Vyžijem z môjho platu?
Ahojte, musím odist od manzela - nemam kam ísť. Zarobím 1300€ (Netto) a 450€ mám najom. Prejazdim cca 150€ a dalších 250€ - 300€ asi prejem. Hygiena možno 100€. Je reálne vyžiť v dnešnej dobe aby som nemusela živoriť?
@carduelis našporených 20% hypo ale aj veľa vyhodené za nájom :/ stále to je na hovno tak či tak proste :D no blbá doba ale tak chápem je nerozumné brať hypo s takým vysokým úrokom keď to raz možno aj v blízkej dobe určite klesne 🙂 hádam sa to čoskoro zlepší...
ja by som hladala lacnejsiu alternativu byvania..nedavala by som tolko e na najom..skoda penazi ktore si vydreš radsej si ich uži na seba.Pozri ak nemas deti kludne by som isla aj do zdielaneho byvania
@zejdlikova no práve ono to nieje úplne ruzove s tými hypotékami a teda v blízkej dobe ani nebude 😀 a keď si človek piráta koľko vyhodi za pár rokov do najmu podľa mna hypotéka mensie zlo
@macko_usko222 lacnejšia už by bola asi bývať na ulici. Mám garzonku
ja nepisem o ulici ale alternative a ked mas na vsetko odpoved, tak naco sa tu pytas ci vyzijes?
1300€ je vysoký plat v čistom. Neviem čo by si musela robiť, aby si nevyžila. Ak nebudeš silou mocou pozerať na to čo si nemôžeš dovoliť, tak si budeš žiť dosť dobre.
Jasne, ze vyzijes. Aj odlozis. Z takeho platu bezne ziju 4-clenne domacnosti.
Máš v cistom 1300 len pre seba, na východe,. kde žijem a pracujem maju taky príjem dokopy dvaja ľudia aj s deťmi a hypo. Vyzijú, ušetria a aj si doprajú. Zväčša ide o to, ako vysoký je životný štandard. Niekomu by tých 1300 stačilo, niekto by sa "nezmestil" aj keby mal 5 tisíc.
@tatianamaria - 1300 eur príjem dokopy pre 7 ľudí a ešte aj ušetríte to ako sa dá takýto zázrak? 🤔
@tatianamaria - Moja otázka nebola myslena ironicky aby bolo jasné len ma to reálne zaujíma keďže je nás doma tiež toľko. Rada prijmem tipy.

Ja suhlasim ze sa teraz nehrnies do hypo. Aj nam by teraz vysla taka hypo, ze by sme mali splatku 900€ a urok by bol cez 600€ z jednej splatky. A k tomu ked sa prirataju este energie tak naozaj menej “vyhadzujes” pri najme. Pre teba by bolo fajn odkladat (investovat) ten rozdiel co by bol do hypo ak by si mala (ako pises 750€), cize 400€ a o par rokov budes mat krasne nasporenych 20% hypoteky