Výkup bytov s doživotným užívaním
Dobry den viete mi poradit ci je na SK firma pripadne mensia realitka ktora vykupuje byty s dozivotnym? S manzelom mame byt samozrejme svokor tam ma dozivotne a nechce sa dohodnut. Chceme si kupit vlastny dom ale neda sa lebo svokor nechce podpisat zrusenie dozivotneho aby sa predal byt a my si mohli kupit dom. Dakujem za rady
@gabrielkaa neviem tu som to nepočula.
@marca12 nech má a čo teraz asi vedel že prečo mu to nechce dať ako aby si s nim mohol robiť čo chce.Asi vie prečo.Píše že jej polku bytu daroval muž.A teraz modelova situácia pokiaľ je to dar tak ten si môže kedykoľvek cez súd žiadať nazad.Už len samotný fakt ked by som videla aka je situácia a necha si tam uživacie právo do konca života už by som to neprijala ale to som ja.Píše že svokor má 55 rokov môže žiť aj 30 rokov a budu musieť tak bývať ked sa nechce odhlasiť alebo sa odsťahovať do svojho ked si kúpia.Je to svokrova vec prečo to tak urobil.
@liljana, ved hej, to su dôvody, preco nedarovat. Ale tu evidentne rodic nema problem ani jedna ani dva. Proste on chce rozhodovat, co moze syn s jeho darom urobit a co nie. A to ta vychcanost povazujem. Ved nemal "darovat", ked chcel dalej rozhodovat. Bol to jeho majetok, jedno, ako ho nadobudol, nebolo treba nic darovavat a prepisovat. Este je podla autotkou popisaneho dost pravdepodobna moznost, ze prepis bytu svokrovi náramne vyhovoval a syna len pouzil ako prostriedok. Ale to uz konspirujem. V každom prípade ten byt je nepredajny. Myslim, ze sa neda pouzit ani ako zaruka na hypo. Takze okrem prenajmu z toho ziaden prijem nekuka.
Podla mna svokor je ocividne spekulant, co byt daroval synovi len prero, ze musel, aby onho neprisiel. Zrejme mu vobec neslo o to, ze by chcel nejako pomahat synovi alebo ho zabezpecit pre pripad rozvodu. On bude jednoducho len vychcany podvodnicek, co sa takto zabezpecil. A kedze je dost chytry a bytu sa vlastne nikdy neplanoval vzdat, nechal si tam dozivotne pravo. Preto sa ani nechce dohodnut, pretoze ten byt je de facto jeho, on to tak berie a mala by si to tak brat autorka aj ty. Mozes sa tesit, ze je aspon jeden byt napisany na muza, ocividne ostatne majetky su popisane kade tade, tak aspon jeden sa mu usiel. Ber to ako peniaze, ktore na vas cakaju v buducnosti, ked svokor zomrie, ako dedicstvo, dovtedy na ne zabudni. Charakter tvoj ci svokrov ja sudit nebudem, ale fakt je taky, ze svokor s vami nerata. Ako ti tu baby pisu, mozes skusit prenajat, ale tipla by som si, ze nebude suhlasit ani s tym a bude robit prieky . Jednoducho na ten byt zabudni a spomen si nanho az po svokrovej smrti.
@morgane1975 to už je ale iný problém
Ale ty miešaš hrušky s jablkami, to je úplne jedno v tomto prípade, aký je svokor človek, čo to má s týmto spoločné? Je niekde napísané, že zlý človek tyran a cojaviemčo nemôže vlastniť viac nehnuteľností a mať doživotné?
Tvoj svokor daroval tvojmu mužovi byt a zmier sa s tým, že ak tam má doživotné užívanie, môže byť váš o 45 rokov. Je jedno ci nakradol, vyhral, alebo si zarobil... Toto sú jeho pravidlá hry. Mohol si všetko nechať a nechať vás až raz dediť. Si dospelá, postav sa na vlastné nohy vezmi si úver ak potrebuješ a rob všetko pre to, aby si raz tiež mohla darovať svojim deťom nejaký byt, len pozor aby sa ti po tvojom vzore neodvdacili rovnakou mincou ako tvoj muž svojmu otvovi
Existuje ale chcú len byty kde žije človek ktorý povedzme si tak na rovinu o chvíľu umrú.
Svokor to takto riešil ale žila tam jeho mama ktorá mala vážne zdravotné komplikácie do roka zomrela čo sa aj čakalo. Realitka mala podpis aj od nej.Svokor tie peniaze použil na opatrovateľky a keď zomrela realitka byt vypratala.
Cena bola nižšia ale bolo isté že osoba zomrie proste.
Svokor mal svoj ďalší byt.
V tvojom prípade do toho realitka a to žiadna nepôjde. Tvoj svokor je mladý, aktívny a určite realitka nepôjde do rizika.
@dilino ani ja neviem ci to na SK funguje. Ale teraz ma napadlo, že tam sa predávajú nájomné byty aj a nájomníkmi, čiže kupuje sa to nielen ako budúca investícia ale niektoré nehnuteľnosti majú zaujímavý nájom a ten vladtne kupujúci s nehnuteľnosťou tiež preberá … tuto neni žiaden nájom predpokladám
Hehe kolko zakomplexovanych zien sa tu zislo 😂😂😂. Autorke radim, aby bud dali byt do prenajmu, aspon uvidia, ci pan nebude robit problemy a po case skuste hodit inzerat na predaj s o 40% nižšou cenou. Vzdy sa niekto ulakomi. Drzim palce. A ostatnym zenam odkazujem, ze ak ste si mysleli, ze vyprdnutim decka ziskavate pravo manipulovat a riadit mu zivot cez majetok alebo inac, pripadne opatrovatela na stare kolena, tak ste na velkom omyle. Vysvedčenie za vasu vychovu a starostlivost vam vystavi dieta v dospelosti, a teda ak s vami odmieta mat kontakt alebo si rozobera vas majetok za zivota, tak ste asi taky cukrikovy rodicia neboli. Lebo najsilnejsie puto je medzi rodicmi a detmi a rodicia su povinny ho zveladovat a uzivovat pri zivote, lebo oni to dieta chceli. Preto je take raritne vidiet stareho cloveka v obklopeni milujucej rodiny. Realitou su preto osameli stari ludia, ktori cely zivot sa montovali do deti a prekracovali hranice a teraz na stare kolena sa lutuju a ked uz nemaju ako tak vydieraju cez majetok. 😉 Kolko takych je, co si nastahuju nevestu do domu na dobre slovo, nechaju ich prerobit vsetko a potom dom predaju resp neprepisu polku? Lebo rodicia vam chcu len dobre, aby ste si nebrali hypoteku, naco, ked mame cele volne poschodie, prerobite si, prepiseme na vas, vsetko vam ostane, ked zomrieme, nebojte sa. A ked do domu vrazite 100 000 e a chcete riesit prepis podla dohody tak zrazu kto vas prosil, ked sa vam nepaci, oddidte, nic nebude. 😳 A ze vasi rodicia vam nic nenasporili, nic nedarovali je otazka na nich, co robili cely zivot. Lebo narobit si 3 deti a v 18 ich vypustit, hlavne v dnesnej dobe, mi pride nezodpovedne. Zodpovedny rodic zabezpeci dobry zivot sebe a aj svojim detom, ci uz cez nasporene peniaze na zaciatok, pozemkom alebo startovacim bytom. A ak to nedokazem, tak sa zamyslim, preco som v pohode s tym, ze moje deti posielam do zivota s holou ritou a pozeram sa ako sa trapia. 🙄
Takýto spôsob predaja/prenájmu neexistuje