Výdaje v manželstve, keď je žena na materskej
Ahojte ako mate poriesene vydavky ked muz zarába a zena je na MD? Moj manzel mi to vyhodil na oci pri hádke ze on vsetko plati (coz je pravda). Ja urobim asi 3 nákupy za mesiac. Vravi ze som márnotratná. Mame teraz vacsiu hypoteku a splátku. Predtym ked sme byvali v byte (presťahovali sme ss do domu) tak sme vsetko usli na polovicu ja som aj zo 400€ davala polovicu na vydavky. A mala som popritom este mini zárobok aby som si mohla nieco kupit. Teraz si uzivam od marca ze konecne mozem nieco viac. Nasetrili som peniaze a idem z toho NAM kupit novy gauc. Este aj toto mi vyčítal pri hádke. Bavila som ss s nim ze kludne mu budem davat polovicu on ze nie nie netreba bavila som sa s nim o gauci tak Ano schválil ho a teraz toto a este mna uráža a pyta odo mna peniaze. Sle to ze on si kupuje kosačky a neviem co som ticho.
@lela867 podla mojho nazoru si nemate co na polovicu davat peniaze atd. Proste maju byt spolocne a bodka. Skus nanho ist opacne,najdi si kolko by stala opatrovatelka/jasle pre vase dieta a chrstni mu do tvare kolko € mesacne usetris tym,ze ty sa staras o vase dieta,nie opatrovatelka. Ono sa lahko povie,ze ved zena na materskej NIČ nerobi,tak nech skusi to NIČ kazdy mesiac zaplatit inej opatrujucej osobe,upratovacke,kucharke atd.
@lela867 a toto si nevidela pred tym ako ste sa vzali, pred tym ako ste mali deti? Toto sa chlapovi nestane zo dna na den, toto je jeho tovarenske nastavenie a to tazko zmenis. Skoda, ze ste si nedohodli financovanie skor ako ste sa vzali, skor ako ste mali rodinu, skor ako si ostala takmer bez prijmu na rodicaku. On je asi prehnany setrilek, ty si bola naivma. Teraz alebo si to vydiskutujete alebo budes takto zit po zvysok zivota
Ja popravde trocha ľutujem chlapov ak majú všetko ťahať, ale ak chcú dieťa, zial. Ja by som sa s ním vymenila aby išiel na materskú.
Tak nech ide na materskú on a zástava všetko čo robíš ty. A potim si to rozmysli.
Alebo mi treba vyrátať koľko stojí opatrovateľka a prác sila do domácnosti a nech ti zaplatí polovicu. On dáva svoj podiel v peniazoch ty v naturaliach
@viestta
Problem pre myslení "skor" a teda zvazovani vsetkych veci, diskusii a neviem coho je to, ze vacsina tych parov by sa ani nevzala a nemali deti. A kedze zial stale u vacsiny zien je jedinym naplnenim zivota mat muza a deti, snazia sa vela veci prehliadat, seba davaju na posledne miesto a dufaju, ze svadbou, ci dietatom nastane u nich zazrak...
@zmrzlinka2021 asi tak... Zial
ja toto nechápem - tvoje a moje. Ked sme raz manželia, všetko je spoločné. Mali sme 1 účet, neskôr 2 z pracktických dôvodov ale výdaje máme rozdelené približne rovnako. Keď niekam ideme, raz platí jeden, raz druhý. Keď niečo väčšie kupujeme, tak raz to ide z jedného účtu a raz z druhého. Nikto nikoho nekontroluje, či si ešte niekto kúpi navyše topánky, obed alebo čo.
Keď s tým doteraz problém nemal a dohodli ste sa aj na gauči, nemôže v tom byť nejaký finančný problém? Nemohol prísť o prácu? Poprípade začať tipovať?
V takychto diskusiách neviem pochopiť jednu vec - ako môžete vy, ženy, pripustiť aby ste boli takto finančne závislé od chlapov? Vždy som sa v živote obracala, študovala a makala presne aby som sa tomuto vyhla a vždy bola sebestačná. A div sa svete, že aj dve deti mám a nikdy som nebola odkázaná na to aby mi môj muž posielal peniaze alebo aby som žila z rodičáku. S manželom mame každý vlastný účet, kto má pri platení peňaženku po ruke - ten zaplatí. O tom je rovnocennosť vo vzťahu.
Ale prečo ste hneď chytili stranu žene? V príspevku sama píše, že s kúpou gauča moc nesúhlasil, ale myslela si, že ho zlomila. Tiež píše, že jej vyčítal výmenu závesov. Platia vysokú hypotéku.
Majú na tieto výdavky dosť peňazí? Ozaj nie je márnotratná? Veď o tom nič bližšie nevieme.
Tu môže ísť o lakomého sebca rovnako, ako o sebeckú ženu.

@lela867podobnym párom navrhujem nasledovne riesenie: si na materskej, Co asi znamena, ze staras sa O spolocne dieta a O domacnost.myslim, peries, upratujes Z coho ma uzitok aj on.dieta je aj jeho...suma sumarum: poskytujes mu sluzby opatrovatelky, chyznej, kucharky, cistiarni.. jeho ciastku mu treba pekne vyfakturat...napr.za strazenie dietata na Domelii pytaju 5 eur na hodinu...v cistiarni za jednu koselu 8 eur.. tyzdenne to peknekkrasne vyfakturovat, z toho v ramci barteru polovicu nech zapocita panko na uvery a na reziu, ostatne ti pekne na ruku....skroti sa, uvidis....preco by si mala pre takeho pana pracovat zadarmo...