Výplata nemocenskej dávky zo sociálnej poisťovne
Ahojte.. Potrebujem poradit...Od oktobra som na PN kvoli rizikovemu tehotenstvu..Prve 4 oktobrove dni som bola este na dovolenke, od 5. oktobra az dodnes som na PN.. Chcem sa spytat: tie peniaze, co za prvych 10 dni vyplaca zamestnavatel mi prisli normalne ako vyplata, len neviem ze ci v tom bola aj ta nemocenska davka zo socialnej poistovne, alebo SP zasiela peniaze normalne zo svojho uctu..Mam v tom zmatok, poradte prosim 🙂
Ahpjte, zavisi vsetko od zamestnavatela, t.j. uctovnicky, ktora ma odoslat papier na peniaze do SP. Ak tak spravi, tak do 20 mas koruny na ucte... Ale ak to posle neskor, po uzavierke, ktoru maju v SP, tak mas problem a moze sa stat, ze ti peniaze pride az na dalsi mesiac. V SP maju ale este druhu uzavierku, kde by si mohla byt zaradena na vyplatenie davky, ak sa podari. Ja tak cakam teraz, ci nieco pride, alebo nie, pretoze mame neschodpnu uctovnicku v praci.
Ahojte
Ja marodim od 5.septembra ,je 24.obtober a ešte mi nenabehla marodka. 6e do 20.v mesiaci,by už mala byť na účte....Nemám slov,keď vám má niekto niečo poslať...,tak sa človek nedočká. Stalo sa to niektorej z vás?
poistovna ich pošle zvlašť.
nemate nahodou niekto skusenost s tym, ze moj zamestnavatel odmieta poslat socialke prechodky? som na pn uz od polky augusta, stale zamestnana na TPP v BA uz vyse roka, a jaksi uz je koniec novembra a moj zamestnavatel neodovzdal ani jedinu prechodku socialke. vyzyvala som ich pisomne, mailom, posielala som im vsetky prechodky od augusta nove... bohuzial mi to ni eje nic platne, oni to proste ignoruju a na socialke mi tvdria ze ak to zamestnavatel neposle mam smolu, ze to musi byt od nich potvrdene inak mi to neuznaju.... neviete co mozem spravit, pripadne ako pokracovat cez urady? tolko mesiacov a ani cent a ziadne riesenie ani len na dosah od uradov alebo socialky! to v akej financnej situacii som vam asi ani netreba hovorit, nemam ani na jedlo ani na lieky a som zadlzena kade sa len dalo....
@asilin to vôbec nie je pravda .... originál prechodky pošli alebo odovzdaj do SP a kopiu pošli listom zamestnávatelovi s tým, že uved že originál si postúpila do SP ... SP potrebuje originál a po 10 dnoch PN ťa vypláca ona, takže zamestnávateľ už nemá čo potvrdzovať, akurát je to len info pre neho, že si nadalej PN ...
v prípade, že ti robia takéto prieťahy a aj napriek písomným výzvam ťa budú ignorovať, podaj písomnú sťažnosť na inšpektorát práce
jasne, prechodky som poslala všetky úplne, keď som ale volala do sociálky, tam nemali ani jednu a dotyčná pani na telefóne v sociálke povedala že to zamestnávatelia majú poslať, nie ja, že to neplatí.. som prvý krát tak dlho na pn tak sa moc nevyznám. ale ak tam nebudú budúci týždeň všetky moje papiere tak im to asi aj tak pošlem, snáď ich niečo osvieti a uznajú mi to a zamestnávateľom pošlem len milý pozdrav s kópiami 🙂
ano všetko osobne do prace keby som bola dlžna tak to ma hned žaluje
neuhadnete co som zistila po x telefonatoch a prepajaniach po socialkach- ono ni elen ze zamestnavatelia do dnesneho dna od augusta neodovzdali ani jednu prechodku, ale dokonca ani zaciatok pn nenahlasili ani tlacivo neodovzdali! mam nahlasene dlhodobe absencie z mojej strany a nie pn!! jediny kto pn ohlasil je obvodny lekar ale to je mi prd platne ked zamestnavatel na socialku vobec nie a tym padom ak chcem vidiet svoju pn, musim si dat vystavit nove prechodky za poplatok, nejakym zazrakom od socialky ziskat nove tlaciva o pn a poslat ich na prislusn pobocku, vsetko z vlastneho vrecka a za poplatky samozrejme... radost byt zamestnana v tomto state!!! nemam slov!
ahojte baby potrebujem pomoc...som od 27.1. na PN a 11.2. idem na kontrolu,chcem sa vas opytat kedy chodia peniazky...a ako tu citam na zadnu stranu som nenapisala nic kam mi to budu vyplacat,ale v praci maju moje cislo uctu,ze by to tam poslali? Aj papier na peniaze vsetko som odovzdala do prace,takze teraz neviem...poradte mi dakujem
Ewelinka zavolaj na Vaše personálne. Taktiež som to tam zabudla napísať a naša personalistka tam normálne na to tlačivo dopísala číslo môjho účtu kam mi posielajú peniaze. A tak to poslala do Socpoist.
Ahojte, chcem sa opytat, bola som vypisana na OCR zo synom.Bola som vypisana od 27.Januara do 2.Februara...neviete mi povedat, kedy pridu peniaze zo Socialky?...vyplata mi uz davno prisla...a prisla mi mensia ako obvykle...dakujem
Dobry den,chcela by som sa opytat som vypisana od 12februara 2014 a pocas skusobnej dobe,samozrejme ze mi dali vypoved a aj pn-ku som odovzdala uctovnicke,ale nepisala som cislo uctu taze neviem ako to je so sociálnou poistovnou....a mam trvaly pobyt ale zdrziavam sa na prechodnom......poradte mi prosim....
osobky mam taky problem a neviem si s nim nijak rady. na socialku sa mi nechce ist pytat nakolko su tam totalne kravy vobec neochotne poradit. takze:
od roku 2006 pracujem na zivnost a vzdy som platila minimalne odvody do socialky 130 a do zdravotky 56 sumy pisem zaokruhlene nvm ich uplne presne. ide o to ze v roku 2013 sa zmenil ten zakon ze ak nedosiahnem urcity zarobok za cely rok mam narok na rok na oslobodenie od platenia odvodov do socialky. samozrejme ja krava som to vyuzila a co cert nechcel som otehotnela /predtym sa nam nedarilo 5r/ a teraz co? ako schvalne mi dali v praci vypoved dva mesiace pred narokom na matersku ak by mi vooobec daku uznali no to je fuk aj rodicovsky by bol dobry. lenze kedze som si neplatila odvody do socialky co teraz? mam vobec narok na PN ak sa dam na marodku alebo na daku podporu keby som sa dala na urad prace? ach jaj som si to zrejme riadne pokaslala. este spomeniem ze popri zivnosti som pracovala na normalnu zmluvu na slovenskej poste cize oni pocas tych 5 mesiacov co som tam robila mi odvody do socialky platitli lenze to bolo od septembra do konca februara. prosim viete niekto poradit ci daco dostanem ?
kočky ja sa chcem spýtať, že ako to je ked sa ten lístok na peniaze zabudne zaniest zamestnávatelovi alebo SP, dajú sa tie peniažky nejako spätne pýtať?? lebo ja bola na marodke od 3.júna do konca augusta, a za jun mi prišlo od zamestnávatela aj nemocenské normálne a tá pani mi tam povedala na SP že v juli to už nemusím nosiť pretože pn mi stále pokračuje takže žiadna zmena. lenže peniaze mi nejako nechodia...dakujem za radu
@postsluzby No tak určite ho musíš zaniesť, na to ten papier lekárka vypisuje a dá ti ho. Keby to nebolo treba tak sa to nerobí 🙂 . Na to ten papier je aby vedeli, že ti PN pokračuje a trvá. 🙂 Ono never všetkému čo ti povedia aj keď na SP alebo inom úrade. Ja som riešila tiež jednu vec s PN a 3 kočky na SP mi povedali a potvrdili čo som si myslela, ešte ráno som tam volala aby som sa neprehnala aj 4. mi to potvdila a kočka pri okienku mi povedala úplne niečo iné a zbytočne som sa prehnala a musela vybavovať kopu iných vecí k tomu. Takže tak o fundovanosti a správnej informovanosti pracovníkov našich inštitúcii. 😀
a vyplatia mi to aj spätne, ked som nezaniesla v júli. dá sa to ešte nejako vybaviť??
@postsluzby No hádam hej, lebo si bola PN a patrí ti to.

@emily83
no ono to je tak, že PN zo zamestnania - vypláca ťa SP v mieste sídla zamestnávateľa a PN z DNP - vypláca SP v mieste TP ... Samozrejme potrebuješ 2 kladenky a musíš tam mať zaškrtnuté, že si uplatnuješ PN aj z iného poistenia ...
za november je uzávierka 5.12., takže niekedy v polovici decembra by mali byť peniaze za november na účte ...