icon

Vyžijem z 550 eur?

michaela567y
3. máj 2022

Dobrý den. Chcem si zobrať hypoteku kde splátka plus náklady na bývanie vychádzajú dokopy 460€. Z výplaty mi ostane okolo 550€. Dá sa z toho slušne vyžiť a ušetriť keď som sama v dnešnej dobe? Prosím len slušne odpovede. Dakujem

ailiba
3. máj 2022

@michaela567y podla mna sa to da... Treba aj prehodnotit výdavky. 550eur je dost. Tak zalezi aj na tom, kolko prejazdíš... Auto moze zhltnut vela.

hellwant
3. máj 2022

Ako písal Zoro, zober spolubyvajucu a máš preplatenè energie v byte.

michaela567y
autor
3. máj 2022

@zoro9836 praveze som na všetko sama. Nemam vôbec nikoho, takze s nejakou pomocou nemozem ratat

sasa1310
3. máj 2022

@michaela567y zvládneš určite. Tie prvé mesiace budú najťažšie. Potom to už pôjde. Byt ti bude na hodnote stúpať a hodnota peňazí bude klesať, čiže aj tvoja splátka úveru v porovnaní s tvojím príjmom, ktorý tiež pôjde určite hore. Držím palce

michaela567y
autor
3. máj 2022

@hellwant kupujem väčši jednoizbak .. 40m2, čiže oddelená izba je len jedna. To moc neprichádza do úvahy.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
liljana
3. máj 2022

@zoro9836 Co by sme si tu my vymlete ovce, (citujem tvoje slova, aby ostatni pochopili) bez tvojich rad pocali.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bimbambom
3. máj 2022

@zmrzlinka2021 poviem ti tajomstvo , ale psssst ! Nehovor nikomu . Naozaj existujú na tomto svete ľudia , ktorým sa plat nezvyšuje ani po zvýšení kvalifikácie , ani len tak .

liljana
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
liljana
3. máj 2022

@zoro9836 Vies, aky je rozdiel medzi hlupym a mudrym clovekom? Mudry nikoho nepoucuje, lebo vie ze aj ked sa cely zivot bude ucit, aj ked bude mat x univerzit, stale je relativne iba na zaciatku. Hlupy si mysli, ze zozral mudrost sveta, poucuje druhych a ked maju na ekonomiu a politiku iny nazor, tak si o nich mysli, ze su vymlete ovce. 🙂 Snad sa v tom niekde najdes.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
michal711
3. máj 2022

@zoro9836 ahoj kde je taká možnosť volania za 0.02€ a internet za 10€ ďakujem

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
3. máj 2022

@bimbambom Ale zvysuje. Ak clovek na sebe maka, je sikovny, otvaraju sa mu dalsie moznosti v zivote.
Lebo ak jeden zamestnavatel nezvysi, dalsi sa pobiju o sikovneho cloveka a sama viem, ake je tazke dnes zohnat cloveka, ktory je fakt sikovny a maka kvalitne a je zodpovedny.

zmrzlinka2021
Odpoveď bola odstránená
tosomja
3. máj 2022

Keby som bola slobodná, bezdetná, rovno 300€ odložím a na mesiac mi 200€ stačí. 😃

bimbambom
3. máj 2022

@zmrzlinka2021 ty asi nepracuješ pre tento štát však ? Lebo ja áno . Zvýšenie kvalifikácie a mojich reálnych schopností ma stálo vyše 4 tisíc . Zarábam smiešne , ročne mi ide plat hore o 2,50€ a veru nikto sa o mňa nebije . Iba v Ba , ale to už kalkulačka nepustí ....
Inak taká predavačka , pekárka , kaderníčka atď , aj im podľa teba pôjde plat hore ?
Vieš nie každý robí pre zahraničné firmy . A nie nemyslím si o sebe , že nie som šikovná keď robím pre tento štát za málo peňazí.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
3. máj 2022

@bimbambom Tak nerob pre stat a posun sa 🙂
Ano, aj pekarka, ci kadernicka moze byt uspesna. Moja znama je kadernicka v BA, mesacny prijem cca 2 tis. EUR v cistom. Je to o tom - nebyt priemerom ale byt vynimocnou.

Zhrniem to: uspesnym nemoze byt kazdy. Nie kazdy je ochotny sa do toho vlozit, byt vytrvaly, makat na sebe.

Ale ak autorka ma tie predpoklady, je snaziva, maka na sebe - má vemi velku sancu sa posunut aj platovo.

tosomja
3. máj 2022

@zmrzlinka2021 z mojich vlastných skúseností, zamestnávateľ radšej zobral menej kvalifikovaného a nechal mu priestor nech sa učí za pochodu ako by mal čakať na niekoho s kvalifikáciou a bude "skromný".
Ale áno, keď človek chce, vie zarobiť. Aj ja ako obyčajná predavačka som zarobila minimálnu, ale keď potrebovali zastúpiť na inej prevádzke, alebo niekoho zaučiť, tak som si zarobila aj 2x toľko. Len som si musela odriekat, menej s rodinou.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
marca12
3. máj 2022

@michaela567y jasme,ze sa da,ked si sama. Ved niekto zarobi len 559€ a z toho musi zaplatit hypoteku a vyzit.