icon

Vymáhanie dlhu

30. jún 2021

Ahojte, vymaham si svoje peniaze ktore som poziciala istej osobe pred par rokmi. Doteraz platila mesacne aspon nejaku ciastku potom prestala a 4mesiace neplati. Je podpisana zmluva v ktorej sa priznava k dlhu atd atd. Zaloba ma vyjde dost draho podotykam nejde o pozicianu malu ciastku. Ale co je najhorsie osoba je v osobnom bankrote po konkurze. Vie mi taka osoba rucit niecim ak nema ziaden majetok? Na sude vyhram vobec nieco? Osoba je zamestnana.

draik
•
30. jún 2021

Zmluva o pôžičke bola podpísaná a peniaze poskytnuté pred osobným bankrotom dlžníka?

moonka1
•
30. jún 2021

uf toto je podla mna dost nepravdepodobne, normalne ste si to neskusali vyrozpravat? preco neplati?

jm1988
•
30. jún 2021

Súdny poplatok za podanie návrhu na vydanie platobného rozkazu je 3% z dlžnej sumy ak sa navrh poda na upominacie konanie do BB. Ak dlžník je v konkurze, mali ste si pohľadávku prihlásiť do konkurzu, inak už dlh nevymozes

autor
•
30. jún 2021

@draik ano

autor
•
30. jún 2021

@jm1988 z konkurzu by mi nevyplatili tolko kolko ma vyplatit a zatajila mi konkurz

autor
•
30. jún 2021

@jm1988 nie nahodou 2% ?

jm1988
•
30. jún 2021

Platí co som napísala. A nie 2, sudny poplatok je 3% ak na upominacie konanie ide žaloba.ale v tvojom prípade pokiaľ bol konkurz vyhlásený potom ako si požičala peniaze a neprihlásila si si pohľadávku, máš smolu

loginexistuje
•
30. jún 2021

ak ta ako fyzicku osobu neuviedla v zozname pohladavok pri osobnommbankrote treba proste nakontaktovat jej spravcu a bankrot jej bude zrusene a dlhy zosplatnene

draik
•
30. jún 2021

Jediná Vaša šanca je, že Vás ako veriteľku v rámci konkurzu dlžníčka neuviedla (ak Vás už kontaktoval jej správca, tak Vás uviedla). Inak je Vaša pohľadávka nevymáhateľná.

autor
•
1. júl 2021

@loginexistuje jej spravcu ? To ako zistim ?

autor
•
1. júl 2021

@draik neuviedla ma to viem na 100% no ale vef ona ma somnou spisanu zmluvu tak nemoze dlh len tak zaniknut.. aj ja si naberiem kade tade peniaze a urobim si bankrot a vsetko budem mat na haku nebudem nikomu nic platit to len take jednoduche?

loginexistuje
•
1. júl 2021

tu si ho vyhladaj podla osoby dlznika https://ru.justice.sk/ru-verejnost-web/pages/se...

autor
•
1. júl 2021

@loginexistuje dakujem a co znamena ak ma zruseny konkurz?

loginexistuje
•
1. júl 2021

posli linku na ten zaznam ked tak aj do IP to je verejne dostupna informacia

draik
•
1. júl 2021

Áno, prakticky to také jednoduché, ako ste napísali. Samozrejme dlžník spravidla príde o majetok, ak nejaký má.
Konkurz sa končí vtedy, ak niet majetku ani úhradu trov konania resp. po rozdelení výťažku z predaja dlžníkovho majetku.
Ak Vás neuviedla ako veriteľa, museli by ste podať žalobu na zrušenie oddlženia pre nepoctivý zámer dlžníka.