Výplata nemocenskej dávky zo sociálnej poisťovne
Ahojte.. Potrebujem poradit...Od oktobra som na PN kvoli rizikovemu tehotenstvu..Prve 4 oktobrove dni som bola este na dovolenke, od 5. oktobra az dodnes som na PN.. Chcem sa spytat: tie peniaze, co za prvych 10 dni vyplaca zamestnavatel mi prisli normalne ako vyplata, len neviem ze ci v tom bola aj ta nemocenska davka zo socialnej poistovne, alebo SP zasiela peniaze normalne zo svojho uctu..Mam v tom zmatok, poradte prosim 🙂
poradite??bol som pn viac ako 2 mesiace,zamestnavatel mi zapl.10dni som na zmluvu 2 roky ale predtym mi vznikol dlh na zdr.a soc.poist.asi nemam ratat s nemoc.davkami však???dik
@dada000 ja riesim momentalne to iste od januara som na PN za tych par dni mi prisla a za februar este nic :( zanesene hned prvy den v mesiaci a do dnes ziadne peniaze (kto bude za mna platit najom, uver, jedlo a vsetko kolo toho?) ked som na socialku volala minuly tyzden ze kde su peniaze oni mi s usmevop povedali ze mate to evidovane ale peniaze vam pridu ale neveiem kedy a zlozila....
Baby neviete kedy asi budú posielať tento mesiac?
Mne dnes prisla PN koli velkej noci skor
Ďakujem baby 🙂 no ale ja mám šekom tak uvidím kedy teda dorazí 🙂
Príspevok na dieťa mi dnes prišiel ale PNka ked je sekom tak nedohladne asi
Ahojte...keď mi prišlo dnes rozhodnutie že mám nárok na nemocenské dávky tak mi peniažky prídu ešte tento mesiac ?
Je tu niekto este komu tento mesiac neprisla PN? Som myslela ze teraz po sviatkoch pride a zatal nic.....
Ach jaaj tak dufam ze pride cim skor... preco to nemozu davat v jeden isty datum... to aby som terminy na splatky v banke popresuvala niekedy az na upny koniec mesiaca 😔
@magda9257 Ved to nezalezi len od SP. Zalezi od toho kedy dorucis potrebne doklady. Ja som odovzdala 31.3. aj moj chlap-ja som mala na ucte 11.4.,jemu prisli post.poukazkou 12.4.😉. Cize ako ste si zariadili mate. Bola som PN skoro pred 3rokmi vyse 6.mesiacov-nikdy mi neprisla PN neskor ako 13.-15.v mesiaci (vzdy som odovzdala prechodku max.do 5.v mesiaci), teraz som bola vyse 3 mesiacov a to iste.😉
@adinka77
@magda9257 Aháááá, a si si istá, že ju naozaj poslali?! Kde máš istotu? Ja som prechodku do práce nenosila - nascenovala, poslala účtovníčke, a osobne som zaniesla na SP s tým, že som si dala kópiu potvrdiť o prevzatí - ja sa spolieham sama na seba. A ak prechodku neodovzdali do 5.4. tak dostaneš peniaze až teraz niekedy.....
Vyplacaju 15 a 20 kal.dna v mesiaci..ja som odovzdala 25.3. a este mi nenabehli..tak asi tolko.
Prosím o radu. K 1.4.2017 som dostala výpoved po skončení RD. Od 30.3.2017 som na PN a stále pokračuje PN... prechodový lístok som odovzdala do konca apríla už na SP. ALe otázka znie: treba ísť aj na zdravotnu niečo nahlasiť alebo zaniesť nejaký papier alebo až po ukončeni PN. Dakujem pekne za odpovede, pekny den prajem
tak mne dosla jedna platba za PN 14.6, potom mi dosla jedna 11.4, a dnes je 13.7. a este mi nic nedoslo. takze snad zajtra..... uvidime

@dada000 ja už nie som PN, ale nechodila mi vôbec pravidelne. Tak ako píšeš, raz 15 a potom raz až 27..