icon

Zabudnuté svetlá počas dovolenky: Koľko energie spotrebujú?

Včera o 18:48

Dobrý večer
Išla som na 2 týždne dovolenku .
Ale zabudla som zhasnúť svetlo..suseda mi písala ci som doma ...ale žiaľ v rannom zhone som zabudla ...čiže non stop 14 dni sa svieti. ...bude to veľká pálka za energie.?

anonym_fd7705
Včera o 18:56

Nieee, neboj sa, žiarovka toľko energie nezožerie, aby si mala nedoplatky. Možno sa skôr vypáli žiarovka, kým sa vrátiš z dovolenky. Netráp sa a uži si to tam!

doriiis
Včera o 18:57

A to nemáš nikoho, kto má nahradne kľúče od bytu a pôjde za ten čas poliať kvety a vyvetrať?

anonym_2521d8
Včera o 18:57

dnesne ziarovky nezeru vela 40w okolo 13.44kwh 60 20.16 co je asi 5 eur mozno ak mas ledky tak je to bagatel

anonym_fd7705
Včera o 19:00
@doriiis

A to nemáš nikoho, kto má nahradne kľúče od bytu a pôjde za ten čas poliať kvety a vyvetrať?

@doriiis dnešní ľudia už nemajú ani kvety, ani zvieratá doma, všetko len virtuálne. To len my, starší, riešime kvietky😉

viestta
Včera o 19:01

Mas LED ziarovky? Maju spotrebu cca 10W, cize jedna za tych 14 dni "zozerie" asi 3,5kWh, co je pri cene elektrin ani nie 0,05€/kWh nejakych 20 centov.

anonym_d34112
Včera o 19:01
@anonym_fd7705

@doriiis dnešní ľudia už nemajú ani kvety, ani zvieratá doma, všetko len virtuálne. To len my, starší, riešime kvietky😉

@anonym_fd7705 toto je nazor ako z pomocnej skoly.

anonym_b68d31
Včera o 19:04
@anonym_fd7705

@anonym_fd7705 no hlavne v dnešnej dobe sa dajú svetlá ovládať cez apku a my mladší to využívame, takže si môžeme zhasnúť svetlo aj keby sme boli v Austrálii.

anonym_fd7705
Včera o 19:07
@anonym_b68d31

@anonym_fd7705 no hlavne v dnešnej dobe sa dajú svetlá ovládať cez apku a my mladší to využívame, takže si môžeme zhasnúť svetlo aj keby sme boli v Austrálii.

@anonym_b68d31 to áno, ja píšem o kvetoch. Ak by mala apku, tak zhasne

anonym_f36af9
Včera o 19:07
@anonym_b68d31

@anonym_b68d31 hlúposť na entu 😨

anonym_dee3be
Včera o 19:23

@anonym_autor Veď nech ide niekto z rodiny zhasnúť .Určite má niekto náhradné kľúče. To sa väčšinou bežne robí, že niekto má náhradný kľúč aj pre prípad, že stratíš,alebo sa vybuchneš.

anonym_4e6f1a
Včera o 19:31
@anonym_fd7705

@anonym_fd7705 dnešní ľudia majú doma viac kvetov ako vy dôchodcovia.

anonym_b68d31
Včera o 19:50
@anonym_f36af9

@anonym_b68d31 hlúposť na entu 😨

@anonym_f36af9 prečo?

anonym_8b7d11
Včera o 20:05

@anonym_autor
Ja vzdy necham zasvietene ked idem prec aj na mesiac, stojito par centov, ale u nas su vsade ledky.

anonym_8efcdb
Včera o 20:08

My päťdesiatnici, máme skôr nastavený časovač aby zapol a vypol svetla pokým nie sme doma, aby nebolo vidno že by sme preč z domu

simsalabim
Včera o 20:14

Moj manzel nechal zapnutu zehlicku. Tyzden. Vdaka bohu sme nevyhoreli. Na ucte sme si to nejako extra nevsimli.

pe_mi
Včera o 20:41
@simsalabim

Moj manzel nechal zapnutu zehlicku. Tyzden. Vdaka bohu sme nevyhoreli. Na ucte sme si to nejako extra nevsimli.

@simsalabim ty pána , ozaj šťastie

patrike
Včera o 20:58

Zalezi na presnom type a pocte svetelnych zdrojov. V ziadnom pripade to nebude na vyuctovani nejaka vyznamna cast celkovej spotreby.
Najhorsi je stary luster s klasickymi ziarovkami, povedzme 5 kusov kazda po 40W. Na LED technologii zalozene ziarovky a svietidla maju spotrebu ovela mensiu.
Celkovo je najhorsie prevadzkovat staru chladnicku alebo mraznicku, to je nenapadny a vytrvaly zrut energie.

anonym_8b7d11
Včera o 21:14
@patrike

Zalezi na presnom type a pocte svetelnych zdrojov. V ziadnom pripade to nebude na vyuctovani nejaka vyznamna cast celkovej spotreby.
Najhorsi je stary luster s klasickymi ziarovkami, povedzme 5 kusov kazda po 40W. Na LED technologii zalozene ziarovky a svietidla maju spotrebu ovela mensiu.
Celkovo je najhorsie prevadzkovat staru chladnicku alebo mraznicku, to je nenapadny a vytrvaly zrut energie.

@patrike
Ludia sa tu este chvalia ze pouzivaju stare spotrebice ale ze maju az 3 X taku spotrebu napriklad u ladniciek sa im ani nesniva mi svietime s 9 W nie s 60W

patrike
Včera o 21:19
@anonym_8b7d11

@patrike
Ludia sa tu este chvalia ze pouzivaju stare spotrebice ale ze maju az 3 X taku spotrebu napriklad u ladniciek sa im ani nesniva mi svietime s 9 W nie s 60W

@anonym_8b7d11 Na to sa dozvies, ako tomu nerozumies, lebo Calexka z cias Gustava Husaka je lepsia kvalita ako nove chladnicky a hlavne tam nie je ziadna elektronika a displej. V druhom kole ta este poucia, aky je Putin fajn chlap.

ekira1
Dnes o 03:28
@patrike

@anonym_8b7d11 Na to sa dozvies, ako tomu nerozumies, lebo Calexka z cias Gustava Husaka je lepsia kvalita ako nove chladnicky a hlavne tam nie je ziadna elektronika a displej. V druhom kole ta este poucia, aky je Putin fajn chlap.

@patrike s zabudol si na zabudované " ku*vítko". Takže nové spotrebiče musíš meniť vždy po skončení záručnej doby, pretože sa pokazia. A to niečo zabudované pozná čas, vie presne kedy skončia dva roky, alebo je koniec predĺženej záruky.. 🫢