Je ScreenBar naozaj príjemnejší na prácu večer?
Dnes o 08:28
rozmyslam nad tym svetlom na monitor. vecer som casto pri pocitaci a stolna lampa mi bud svieti do oci, alebo sa odraza v obrazovke.
je screenbar naozaj prijemnejsi? mate ho niekto?
rozmyslam nad tym svetlom na monitor. vecer som casto pri pocitaci a stolna lampa mi bud svieti do oci, alebo sa odraza v obrazovke.
je screenbar naozaj prijemnejsi? mate ho niekto?
To, ze sa ti lampa odraza v obrazovke, je presne ten dovod, preco tato kategoria svietidiel vobec vznikla. Screenbar ma asymetricku optiku - svetlo vyhadzuje dopredu a nadol na stol, nie kolmo dole a uz vobec nie smerom na panel. Preto ho v monitore nevidis a preto ti nesvieti do oci, hoci ho mas priamo na urovni oci.
Ked budes porovnavat modely, pozeraj sa hlavne na jedno cislo: kolko luxov robi na stole a na akej ploche. Norma EN 12464-1 chce pri praci s pocitacom okolo 500 lx na pracovnej ploche a lepsie screenbary to takto aj uvadzaju. Lacnejsie kusy neuvadzaju nic a vtedy kupujes naslepo. Dalej sa oplati nastavitelna teplota svetla, aby si vecer vedela ist do teplejsej, a automaticke stmievanie podla okolia.
Skor nez nieco objednas, odmeraj si horny ram monitora. Klip potrebuje urcitu hrubku a hlbku ramu, takze na velmi tenkych ramoch, na zahnutych monitoroch a na tych s kamerou hore to bud nesedi, alebo sedi zle. A ak monitorom casto naklanas, svetlo sa naklania s nim.
Este jedna vec, ktoru sa da vyskusat dnes vecer zadarmo: casto nie je problem v stole, ale v kontraste medzi svietiacou obrazovkou a tmavou stenou za nou. Otoc stolnu lampu tak, aby svietila za monitor na stenu, nie na stol. Ak sa ti uz len z toho ulavi, tak ti staci lacny LED pasik za monitor a screenbar riesi nieco ine.