icon

Z akej sumy v čistom dokáže vyžiť 3-členná rodina za mesiac?

28. nov 2022

Baby otázka na aká je minimálna suma z akej dokážete vyžiť na mesiac tak ze sa nemusíte veľmi uskromniť po zaplatení všetkých poplatkov a ešte aj odložíte? Zarábame s mužom celkom slušne ale na konci mesiaca nervy a prázdna kasa. A teraz pri tomto zdražovani už ani nehovorím 🤗 o dovolenke raz za rok bez pôžičky môžeme iba snívať. niekde robíme chybu zjavne.

Strana
z6
jesenzima
30. nov 2022

Nerozumiem, prečo si myslíte, že keď človek nemina majland za stravu, tak musí jesť nekvalitné potraviny ... Kupujem veľa zeleniny aj ovocia, máme stravu pestrú a cersrvu... A co je zle na spagetach, rožku s maslom? Alebo prívarky? Plnená paprika?To kto dnes neje lososa tak je chudák, či ako? ...

konikkon
30. nov 2022

@petrahl ak za 400 € nevieš prestravovať kvalitne rodinu, zaiste niekde robíš chybu.

mamickalisticka
30. nov 2022

@jesenzima mne tiež tak príde, že ľudia od radosti nevedia čo dať do huby s prepáčením a potom sa dívajú na ľudí, ktorí dokážu žiť loxcost ako na nejakých sedlákov čo kupujú smeti... Alebo neviem.. už len šošovicový prívarok s vajíčkom ma obsiahnutých toľko živín a pritom je to rýchle lacné jednoduché chutné jedlo vhodné pre deti a naje sa z toho celá rodina..

zemiakovysalat
30. nov 2022

@ukulela len dufam ze tie jablka nekupujes z dobreho jablka co je pri dunajskej luznej 🥲 mozes kludne ist cez tyzden ze ake auta tam vykladaju tovar...

petrahl
30. nov 2022

@konikkon ano, robim. Nekupujem lacne potraviny a polotovary 😄

petrahl
30. nov 2022

@lienka.7 vidis...mne vadi na mne setrit. Na ranajky si rada doprajem kopu zeleniny, kvalitne pecivo, kvalitnu kavu, atd. Alebo kase z obilnin, orechy, semiacka,...ved to nie je zadarmo.
Mäsa jeme menej, lebo radsej drahsie ako lacne a casto.
Som na RD, cize kazde jedlo dna jeme doma, vzdy mame aj polievku aj hlavne jedlo, 400€ by mi jednoducho bolo malo. A to varim aj tie tu na konovi tolko oblubene a stokrat omielane privarky😄.
Jedlo planujem dopredu, nenakupujem bezmyslienkovite, vyuzivam Lidl akcie a Tesco kupony na mnohe potraviny a aj tak mi 400€ pre 4 ludi jednoducho nestaci.

petrahl
30. nov 2022

@jesenzima na spagetach nie je zle nic, pokial k nim spravim omacku zonl zeleniny, syru, bryndze, alebo bolognese z hovadzieho masa
Lenze to nie je zas tak zadarmo.

A na rozku s maslom je zle vsetko. To pre mna nie je plnohodnotna strava. Vyzivova hodnota nula nula

hendikep
30. nov 2022

ked mozem poradit, bezlaktozove mlieko sa da vyrobit - ked do normalneho mlieka pridas kvapky : https://www.pilulka.sk/laktazan-kvapky-do-mliek... - jedna flasticka Ti vystaci na cca 30l mlieka

hendikep
30. nov 2022

@petrahl 10€ na drogeriu je napr pre mna luxus, :D dceru umyvam len vodou , ja si vlasy uz 3roky neumyvam samponom ale mydlovymi orechmi (8,50€ na 3 mesiace a v zivote som nemala lepsiu kvalitu vlasov) telo detskym mydlom, ako deodorant mam kamenec za 4€ ktory vydrzi roky a potom uz len mydlo na tvar a olej na tvar, dokopy 7€ a vydrzi par mesiacov.. takze nie pre kazdeho je standard nechavat stovky v drogerii…takisto je to aj v jedle a obleceni… racsej si aj ked len cez bazar resp sekac kupim kvalitne veci , vlna ľan koža, ktore su nadcasove a vydrzia par sezon nez nezhlavo nakupovat drahe doslova “ handry” v h&m a takto sa da pristupovat ku vsetkemu… a je to len a len o sikovnosti jednotlivcov a “ thinking outside the box”

lienka.7
1. dec 2022

@petrahl no vidis, tak skus prehodnotiť to množstvo. Bud mam zeleninu, ovocie alebo rohlik. Vsetko sa ma jest s mierou. Ked nedokážeš usetrit, asi ti to tvoje plánovanie akosi nefunguje.
Zavisi podla toho co a ako, a v akých množstvách jete. Aj to najdrahšie maso nemusi byt to najlepšie.
Človek sa nemusi objednať

petrahl
1. dec 2022

@lienka.7 niekde pisem, ze som so sumou vyse 600€ na potraviny nespokojna, alebo ze nevien usetrit?😄

A fakt nerozumiem, preco by som na kvalite a pestrosti stravy mala setrit a nieco prehodnocovat 😄

konikkon
1. dec 2022

@petrahl to, že niekto dokáže rodinu 2+1 prestravovať za 400 eur a ty nie, neznamená, že musí zákonite kupovať nekvalitné potraviny či polotovary. Jednoducho možno vie lepšie len
hospodáriť. Nie vždy drahé rovná sa kvalitné. S tými jedlami, ktoré tu popisujes sa dá v pohode do tej sumy zmestiť. U nás žiadne polotovary nejdu, nešetrime ani nenakupujeme podľa letákov, ani polotovary, ani umeliny. Varíme z kvalitných surovín... Ja osobne najviac platím, keď kupujem sprostosti. Je fajn, že nemusíš šetriť a dorpajes si, ale čudovať sa, že niekto sa dokáže zmestiť do tejto sumy a zároveň mať kvalitné jedlo či robiť tu z ľudí konzumentov odpadu, pôsobí dosť smiešne.

eskop
2. dec 2022

My minieme na stravu a drogériu do tých 500e aj s oblečením pre dcérku. Ale mame niekedy mäso a zeleninu od rodiny. Sme traja, varím takmer každý deň, 1x do mesiaca zvykneme objednať menu

adalmba
3. dec 2022

@mamickalisticka u nás len toaletný papier je 10€ mesačne

lucik106
28. mar 2023

Dievčatá, mám dilemu, po rozvode som u rodičov s 2 deťmi, chceme riešiť bývanie, po odpočítaní nákladov na bývanie, poistky, mi zostane cca 400€. Dá sa z toho fungovať? Mám na mysli bežné výdavky ako jedlo, drogéria, obuv, oblečenie, pripadne ak bude treba lieky, servis auta.

zemiakovysalat
Autor odpoveď zmazal
tehulka2011
28. mar 2023

@zemiakovysalat ako si to myslela s jablkami z dobre jablka? Odkial ich dovazaju?

zemiakovysalat
Autor odpoveď zmazal
zemiakovysalat
28. mar 2023

@lucik106 za mna nie.
400 eur je malo. Uz len 3 topanky, tankovat auto, servis auta (tento mesiac -1500eur) jedlo, drogeria. To by nebolo život ale živorenie, a ešte ked dojde nedoplatok na energie a nemas z toho zaplatit ats.

Strana
z6