icon

Vybavenie invalidného dôchodku

vamajka
29. dec 2022

Prosim Vas vybavoval si niekto v poslednej dobe ID? Ako to prebiehalo? Ake su potrebne dokumenty? Ako dlho trvalo nez vam to schvalili?

dilino
29. dec 2022

@aurelia2000 no neviem mala som tam aj papiere z RZP a potom následne im aj neurolog napísal že čo a ako a aj tak nič. Na 6 diagnoz 25 percent.

dilino
29. dec 2022

@bublinka1426 teraz som sa odvolala tak uvídim. Ak neuspejem závolam občana za dverami na stv 1 čo chodí.

zuzap33
29. dec 2022

@kacenocka2 mam id 80%. A pracujem na ciastocny uvazok. Schvalenie hned podla hlavnej diagnozy

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
bublinka1426
29. dec 2022

@zuzap33 to musi byt vazna diagnoza :(

dilino
29. dec 2022

@kacenocka2 a s čoho by som mala žiť zo sociálnej dávky 68 eur .Daj návod ako vyžiť. Nevládzem pracovať mám aj nespavosť je mi zlé a čo mám robiť. Z niečoho jesť musím a bývať tiež. Neboj nenaťahujem ruky nepotrebujem žiadne nadácie ani nič. A nie tvoja veta že by mali dostať taký č nevládzu pracovať. Myslíš si že pri toľkých chorobách vládzem nie nevládzem ale čo mám robiť. Po epileptickom záchvate sa neviem poriadne postaviť na nohy aj 2 dni. Vtedy poviem čo sa stálo mi dajú voľno. Nevládzem ale musím lebo by som nemala na nič na lieky, na jedlo, a bývanie. Zdraví nikdy nepochopí chorého ked si zdravá dakujem bohu každý deň aby si nemusela riešiť to čo ja.

aurelia2000
29. dec 2022

@dilino Toto mňa udivuje,že sa berie 1 diagnóza ako hlavná a zvyšok dokopy max 15% Veď keď sa tie diagnózy (aj menej náročné) nevhodne u niekoho skombinuju, tak ten človek fakt nevládze pracovať. A všetci nie sú vysokoskolaci, žeby mohli pracovať hlavou...pri bolestiach sa ani to nedá. Taktiež po nástupe chorôb už nevystudujes. Ja som zvedavá, či môj ID nepôjde do dedičského konania...či mi ho vôbec stihnú poslať...tooolko majú casuuu

kacenocka2
29. dec 2022

@dilino ja som to napísala z laického hľadiska, keďže pri toľkých dg neschvalia.niesom zdravá, bohužiaľ.od 13 rokoch bojujem s chorobu.. manžel pracuje v zahraničí, a verte nieje mi ľahké žiť s tým že niekto na mňa "robí ",lebo ja nemozem zo zdravotných dôvodov.ale bral si má taku,vedel do coho ide.nastastie mam aj napriek chorobe 2 zdravé deti a zato mi je vďačný

bublinka1426
29. dec 2022

@aurelia2000 to udivuje aj nas. ze mame dalsie 4 vazne diagnozy ale daju max 15 %...

zuzap33
29. dec 2022

@bublinka1426 ano. Uz 4.rok som na chemoterapii

bublinka1426
29. dec 2022

@zuzap33 myslela som si. mam onko kamaratov. :( prajem vela zdravia

aurelia2000
29. dec 2022

@zuzap33 Držím palce ❤️ Ako to zvláda tvoja kostna dreň? Ty si teda riadny Terminátor! 👍👍👍

dilino
29. dec 2022

@kacenocka2 juj aspoň že tak. Ja som si myslela že konkrétne na mňa. Presne kto je zdraví nechápe chorého. Veľmi mi niektorí z okolia dávajú pocitiť že som niečo menej ked mám choroby. Aspoň že mate zdravé detičky to je najviac na svete. Moja dcérka zomrela ked mala 11 rokov.

dilino
29. dec 2022

@aurelia2000 áno majú oni čas ja som čakala 6 mesiacov.

kacenocka2
29. dec 2022

@dilino 😢to mi je ľúto..27 rokov trpim.. ešte pred 10 rokmi som verila v nejaky zázrak, že sa možno vyliečim,ale už som to vzdala a viem že doživotne budem tak žiť..tiež mi dávajú najavo ľudia,aj v rodine ma všetci ľutujú. švagriná povie, že ako mi je dobre, že sedim doma a manžel na mňa robí..nikdy zdravý chorého nepochopí

dilino
29. dec 2022

@kacenocka2 hrôza tvoja švagriná si neuvedomuje vôbec čo hovorí. Ak môžeš napísať čo ti je aké choroby máš. Je rozdiel sedieť doma že mám ľavé ruky nechce sa mi a je rozdiel trpieť pre chorobu nechodiť do práce. Kto je zdraví nikdy nepochopí čo tomu človeku je a ako sa citi a čo musí prežívať.

rebellefleur
29. dec 2022

Ja som v stave, ze rozmyslam, ze od noveho roka si idem dat ziadost o ID, ale ked citam, kolko chabych % mate priznanych, prechadza ma chut normalne 🙈

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
29. dec 2022

@rebellefleur neviem aku mas dg, ale dava sa len za jednu a za vsetky oststne spolu max 10%

loginexistuje
29. dec 2022

@rebellefleur skus priapdne napisat hlavnu diagnozu ostatne ti mozu doplnit 10% max

rebellefleur
29. dec 2022

@zuzap33 - mam 20 rokov sklerozu multiplex, este do min roka som bez problemov pracovala, same zodpovedne prace. Od min roka to idr ale dolu vodou uz. Tocenia hlavy, tie presli, avsak citelne horsia pamat, pri kazdej chripke,zhorsenie.. trpnutie tela, aktualne poloslepa na jedno oko..
Neviem, ci nastastie alebo bohuzial,stav sa zhorsuje, ale navonok vyzeram ako zdravy clovek. Mna keby si zavola komisia na posudenie stavu, by ma podla mna vysmiali, ze mi nic nie je.

rebellefleur
29. dec 2022

@loginexistuje dakujem, uz som nasla 🙂

bublinka1426
29. dec 2022

@rebellefleur MS ma viacere stadia, takze to je na posudenie lekara....minimalne isto mas narok na preukaz ZTP, cestovanie zadarmo (MHD, VLaky, parkovanie...)..takze toto si isto vybav..prajem vela zdravia.

loginexistuje
29. dec 2022

@rebellefleur tak to urcite ziadaj ID treba mat nalezy o dopdoch a poziadaj aj o ZTP S na UPSVAR len odkopiruj spravy tlacivo ti daju vyplni vseobecny plus mozes aj kompenzacie ziadat (mne priznali ale kvoli prijmom sa mi nevyplacaju napr) ale prinstandardnom prijme urcite dostanes

zuzap33
Autor odpoveď zmazal
dagmarovita
29. dec 2022

@kacenocka2 to ma tiez napadlo tiez, ze ked je niekto tak chorý na 90%, 80% ako moze pracovať. Celkovo ma prekvapuje kolko vela ludí je invalidnych, nič v zlom, ale stát by ma nieco robiť so zdravím obyvatelstva, ved sa to bude zvysovat.

aandrea9
29. dec 2022

@aurelia2000 na okresnom úrade si invalidný určite neriešila. Nebol to náhodou príspevok na kompenzáciu?

aurelia2000
Autor odpoveď zmazal