Zabudnuté svetlá počas dovolenky: Koľko energie spotrebujú?
Dobrý večer
Išla som na 2 týždne dovolenku .
Ale zabudla som zhasnúť svetlo..suseda mi písala ci som doma ...ale žiaľ v rannom zhone som zabudla ...čiže non stop 14 dni sa svieti. ...bude to veľká pálka za energie.?
A to nemáš nikoho, kto má nahradne kľúče od bytu a pôjde za ten čas poliať kvety a vyvetrať?
dnesne ziarovky nezeru vela 40w okolo 13.44kwh 60 20.16 co je asi 5 eur mozno ak mas ledky tak je to bagatel
A to nemáš nikoho, kto má nahradne kľúče od bytu a pôjde za ten čas poliať kvety a vyvetrať?
@doriiis dnešní ľudia už nemajú ani kvety, ani zvieratá doma, všetko len virtuálne. To len my, starší, riešime kvietky😉
Mas LED ziarovky? Maju spotrebu cca 10W, cize jedna za tych 14 dni "zozerie" asi 3,5kWh, co je pri cene elektrin ani nie 0,05€/kWh nejakych 20 centov.
@doriiis dnešní ľudia už nemajú ani kvety, ani zvieratá doma, všetko len virtuálne. To len my, starší, riešime kvietky😉
@anonym_fd7705 toto je nazor ako z pomocnej skoly.
@anonym_fd7705 no hlavne v dnešnej dobe sa dajú svetlá ovládať cez apku a my mladší to využívame, takže si môžeme zhasnúť svetlo aj keby sme boli v Austrálii.
@anonym_fd7705 no hlavne v dnešnej dobe sa dajú svetlá ovládať cez apku a my mladší to využívame, takže si môžeme zhasnúť svetlo aj keby sme boli v Austrálii.
@anonym_b68d31 to áno, ja píšem o kvetoch. Ak by mala apku, tak zhasne
@anonym_b68d31 hlúposť na entu 😨
@anonym_autor Veď nech ide niekto z rodiny zhasnúť .Určite má niekto náhradné kľúče. To sa väčšinou bežne robí, že niekto má náhradný kľúč aj pre prípad, že stratíš,alebo sa vybuchneš.
@anonym_fd7705 dnešní ľudia majú doma viac kvetov ako vy dôchodcovia.
@anonym_b68d31 hlúposť na entu 😨
@anonym_f36af9 prečo?
@anonym_autor
Ja vzdy necham zasvietene ked idem prec aj na mesiac, stojito par centov, ale u nas su vsade ledky.
My päťdesiatnici, máme skôr nastavený časovač aby zapol a vypol svetla pokým nie sme doma, aby nebolo vidno že by sme preč z domu
Moj manzel nechal zapnutu zehlicku. Tyzden. Vdaka bohu sme nevyhoreli. Na ucte sme si to nejako extra nevsimli.
Moj manzel nechal zapnutu zehlicku. Tyzden. Vdaka bohu sme nevyhoreli. Na ucte sme si to nejako extra nevsimli.
@simsalabim ty pána , ozaj šťastie
Zalezi na presnom type a pocte svetelnych zdrojov. V ziadnom pripade to nebude na vyuctovani nejaka vyznamna cast celkovej spotreby.
Najhorsi je stary luster s klasickymi ziarovkami, povedzme 5 kusov kazda po 40W. Na LED technologii zalozene ziarovky a svietidla maju spotrebu ovela mensiu.
Celkovo je najhorsie prevadzkovat staru chladnicku alebo mraznicku, to je nenapadny a vytrvaly zrut energie.
Zalezi na presnom type a pocte svetelnych zdrojov. V ziadnom pripade to nebude na vyuctovani nejaka vyznamna cast celkovej spotreby.
Najhorsi je stary luster s klasickymi ziarovkami, povedzme 5 kusov kazda po 40W. Na LED technologii zalozene ziarovky a svietidla maju spotrebu ovela mensiu.
Celkovo je najhorsie prevadzkovat staru chladnicku alebo mraznicku, to je nenapadny a vytrvaly zrut energie.
@patrike
Ludia sa tu este chvalia ze pouzivaju stare spotrebice ale ze maju az 3 X taku spotrebu napriklad u ladniciek sa im ani nesniva mi svietime s 9 W nie s 60W
@patrike
Ludia sa tu este chvalia ze pouzivaju stare spotrebice ale ze maju az 3 X taku spotrebu napriklad u ladniciek sa im ani nesniva mi svietime s 9 W nie s 60W
@anonym_8b7d11 Na to sa dozvies, ako tomu nerozumies, lebo Calexka z cias Gustava Husaka je lepsia kvalita ako nove chladnicky a hlavne tam nie je ziadna elektronika a displej. V druhom kole ta este poucia, aky je Putin fajn chlap.
@anonym_8b7d11 Na to sa dozvies, ako tomu nerozumies, lebo Calexka z cias Gustava Husaka je lepsia kvalita ako nove chladnicky a hlavne tam nie je ziadna elektronika a displej. V druhom kole ta este poucia, aky je Putin fajn chlap.
@patrike s zabudol si na zabudované " ku*vítko". Takže nové spotrebiče musíš meniť vždy po skončení záručnej doby, pretože sa pokazia. A to niečo zabudované pozná čas, vie presne kedy skončia dva roky, alebo je koniec predĺženej záruky.. 🫢

Nieee, neboj sa, žiarovka toľko energie nezožerie, aby si mala nedoplatky. Možno sa skôr vypáli žiarovka, kým sa vrátiš z dovolenky. Netráp sa a uži si to tam!