Z akej sumy v čistom dokáže vyžiť 3-členná rodina za mesiac?
Baby otázka na aká je minimálna suma z akej dokážete vyžiť na mesiac tak ze sa nemusíte veľmi uskromniť po zaplatení všetkých poplatkov a ešte aj odložíte? Zarábame s mužom celkom slušne ale na konci mesiaca nervy a prázdna kasa. A teraz pri tomto zdražovani už ani nehovorím 🤗 o dovolenke raz za rok bez pôžičky môžeme iba snívať. niekde robíme chybu zjavne.
@jesenzima mne tiež tak príde, že ľudia od radosti nevedia čo dať do huby s prepáčením a potom sa dívajú na ľudí, ktorí dokážu žiť loxcost ako na nejakých sedlákov čo kupujú smeti... Alebo neviem.. už len šošovicový prívarok s vajíčkom ma obsiahnutých toľko živín a pritom je to rýchle lacné jednoduché chutné jedlo vhodné pre deti a naje sa z toho celá rodina..
@ukulela len dufam ze tie jablka nekupujes z dobreho jablka co je pri dunajskej luznej 🥲 mozes kludne ist cez tyzden ze ake auta tam vykladaju tovar...
@lienka.7 vidis...mne vadi na mne setrit. Na ranajky si rada doprajem kopu zeleniny, kvalitne pecivo, kvalitnu kavu, atd. Alebo kase z obilnin, orechy, semiacka,...ved to nie je zadarmo.
Mäsa jeme menej, lebo radsej drahsie ako lacne a casto.
Som na RD, cize kazde jedlo dna jeme doma, vzdy mame aj polievku aj hlavne jedlo, 400€ by mi jednoducho bolo malo. A to varim aj tie tu na konovi tolko oblubene a stokrat omielane privarky😄.
Jedlo planujem dopredu, nenakupujem bezmyslienkovite, vyuzivam Lidl akcie a Tesco kupony na mnohe potraviny a aj tak mi 400€ pre 4 ludi jednoducho nestaci.
ked mozem poradit, bezlaktozove mlieko sa da vyrobit - ked do normalneho mlieka pridas kvapky : https://www.pilulka.sk/laktazan-kvapky-do-mliek... - jedna flasticka Ti vystaci na cca 30l mlieka
@petrahl 10€ na drogeriu je napr pre mna luxus, :D dceru umyvam len vodou , ja si vlasy uz 3roky neumyvam samponom ale mydlovymi orechmi (8,50€ na 3 mesiace a v zivote som nemala lepsiu kvalitu vlasov) telo detskym mydlom, ako deodorant mam kamenec za 4€ ktory vydrzi roky a potom uz len mydlo na tvar a olej na tvar, dokopy 7€ a vydrzi par mesiacov.. takze nie pre kazdeho je standard nechavat stovky v drogerii…takisto je to aj v jedle a obleceni… racsej si aj ked len cez bazar resp sekac kupim kvalitne veci , vlna ľan koža, ktore su nadcasove a vydrzia par sezon nez nezhlavo nakupovat drahe doslova “ handry” v h&m a takto sa da pristupovat ku vsetkemu… a je to len a len o sikovnosti jednotlivcov a “ thinking outside the box”
@petrahl no vidis, tak skus prehodnotiť to množstvo. Bud mam zeleninu, ovocie alebo rohlik. Vsetko sa ma jest s mierou. Ked nedokážeš usetrit, asi ti to tvoje plánovanie akosi nefunguje.
Zavisi podla toho co a ako, a v akých množstvách jete. Aj to najdrahšie maso nemusi byt to najlepšie.
Človek sa nemusi objednať
@petrahl to, že niekto dokáže rodinu 2+1 prestravovať za 400 eur a ty nie, neznamená, že musí zákonite kupovať nekvalitné potraviny či polotovary. Jednoducho možno vie lepšie len
hospodáriť. Nie vždy drahé rovná sa kvalitné. S tými jedlami, ktoré tu popisujes sa dá v pohode do tej sumy zmestiť. U nás žiadne polotovary nejdu, nešetrime ani nenakupujeme podľa letákov, ani polotovary, ani umeliny. Varíme z kvalitných surovín... Ja osobne najviac platím, keď kupujem sprostosti. Je fajn, že nemusíš šetriť a dorpajes si, ale čudovať sa, že niekto sa dokáže zmestiť do tejto sumy a zároveň mať kvalitné jedlo či robiť tu z ľudí konzumentov odpadu, pôsobí dosť smiešne.
My minieme na stravu a drogériu do tých 500e aj s oblečením pre dcérku. Ale mame niekedy mäso a zeleninu od rodiny. Sme traja, varím takmer každý deň, 1x do mesiaca zvykneme objednať menu
@mamickalisticka u nás len toaletný papier je 10€ mesačne
Dievčatá, mám dilemu, po rozvode som u rodičov s 2 deťmi, chceme riešiť bývanie, po odpočítaní nákladov na bývanie, poistky, mi zostane cca 400€. Dá sa z toho fungovať? Mám na mysli bežné výdavky ako jedlo, drogéria, obuv, oblečenie, pripadne ak bude treba lieky, servis auta.
@zemiakovysalat ako si to myslela s jablkami z dobre jablka? Odkial ich dovazaju?
@lucik106 za mna nie.
400 eur je malo. Uz len 3 topanky, tankovat auto, servis auta (tento mesiac -1500eur) jedlo, drogeria. To by nebolo život ale živorenie, a ešte ked dojde nedoplatok na energie a nemas z toho zaplatit ats.

Nerozumiem, prečo si myslíte, že keď človek nemina majland za stravu, tak musí jesť nekvalitné potraviny ... Kupujem veľa zeleniny aj ovocia, máme stravu pestrú a cersrvu... A co je zle na spagetach, rožku s maslom? Alebo prívarky? Plnená paprika?To kto dnes neje lososa tak je chudák, či ako? ...