icon

Všetko je písané na priatelia

7. máj 2021

Baby, mam otázku ohľadne hypotéky atd.. moc sa v tom nevyznám ako to chodí ale popisem situáciu. Mám priateľa 5r, mame u jedno male dieťa a cakame druhé.pred 2r bral hypo,na seba.. je vlastník bytu, hypo je nanho..ja tu len byvam v podstate. Platim jedlo, nákupy aj to nie stále. Nic ine odomna nechce, všetko hradí sam. Svadba sa neriesi,z jeho strany som záujem nevidela.( Iba kecy ze raz..) z mojej strany tiež záujem opadol. Mame sa radi, vychádzame spolu fajn, obcas hádka , občas kriza ale vždy to prejde... To je tak v stručnosti. Uvedomujem si ze keby mu prepne vyhodí ma a ostanem s holym zadkom a dvoma deťmi sama na ulici.. som realista. A vlastne otázka znie... Je možné v budúcnosti tuto situáciu zmeniť? Môže ma napr po svadbe dopísať ako spoluvlastnicku bytu? Co sa vlastne pp svadbe právne zmení? Alebo sa ani nemusime brat a moze ma z vlastnej vôle zapísať ako spolumajitelku, stým zeby som neskôr ked zacnem pracovať platila polivicu emergi aspoň? Viete,o ide mi o to ze ked sa brala hypotéka, povedal ze nemôžem byt ako spolumajitelka ani nič,ze to berie na seba... myslíte ze si nechal otvorené zadné vrátka a ? Ze už vtedy to mihol riešiť aj somnou? Vyhováral sa na to ze som na materskej tak preto by nam ani bypo nedali spolu.

Strana
z5
evkamotka
11. máj 2021

S manzelom sme si brali hypo 2 mesiace pred svadbou, tj len ako priatelia. Proste vtedy sme ho nasli. Normalne si ju dokazu vziat 2 ludia. Byt mame tym padom podielovo pol na pol. Uz sme manzelia ale byt takto zostal podeleny ako sme vtedy tesne pred svadbou brali hypo.

liljana
11. máj 2021

Zober to z hladiska dnesnych cien nehnutelnosti, (novostavby vo velkom meste 150-250 tis eur). Jeden clovek taku sumu ledva vladze splatit za cely zivot. Ak su dvaja, par, jeden sa nemoze iba prizerat a zaroven chciet podiel. Tazko povedat, aky je tvoj postoj k hospodareniu s peniazmi, ale jeho rozhodnutie bolo, ze bude zivit rodinu, kym si na materskej, ale nehnutelnost chce splacat pomaly dlhe roky sam, mat ju na svoje meno a nemusiet sa natahovat s nikym, ci sa mu chce aj pomahat so splacanim, alebo nie a v pripade problemov platit este raz uz raz zaplatene, pricom sa ceny o par rokov este viac zvysili.
Musite vyriesit, ako konkretne prispejes k splacaniu (banku nezaujima, o kolko deti sa starate, chce svoje splatky) a ako vytvorite narok na nehnutelnost (darovanie polovice bytu, predaj, dohoda u notara,...). Mozete sa vystriedat na materskej,... Idealne pre vas by bolo kupit druhu nehnutelnost, ta by patrila tebe, prenajmes ju a splaca sa sama z najomneho, byvate u neho.

Strana
z5