vydali len toto: https://www.nrsr.sk/web/Dynamic/DocumentPreview...
@poleva ale vo videu hovorí ten pán, ze vsetkým, nie len dôchodcom a studentom. 😩
Dobrý deň, prosím vás už sa vyjadrili k tomu daňovému priznaniu, myslím ci sa bude vyplácať v normálnom termíne alebo až po pandémii... Pekny den 💖

Môjmu mužovi to už bolo vyplatené