Vadí mužom, keď žena zarába viac ako oni?
Ahojte,
poslednú dobu rozmýšľam nad jednou vecou. Zarábam viac ako manžel a hoci mi to nikdy priamo nevyčítal, občas mám pocit, že mu to nie je úplne príjemné.
Najviac si to všímam pri väčších nákupoch alebo keď sa bavíme o peniazoch. Keď navrhnem kúpu niečoho drahšieho, niekedy reaguje podráždene alebo poznámkou v štýle, že ja si to môžem dovoliť. Potom je medzi nami zvláštna atmosféra.
Nejde o to, že by sme mali finančné problémy, skôr mám pocit, že je dotknutý tým, že domov nosím viac peňazí ja.
Vadí podľa vás mužom, keď partnerka zarába viac? Popritom sme sa pred zmenou práce o tom bavili. Nikdy som mu to nevyčítala.
Nevadi, tesi sa, ze si mozeme toho viac dovolit. Ale my sme manzelia, tam tie peniaze aj su realne spolocne.
@cyberk Máme jeden účet, nerobíme si nejaké kôpky, že "to je moje" a "to je tvoje".
My zarabame rovnako v hrubom,aj ked v cistom ma viac lebo bonus,ja zase pridavky takze je to aj tak na rovnako a aj tak to ide vsetko na 1 ucet,je to nase spolocne a tak isto by to muz bral keby mam ovela viac ako on.Bol by na mna pysny a hrdy a nie takto reagovat.
Môjmu to nevadí. Niekedy zarábal on 3x viac ako ja, dnes ja 3x viac ako on. Sme pár, spolu to ťaháme.
My zarabame rocne rovnako, ale ja robim na skrateny uvazok, cize sa da povedat, ze zarobim viac ako on. Nevadi mu to, je hrdy, ze ma sikovnu zenu. Peniaze mame spolocne, boli casy, ked zarobil on o 1000€ viac, boli casy, ked nezarobil nic a vsetko som tahala ja.
Samozrejme, ze zena moze zarobit v dnesnej dobe kludne viac ako muz. Staci spravne vzdelanie, kontakty, schopnosti. Neznamena to, ze muz je potom nieco menej.
Zalezi, ci to dava potom najavo. Ak ma pocit, ze ked ona zaraba, tak on musi robit, co povie, tak to fungovat nebude z oboch stran. Ona si nebude vazit jeho. On s nou nevydrzi, ak nie je nejaky submisivny trulko.

Nevadi, tesi sa, ze si mozeme toho viac dovolit. Ale my sme manzelia, tam tie peniaze aj su realne spolocne.