icon

Z čoho platia nezamestnaní energie?

Včera o 17:00

Ahojte. Zaujimala by ma jedna vec. Z čoho platia nezamestnaní energie,elektrinu? Myslím hlavne takých čo bývajú v starých domoch, bohom zabudnutých dedinach kde lisky mavaju dobru noc. Naozaj to pokryje hmotná nudza?Zaujima ma to preto, lebo niekedy mám pocit, ze kopu nezamestnaných dlhodobo, si žije lepšie ako ja zamestnana

biba_18
Včera o 17:05

buď žijú na dlh, alebo to platí muž, mama, brat alebo tú elektrinu jednoducho nemajú 😒
a čo znamená že si žijú lepšie ako ty??

anonym_d94bd6
Včera o 17:06

Maju davky, robia nacierno, ... no zase elektrina, ked neminas vela, stoji kolko? 15 eur mesacne?

anonym_b70b32
Včera o 17:12

Dnes sa tu roztrhlo vrece s tymi davkami 😄. Nie, neziju si lepsie ako ty, to mi mozes verit. Ak je clovek dajme tomu sam, ma nejaky domcek polorozpadnuty v dedine panu Bohu za chrbtom, dostane okrem hmotnej nudze sj prispevok na byvanie okolo 100e. Napriklad rodina v hmotnej nudzi alebo matka s tromi detmi dostane prispevok na byvanie viac ako 200e. Vratme sa teda k tomu, co zije v tom polorozpadnutom domceku sam. K prispevku na byvanie dostane zakladnu davku, to je nejakych cca 90e. Ak chodi na aktivacne niekde v dedine, vyplatia mu dalsich 85e. Takze uz ma 100+90+85=275. Kedze byva v domceku, ktory mu zrejme patri, tych 25e za elektrinu (sam viac zrejme nespotrebuje mesacne) si zaplatit vie. Z ostatnych si usetri mesacne 50 na drevo, ktorym bude v zime kurit. Ostane mu 200e na zivobytie na cely mesiac. To si naozaj zije tak dobre, dokonca lepsie ako ty?

anonym_141cab
Včera o 17:23

Najdi si lepsie platenu pracu a bude sa ti lepsie zit.

zobaka
Včera o 19:51

nieco podedene, fušky, prispevky od rodiny, nikomu uplne do prijmov nevidis

why_not
Včera o 20:08

@anonym_autor kúria drevom a elektrinu používajú občas 🤷🏼‍♀️

anonym_517eb4
Včera o 20:13

@anonym_autor jasne stat sa postara HN a prispevok na byvanie...🙂

chrobak7
Včera o 20:40

@anonym_autor Myslíš, že zamestnanie je jediný spôsob, ako mať príjem?

anonym_9a269b
Včera o 20:43
@anonym_517eb4

@anonym_autor jasne stat sa postara HN a prispevok na byvanie...🙂

@anonym_517eb4 No z tých pár eur mesačne HM nepokryjú ani základne potreby. To zase nie je čo závidieť a aj tak si tých pár eur musia odrobiť ako VPP.

anonym_cf9dc8
Včera o 21:28

Ľud sa cíti ukrivdene kvôli sociálne znevýhodneným osobám. “Majú sa lepšie.”???? Ruku na srdce….chcela by si byt na ich mieste? Chcela by si zit ako ony? Ja veru nie. Nech majú, aj tak nevedia narábať s financiami. Väčšinou ich financie končia v alkohole, cigaretách, Coca-Cola… nehladaj u nich nič zmysluplne, normálne. Nikdy by som s nimi nemenila….

anonym_517eb4
Dnes o 05:25
@anonym_9a269b

@anonym_517eb4 No z tých pár eur mesačne HM nepokryjú ani základne potreby. To zase nie je čo závidieť a aj tak si tých pár eur musia odrobiť ako VPP.

@anonym_9a269b preco nepracuju? Aj mne po odpocitani vyplatni ostane na jedlo 200 euro a zijem. Ja co som poznala, si vela ludi pred par rokmi povybavovali ID po znamosti alebo sa liecia na alkoholizmus, dostavaju aj neviem ake prispevky, a kazdy den v krcme, zdedeny dom, na obed a veceru cinska polievka, cigareta v hube, tri zuby a stastny usmev. Ano, darmozracom je sveta zit !!!!

anonym_b70b32
Dnes o 12:03
@anonym_517eb4

@anonym_9a269b preco nepracuju? Aj mne po odpocitani vyplatni ostane na jedlo 200 euro a zijem. Ja co som poznala, si vela ludi pred par rokmi povybavovali ID po znamosti alebo sa liecia na alkoholizmus, dostavaju aj neviem ake prispevky, a kazdy den v krcme, zdedeny dom, na obed a veceru cinska polievka, cigareta v hube, tri zuby a stastny usmev. Ano, darmozracom je sveta zit !!!!

@anonym_517eb4 ano sveta im je zit s tromi zubami v hube a dvomi cinskymi polievkami na den. To je zivot sakra, preco si to s nimi nevymenis?

anonym_7482c0
Dnes o 12:25
@anonym_517eb4

@anonym_517eb4 však aj ty nepracuj a ostan doma na dávke.

anonym_517eb4
Dnes o 17:18
@anonym_7482c0

@anonym_517eb4 však aj ty nepracuj a ostan doma na dávke.

@anonym_b70b32 ja neviem, preco tu dakoho zaujima kto ako zije
ako slepice, riesit niekoho, jasne...nik sa nepozrie na svoj zivot...Mne su ti ludia ukradnuti...
@anonym_7482c0 nedokazala by som to, ty si uz take daco vyskusala? Vies, ake to je? Mozno vyskusaj ty a daj vediet

tajka14
Dnes o 18:35

Moja buduca svokra nerobi minimalne 8 rokov nic nepobera je na urade prace.predtym robila zase nerobila a tak donekonecna.ked priatel byval doma on jej vsetko platil aj dokonca ked ju vyhodili z uradu prace tak jej platil zdravotku.odisiel z domu a teraz jeho brat vsetko plati okolo domu domacnosti a samozrejme aj cigarety.