icon

Má VšZP skutočne preplácať očkovanie?

pillow11
19. júl 2024

Ahojte, bola som s deťmi na očkovaní proti kliešťovej encefalitíde a spomenula som, že si časť chcem dat preplatiť cez aplikáciu VšZP. Sestrička mi povedala, že možno ešte v Dôvere by mi preplatili, ale ze VšZP neprepláca, aj keď to ponúkajú cez peňaženku zdravia. Mate prosím niekto skúsenosť?
Ďakujem 🙂

katusskaa
19. júl 2024

ved na stranke poistovne su dostupne vseobecne podmienky, tam je vsetko vysvetlene, aj PZ mini, aj maxi

totatimeka
19. júl 2024

Máme peňaženku zdravia maxi a obidvom deťom preplatili polovicu sumy z každej vakcíny proti kliešťovej encefalitíde 😉

lela1
20. júl 2024

Dobrý deň,a teda očkovanie proti kiahnam by mali tiež niečo preplatiť?

agrigento
20. júl 2024

@pillow11 sestrička očividne Dôveráčka 😱 keď neviem, aspoň nezavadzam ľudí 🤦

pillow11
autor
20. júl 2024

@totatimeka super, ďakujem pekne za info 🙂

pillow11
autor
20. júl 2024

@lela1 dobrý deň, nie, ja som našla iba meningokoky a encefalitídu, že preplácajú 50% z ceny vakcíny.

lela1
20. júl 2024

@pillow11 vďaka 😍

xqwertyx
23. júl 2024

@pillow11 je proti kliešťom aj v peňaženke mini. Ja som dávala žiadosť 8.7., už čakám len na schválenie. Zatiaľ mi všetky vakciny proti kliešťom preplatili.

pillow11
autor
1. aug 2024

@xqwertyx tak super. My sme boli na očkovaní v júni a na appke mi stále ukazuje nevykázaný výkon. Sestrička mi tvrdila, že to trvá kým to v poisťovni spracujú.. Za druhé očkovanie mi pre istotu nevedela dohladať blok z vakcín z lekárne 🙈 Normálne nechápem.

agrigento
1. aug 2024

@pillow11 ak ti ukazuje nevykazany výkon, to znamená, že ho lekárka stále nevykazala. Nie poisťovňa.

xqwertyx
1. aug 2024

@pillow11 už mi prišlo aj ze to mam schválené a čakám len na peniaze.
A áno to ze to nevykazany výkon by malo byt ze to doktorka nenahodila. Ale to by si mohla vidieť tiež asi v apke. Možno by som skúsila zavolať ma poisťovňu, že čo tam teda máš. Lebo doktorka si určite dala zaplatiť výkon, ktorý robila.
A blok z vakcíny ti dajú v lekárni pri vydávaní vakcíny s tým doktorka nič nemá. Teda aspon u nás to tak funguje, že Dr. predpíše recept, ja si idem vybrať do lekárne vakcínu a s ňou ideme k Dr. a ona pichne.

pillow11
autor
1. aug 2024

@agrigento
@xqwertyx keď sme boli na druhom očkovaní, sestrička mi to ukazovala v počítači, že to je nahodené. A u nás kupuje vakcíny dr, nepredpisuje mi ich, iba sa ohlásim kedy môžem prísť a ona to dovtedy kúpi. Blok za prvu dávku mi dala, za druhú nie...

agrigento
1. aug 2024

@pillow11 len oni to nevykazujú poisťovní každý deň. Je to niekedy na konci mesiaca, alebo až na ďalší mesiac.myslim.