Výber banky bez mesačného poplatku. Ktorá je najlepšia?
Vub
SLSP
Ja mám bez poplatku Tatru a som s ňou spokojná už niekoľko rokov. Ale nie každý to tak má, treba sa naskôr zamyslieť nad tým, k čomu ten účet má byť a na čo slúžiť. Mám aj Fio, ale ten slúži len na sporenie, nejde o môj hlavný účet, ja osobne by som ho nechcela na bežné používanie.
ČSOB - Smart účet
RF a Revolut.
mam mbank a 365 banku 🙂
Síce som už veľmi dlho klientom mBank, aktuálne ale zaspali dobu.
Aktuálne mi najviac vyhovuje Slovenská sporiteľňa, lebo už dávno obojsmerne podporujú zrýchlené platby, v minulosti mali Viamo, všetko funguje, konečne zrušili aj mToken a overenie ide cez jednu aplikáciu v mobile, občas zaujímavé zľavy cez Moneyback, call centrum funguje 24/7. Čo sa týka poplatku, evidentne spĺňam nejaké podmienky a mám vedenie účtu zadarmo.
Inak bol som v minulosti klientom VÚB, Tatra banky, ZUNO, OTP, ČSOB, manželka má ešte účet v UniCredite, ja zase mám aktívny účet ešte aj v Prima banke a k tomu ešte aj Revolut.
Na základe mojich skúseností veľkým oblúkom sa treba vyhnúť ČSOB, Prima banka je zaujímavá iba tam máte dobré podmienky na hypotéku, inak nula bodov, UniCredit brať, iba ak máte nejakú dobrú ponuku (manželka napr. dostala 400 € ak jej tam začne chodiť príjem). OTP a Zuno už skončilo, VÚB a TB som mal veľmi dávno, moje skúsenosti nebudú relevantné. Svokra ešte má Raiffeisen, tiež nič moc.
Ich účet síce mám iba ako záložný + pre platby v Maďarsku vo forintoch, ale z bezplatných bez podmienok by som v tomto momente bral Revolut. Karta do mobilu zadarmo, možnosť mať účet v rôznych menách zadarmo, žiadna bežná banka sa na to na Slovensku nechytá. Ak by niekto chcel, tu je referral link: https://revolut.com/referral/?referral-code=iva...
Dakujem za tipy. Pozeram ze banky ponukaju moznost presunu, chapem ze trvale prikazy ostanu ale co napriklad vyplaty, rodicak a tak.. to treba vsade asi zvlast nahlasovat vsak? Neviem si predstavit ako by to zariadili.
Presun znamená, že nová banka si vo vašom mene vyžiada údaje zo starej a následne nastavia trvalé príkazy, prípadne povolia inkasá, ale kto nie je internetový analflabet, vie si to nastaviť aj sám. To, že výplata alebo iné príjmy musia chodiť na nové číslo účtu treba zamestnávateľovi ohlásiť a tiež každému, kto vám posiela nejaké peniaze. Oni nemajú ako vedieť, že už používate účet v inej banke (a s iným číslom účtu).
Kombinujem Fio a na internetové platby a platby v zahraničí Revolut
ak dáte pár stoviek eur mesačne kartou, tak môžete mat ucet zdarma v x bankach. Ak nie, tak potom možno Revolut (karta zdarma, učet zdarma), použivam najma na zahraničné platby. PRipadne ak nemate žiaden učet v SK banke, tak si požiadajte o Zakladny bankovy produkt (oficialny nazov) na ktory ma každy človek bez účtu právo. Dostanete vedenie zadarmo a aj debetnu kartu zadarmo. Max však môžete prijať na učet prostriedky vo výška 17k € ročne. Vela ludi o tomto ani nevie. Pred par dnami som takyto učet zakladal v SLSP mojej mame-dochodkyni. 10 min a učet mala. Karta jej pride poštou. Easy a uplne zadarmo... 🙂

Mbank, fio