Výber vyššej hotovosti z banky
Nic dolezite, len som natrafila na otazku ci treba vyber hotovosti 15tis. nahlasit vopred banke. Tak mi napadlo, ze naco to ten clovek moze potrebovat. V zivote som z uctu nevyberala hotovost, platim prevodom. Rozmyslala som a nenasla som ziadny dovod na to aby som vybrala co i len 1000€. Aky moze byt dovod ze clovek chce vybrat tak vysoku hotovost? Len ma to zaujima 🙂
Raz som vyberala 3x 8000 v hotovosti...den po dni..nevidim na tom nic zvlastne platit v hotovoszi...aj vyssie sumy....okrem toho mam aj hotovost doma 1. Naco platit dane niekolkokrat ked urok je prakticky nula a po 2. Keby ma klepne tak ma muz pristup k peniazom (al opacne) a bude jedno ci ucet bloknu al nie kym neprebehne dedicske konanie...
@sense aké dane platis 2x keď platia bezhotovostne?
@sintra pracovala som vo viacerých bankách a musia sa to pýtať všade, tej zamestnankyni je to v podstate u prdele, ale predpis je predpis, a z takých príjemných klientov ako si ty sme mali vždy ohromnú radost, keď si myslíš, že si pupok sveta a fakt to potrebujeme vedieť pre našu zvedavosť... 🤔
@simca06022011 jedny ked mi.zdania prijrm a potom dalsie z majetku nezijem na svk....a k danovemu musim.pridavat nielen vypis svojho uctu.ale este aj setriaci ucet dietata nakolko este nie je same schopne si podat danove priznanie...
@tykat pri stavbe som bežné chodila po 10000€ vybery. To ani nevieš a peniaze máš fuč. Teda.
. Samozree kúpiš za to materiál ale ... Si ako moja švagriná. A na čo Vám bude úver za 70000€? Veď chalupu takú nemusíte mať :D nie, moja, ta chalupa s prácou vyjde tak okolo 100000€ ale v pohode. A napr teraz keď sme zariaďovaní, tiež tak 10000 padlo ani neviem ako. Kuchyňa spraví veľa, spotrebiče práčka sušička, keď chces nejaký gauč, stôl stoličky - ten sám vyšiel na 600€, záhradný nabytok, úprava terénu, nič moc nemáme a pálky ako prasa :( a luxusnú vilu tiež nie, robili sme svojpomocne. Napr aj zateplenie minimálne 10000€ vyjde. Takže ono sa to nazbiera. A to nehovorím o zábradliach , zastene, ochranných zábradliach na veľké okna, obloženie schodov drevom vnútri, podlahy, dvere... Každá položka 1000€ a nemáš čo riešiť
A kým sme dokončili, zistili sme že ceny stúpli aj o 50% takže krasa. 10000€ som pri stavbe minula do 5 dní - krov 3500€, strecha 4000€, pokrytie 2500€, nátery 500€, robota krov 1000€...okná, dvere brána 15000€
@hiro preto mas ten doklad o zaplateni. Tam nie je miesto na slovo proti slovu. Len tak bez nicoho by som nikdy nikomu nedala peniaze na ruku. Jedine ze by druha strana skusala ze mozno stratili doklad o zaplateni, skusme tvrdit ze nezaplatili...ale to je aka sanca a kto by to skusal...
@ave17 myslím ze to nie je o tom, že si klient myslí, že je pupok sveta. Ja ženskú v banke beriem ako anonymnu osobu, ktorú potrebujem len na to, aby som si vybrala SVOJE peniaze. Rozhodne nemám potrebu s nou stebotat a nezaväzne komunikovať a jej predpísané otázky ma absolútne nezaujímajú. Mňa táto otázka vo VÚB tiež nepríjemne zaskočila a najradšej všetko vybavujem cez IB.
@hiro prosím ťa, čiže každý kto si podľa teba vyberie väčšiu hotovosť je podvodník 😂 My sme teraz prerábali byt, kupovali nábytok a všetko sme platili v hotovosti. Samozrejme normálne sme dostali faktúry a doklady o zaplatení. Keď sme kupovali auto detto. Môj muž uprednostňuje platenie v hotovosti a podvodníci nie sme 😉
ked som v 2004 kupovala prvy byt tak som platila v hotovosti, pretoze si to tak predavajuci zelal.. pre vopred nahlasene peniaze bol somnou v banke moj brat a nebolo mi vsetko jedno..
@marlenka222 chapem ze pri stavbe sa minie ale v hotovosti? Tiez mame dom, hypoteku, kupujeme do domu, zveladujeme ale platime prevodom, aj zalohy aj vyuctovacie faktury. Mensie sumy do cca 500€ aj v hotovosti, ale nie 15tisic, a ani to nikto od nas nechcel.
My sme kupovali auto v hotovosti 5000eur sa da vybrat bez nahlasenia a 2000eur sme vyberali z bankomatu.dovod predsa by nemal nikoho trapit ked su to jeho peniaze.A presne sa to robi kvoli tomu aby banka tolko penazi mala.ked sme predavali byt tam som uz 3 dni pred musela tam uz to bol vyber vysoky.
@hiro, zase jeden, čo tomu rozumie ako hus pivu. Je iné dat niekomu prachy na ruku a iné platiť v hotovosti. To prvé skutočne často podvod je (minimálne danovy), druhé je bežný a legálny spôsob platby. Veľa firiem vyžiaduje pri zálohach platbu v hotovosti alebo hotovostny vklad. Doklad samozrejme dostaneš. Keď napríklad platíš dane v posledný možný deň, môže ta hotovostny vklad zachrániť od pokuty a penále (toto sa týka firiem s vysokým ziskom, nie osôb, ktoré doplacaju1000€ na dani). A bude to úplne čistý a zákonný postup (aj keď dosť neobvykly)
@hiro keď vám niekto vystaví faktúru kde je všetko ako má byť, tak asi sotva môže ísť o podvod a tvrdiť že ste mi nezaplatil. Ešte aj keď som dávala peniaze bez papiera som vždy mala pri sebe svedkov a v živote sa mi nestalo že by s tym bol problém. Ako som už písala,vy ste už asi prudko moderní keď všetko riešite cez prevody bankou, čo ste robili tak pred 10 rokmi? Mne to príde to isté, ako keď niekto nechápe že niekedy sme diplomovku písali tak že sme chodili poctivo do knižnice a vypisovanie si veci, lebo internet bol v plienkach a počítač rozhodne nemal každý doma. A to som chodila na výšku pred 13 rokmi.
@pininka1 a niekto napr aj v dnešnej dobe chce peniaze na ruku po Tom čo prácu dokončí alebo pošle materiál. A keď ti povie že no mladá pani tak dám vám 100€ dole tak ani faktúru pýtať nebudeš keď sa to týka dajme tomu prace. A nikdy sme neriešili tak že aj keď sme objednali, platili sme online lebo potom chodil kadwaky dobitý, zničený a tak. Radšej keď sme videli a podľa toho sme sa zariadili, či sme ho prebrali alebo poslali späť bez platenia. Ako je mi ľúto ale keď platím, chcem kvalitu. A napr. s takou poslkpu firmou na okná a dvere... Neviem ako by som robila presun v banke. Takto prišiel pán vedúci, pekne 2 podpisy na papier a išlo to
Alebo česká firma ktorá nám robila - kľudne vzali aj eura ale na ruku. Takže nie je všetko len o online svete 🙂
@marlenka222 myslím že takto funguje väčšina Slovenska, ja popravde absolútne nechápem tejto diskusii, načo bola vôbec založená. Včera som kupovala cez Zľavomat dovolenku a je tam ešte doplatok za rodinnú izbu a deti a priamo mi pani z recepcie napísala že zvyšok zaplatíme priamo v hoteli, žiaden prevod.
@pininka1 ...ale nedoplacas za rodinnu izbu15tis. Ani 5000...doplatis 2-3 stovky. A ku fakture...tu fakturu si vobec nemusi dat do uctovnictva, ani prijatu hotovost nemusi priznat. A nemusi platit dane. A ty jeho fakturu doma zalozis na policku a nikto o nej nevie. Ano to viem, takto to chodi...
Ved obrovske podvody s DPH boli zalozene aj na tom ze jedna firma si narokovala na odpocet z prijatej faktury a firma ktora ju vystavila DPH neodviedla lebo fakturu nepriznala, takze teraz mame kontrolny vykaz DPH a krizovu kontrolu. Ale to je len odbocka.
@tykat tebe o čo ide? Najskôr potrebuješ vedieť a keď vieš tak hrrrr poďme do daní DPH odvodov a podobne? Moja zlatá, ty sa spamätaj, v tejto republike sa nerobia podvody za 15000€ :D keby tak bolo, matky s deťmi by mali iné benefity od vlady, lebo by na nich ostalo, otcovia by dostávali ku každej svojej vyplate výplatu pre deti a byty a bývanie by po svadbe dostal každý manželský pár zadarmo nielen čierni spoluobčania . Myslíš že štát sa ide babrať s takými čo nedajú 1 faktúru do účtovníctva :D ty sa hlavne zamysli nad tým čo si témou chcela riešiť či zvedavosť a či slabú chvíľu bububu chytím zlodeja...
@tykaty e vyberali 27 000€ na kupu auta...neviem.preco ale chceli aby sme platili v hotovosti ...nahlasili sme dopredu v banke ze na kedy ich potrebujeme a uz ich mali pripravene...pri prerabke domh sme bezne platili aj par tisic v hotovosti..napriklad stolarovi za linku a skrine....mne to nepride vobec divne ....myslim ze dnes je stale vela moznosti kedy sa da platit v hotovosti aj taka velka suma..napriklad aj za dovolenku sme cestovke platili v hotovosti....clovek si moze objednat kadečo drahšie a da platba dobierkou...
@marlenka222 ...mojko, kluuuud...pokecat som o tom chcela 🙂 nic menej nic viac...a zatial ma nic nepresvedcilo, ze za platbou vysokej ciastky v hotovosti sukromnej osoby za tovar a sluzby nie je cernota (prijemcu). Dovody mozu byt hocijake.
A vyssie mas k tomu plateniu v hotovosti aj zakon. Takze kto plati a prijima vyssie ciastky zakon nerespektuje.
Som jedina, co citam kriminalky? Samozrejme na vykupne!
@marlenka222 podľa mňa to je niekto z finančného riaditeľstva a ide teraz zisťovať na čo bežne ľudia dávajú hotovosť a okrádajú tým štát. Podľa mňa by sa mala poobzerať na iných stránkach a hlavne na iných ľuďoch. A nie na mamickach ktoré majú poväčšine rodičovský príspevok.
@pininka1 a riešia buď hypotéky alebo vlastné peniaze ;) ešte aby som sa o vlastné peniaze nechala osklbat štátom aby vedel čo som za viac ako 15000€ platila... No iba to čo som od štátu nedostala. Lebo keby som mala inú farbu pleti, tak mám rovnaký príspevok CELY život nie len keď sú deti malé a hypotéku nemusím brat lebo byť dostanem ;) hlavne že človeku musí ostať po zaplatení hypo minimálna suma pre každého člena rodiny (cca 200€) to už akosi nikto nerieši. Proste MUSI a že tie peniaze človek splatí do posledného centa, inak o všetko príde, to je passe
@marlenka222 presne tak, a nikto ju nepresvedčil načo platiť v hotovosti, a kto ju tu vlastne presviedča? Mojej mame zmizli v banke peniaze, vložila doláre a zrazu ich nebolo. Celý čas jej pracovníčka tvrdila že nič nevlozila,lebo žiaden vklad nebol zaznamenaný v systéme. Urobila tam riadny bordel,nakoniec zistili,že sa to stalo viacerým klientom. Takže fakt v banke je to super bezpečné a nikdy sa žiaden podvod nestal.

Nam napriklad robili naraz komplet kurenie, vodu a elektriku a na vsetko bol iny majster ale koncili priblizne rovnako tak sme kazdemu platili naraz v hotovosti a vychadzalo to cca kazdemu po 4000e, cize sme vyberali velku sumu naraz. A teraz idem zas 7000 za strechu. Ale ako uz bolo spomenute kasleme im na pobocku, nastavime vysoky limit na karte a otacame bankomat na viac krat.