Vybavovali ste si hypotéku cez finančného poradcu?

hviezda1603
7. jan 2021

dobrý deň, chcem sa opýtať keď ste riešili hypo vybavovali ste si ju sami alebo cez finančného poradcu?? Ak cez toho finančného poradcu oslovili ste jedného alebo aj dvoch ďakujem vám 🤗

xena0
7. jan 2021

Cez finančného poradcu ...a myslím že jeden stačí z nenapadlo mi oslovovať viacerých

marca12
7. jan 2021

@hviezda1603 cez poradcu,ale mame velmi dobreho znameho,pozname ho uz roky a vieme,ze je dobry. Inak by som cez poradcu nesla neverim im,vacsina je klamarov neschopnych a dobreho poradcu je tazke najst.

mogaa
7. jan 2021

@hviezda1603 Oveľa lepšie urobíš ak si obehneš banky a dáš si vypracovať nezáväznú ponuku na hypotéku za rovnakých podmienok - teda cena hypotéky a dĺžka splatnosti....a jednoducho si porovnáš ktorá je pre teba najvýhodnejšia.....doklady musíš odovzdať tak či tak, v tom ti sprostredkovateľ nepomôže...naopak ti ponúkne len ponuky s ktorými bankami spoupracuje a veľakrát to robia ľudia čo tomu absolútne nerozumejú.....sama som robila v banke a teda pri podpise zmluvy boli tí klienti riadne prekvapení, pretože sprostredkovateľ im podal uplne mylné informácie.....

simca06022011
7. jan 2021

No poviem ti to tak, financny poradca ti niekedy vyrokuje take podmienky, ako by si si aj sama plus este zarobi na tom ;) Ale zase ak sa s tym nechces prplat a behat po bankach, staci ti oslovit jedneho (no lenze zase, tu je problem, ze on bude mat prave jednu "favoritku" banku, ktora mu napr. da lepsiu proviziu ako ine a bude ju upradnostnovat, moznosti je naozaj neurekom, nemusi to nakoniec byt zle samozrejme). Ja mam takehoto poradcu a velmi rad mi prehadzuje hypo, aj poistky.. to by robil aj na rocnej baze keby som ho neignorovala, do momentu ako naozaj ja nieco chcem.
Ja ti skor odporucam oslovit tvoju banku, porovnat ponuku s inymi, mozes ich poziadat o ponuku. A zaroven to mozes nechat aj financehoporadcu urobit a ked si to porovnas.. tak uvidis..

suge
7. jan 2021

Oslovila som dvoch finančných poradcov a na základe stretnutia som si vybrala toho lepšieho.

janapeterjana
7. jan 2021

@hviezda1603 my sme mali s poradcom vynikajúcu skúsenosť. Sami sme sa v tom nevedeli tak dobre zorientovať a on nám všetko vysvetlil.

karin_kayka
7. jan 2021

Mam jedneho znameho, venuje sa financnictvu velka cast keho rodiny, na ktoreho nedam dopustit. Vzdy mi vybavil vsetko s najlepsimi podmienkami. Ked som si chcela sama vybavit napr. uver alebo poistku, na pobocke by ma to vyslo nevyhodnejsie.
Ide o to, ze niektori financni poradcovia ti ponuknu to, z coho maju najvacsi profit oni. Preto treba ist radsej k overenemu cloveku.

hviezda1603
autor
8. jan 2021

no práve to je to že ho nepoznáme a až tak dobre je len na odporúčanie....ako poistky na auto vybavila finančná poradkyňa najlacnejšie to sme boli spokojný ale predsa hypotéka to je niečo iné a je to na 30 rokov.. preto som chcela vedieť že aké máte skúsenosti 🙂

vikusjk
8. jan 2021

@hviezda1603 ja mam svoju kamosku fin.poradkynu vyse 10r, robi mi v podstate vsetko, uz aj rodine, poistky, PSS, III. pilier a aj hypoteky. Riesime vacsinou telefonicky, lebo je ineho kraja, ale tym, ze sa pozname roky, uz viem, co a ako a aj ona, co mi ma povedat, co su pre mna dolezite informacie. Btw prvu hypoteku v zivote na kupu bytu tu v BA sme si riesili sami, cize viem aj porovnat, kolko casu to zaberie obehat banky, pozistovat atd az po vybavenie.

marca12
8. jan 2021

@hviezda1603 nemozes sa pytat na skusenosti,lebo kazdy mal inak zdatneho poradcu. Ako som pisala,je vela nanic poradcov a nemoes zleho porovnavat s dobrym. Naco ti bude infomacia,ked sa dozvies,ze ja mam dobre skusenosti,ked ty mozes natrafit na zleho a budes mat zle skusenosti. Skor hladaj podla referencii konkretneho poradcu. Poradca ti usetri kopu casu. Ja si neviem predstavit,kedy by som obiehala banky,ked cely den je clovek v robote. Najskor som si sama isla zistit situaciu a stravila som v banke 1,5 hodiny. Skoro 45 minut cakania na to,aby sa pani za priehradkou so mnou bavila ako s odpadom.

simonah73
10. jan 2021

raz a stacilo - prisli sme vdaka nemu o 600e. navyse v bankach ani nemaju velmi radi financakov, to iste povedia aj osobe ktora priamo ziada, nedostane ziadne speci podmienky, ked ide cez niekoho dalsieho. a zase povedzme si to tak financaka dnes vacsinou robia ti co sa im nechce robit nic ine a niekedy nemaju ani len maturitu spravenu, len im na par skoleni vtlcu do hlavy nejake info....