icon

Zarobiť 3000 eur mesačne? Bohatstvo či spokojnosť?

25. sep 2024

Čítala som diskusiu či sú bohatý ľudia ktorý zarábajú 2500-3000 eur v čistom.Da sa povedať že sú bohatý môžu si viac veci dovoliť kúpiť a nerozmýšľat nad tým či budem mať na to alebo na hento lebo majú dosť peňazí a z takej výplaty môžu aj pekne ušetriť.Je veľa profesii kde zarobia len okolo 1000 eur a musia z toho vyžiť.Priklad učiteľka kuchárka predavačka poštárka pekarka upratovačka a pod,tieto profesie sú tiež dôležité len málo finančne ohodnotené.Nechapem ako môžu ľudia sa hnevať na druhých že ten dostane daňový bonus plnú sumu a ten nedostane len minimum.Ved v prvom rade postarať sa o deti majú rodičia nie štát.Volakedy neboli príspevky ako tehotenský zvýšený rodičovský daňový bonus príspevok pre prvákov a pod.Ja som dostávala rodičak 156 eur a musela som z toho vyžiť.Ano vtedy nebolo všetko také drahé ako teraz.Moja prvá práca mala som výplatu 300 eur mesačne a dalo sa to.Odvtedy išli aj platy hore,v mojom okolí ľudia zarábajú okolo 1000 eur v čistom.A sú spokojný.Kazdy sa má zakrývať takou perinou na akú má.
P.S.Keby som zarábala 3000 eur tak mesačne viem z toho ušetriť polovicu a mala by som za pár rokov splatený hypo.Takze áno 3000 eur zarábať dá sa povedať že sú taký ľudia bohatý.

Strana
z4
ariannazara
25. sep 2024

3000 a bohatý? Tak neviem kde sú moje peniaze 😂😂😂😂😂

michaelam2
25. sep 2024

Myslim, ze si tu diskusiu nepochopila. To nebolo o tom, ze by sa niekto stazoval, ze sa ma postarat stat. To bolo o tom, preco ludia, ktori zarabaju viac a teda aj viac odvadzaju do systemu, maju mat z toho nakoniec nevyhody.

beata_k
25. sep 2024

Uz prestante stale len zavidiet....

evazhoufova
25. sep 2024

Môj muž toľko zarobí ale teda nechodí domov z ľahkou hlavou postara, väčšinou taká výplata človeka stojí väčšiu námahu….

doriiis
25. sep 2024

Vieš autorka.Prikryvat sa takou perinou,na akú máš je skill,ktorý nemá každý.
No preto tak reagujú,lebo si za ten krátky čas čo DB existuje na neho zvykli a išli ešte viac na doraz,čo sa týka financií.Lebo však bude daňový,budú prídavky,atď.
Dostali peniaze,ktoré pred tým nemali a na dobre sa rýchlo zvyká.To,že niekto zarába 3000 - 4000 neznamená,že nie je zadlžený až po uši,nežije si nad svoje možnosti a že vie narábať s peniazmi.My zarábame 1100 každý.Dokopy 2200.A sme tu.S výletmi,s autami,s dovolenkami,s vlastným bývaním a odkladáme.

zuzanita1609
25. sep 2024

Moja stará mama by povedala ,,kto si mála neváži, veľa si nezaslúži" 😉

autor
25. sep 2024

@doriiis My sme na tom rovnako ako vy,tiež zarábame 1100 spolu s manželom 2200,máme 2 autá 3 deti chodíme na výlety dovolenky máme dom na hypotéku,aj si niečo ušetríme.DB si odkladám každý mesiac.

doriiis
25. sep 2024

Mňa by fakt zaujímalo,ako žili títo ľudia pred zavedením DB.Tak 6-7 rokov dozadu.

mimirka32
25. sep 2024

Ja si myslim, ze to nie je kontretne o tomto bonuse. Ide skor o to, ze ludia, ktori do systemu odvadzaju viac, tak z toho systemu nedostavaju naspat nic. Len zivia tych, ktori odvadzaju menej. Mne sa to nezda fer. Radsej nech znizia dane a zrusia vselijake socialne davky a bonusy. Totiz clovek len plati, plati, viac nez ostatni, nema ale narok na nic, lebo ved on zaraba

derdia
25. sep 2024

Ty nevieš, ze bohatý, nema nikdy dosť? 😊

autor
25. sep 2024

@mimirka32 V tomto máš pravdu buď nech dostávajú všetci rovnako narozdiel od platu alebo nech nedostane nikto aby to bolo spravodlivé.Ale zas keď niekto zarobí 3000 v čistom tak 200 eur DB je oproti tomu málo nič.Potom platí čo píše
@derdia že bohatý nikdy nemá dosť.

cafelatte
25. sep 2024

Tiež to vnímam tak, ze každý čaká na dávky, prispevky, pridavky, bonusy,podpory. Byť štatom, všetko by som zobrala, dotovaka by som iba hendikepovane osoby.

lucilaines
25. sep 2024

Ked pises, ze bohaty nema nikdy dost, ty by si sa vzdala tych 200€ danoveho bonusu s radostou? Urcite nie. Tu nejde o vysku sumy, ide o ten pocit, ktory to v ludoch vyvolava. Ludia s vyssim prijmom odvadzaju nasobne vyssie odvody, tj bez ohladu na bonus prispievaju na chod statu, dochodky, zdravotne poistenie atd viac. O tom je solidarny system. Ale teraz este aj maju prist o danovy bonus, za to, ze prispievaju viac. Uz prisli o pomoc pri hypotekach, nezdanitelnu cast a podobne. Clovek co zaraba 3 tisic si je plne vedomy, ze odvedie statu na daniach viac ako clovek s minimalnou mzdou. Ale preco ma byt obrany este aj o vsetky vyhody. Pretoze lepsie zaraba? Viac pracuje? Viac studoval, viac sa snazi? A hlavne asi chape, aka je to strasna ekonomicka hlupost. Ludia s vyssimi prijmami su zvacsa ludia, ktori sa najjednoduchsie presunu do zahranicia a pri zvysujucom sa pocite takejto ukrivdenosti a hadzani polien pod nohy to aj vela z nich urobi. Vysledkom bude v kratkodobom hladisku mozno tych par desiatok eur danoveho bonusu, co sa ujde ludom s nizsim prijmom teraz. Ale zaroven aj odlev podnikatelov a teda zamestnavatelov, lekarov, programatorov ci aj dobrych remeselnikov. Aby sme sa raz nezobudili a nezistili, ze ti lepsie zarabajuci ludia zvacsa tahaju ekonomiku dopredu.

oli18
Autor odpoveď zmazal
mimirka32
25. sep 2024

Ale on tych 200 eur nedostane a niekto iny ano. Takze je trestany za to, ze sa mu financne dari. Keby tu aspon clovek videl nieco na co su jeho peniaze pouzite. Ale chcem ist na vychod, nie je dialnica. Idem do nemocnice, musim si brat toaletak. Cakacie doby u lekarov su mesiace, ak si nezaplatis sukromneho. Chces si nieco vybavit na urade, online sa neda. Kam idu nase peniaze? Do vreciek menej zarabajucich a tych debilov, ktorych si volime. A potom tu este clovek cita, ze lepsie zarabajuci nemaju nikdy dost. Mali by, keby im nechali ich peniaze. Cloveku sa nechce odvadzat nic

oli18
25. sep 2024

Aká nespravodlivosť. V DB bude solidárnosť a v dôchodkoch je zásluhovosť.

amelie2017
25. sep 2024

Vies co, ja nezijem na Sk, a tu napr. pridavky na deti neexistuju. Len 100€ danovy bonus pre pracujucu matku do 3 rokov dietata. Potom uz nic. Ale chcu schvalit, v ramci znizenia chudoby deti 200€ prispevok na dieta pre socialne slabe rodiny. Tie rodiny, ktore uz maju obedy zadarmo - jeden obed cca 7,50, ktore dostavaju od statu nemale prispevky, lebo su dlhodobo nezamestnani, bez prijmu a koniec koncov maju vdaka zivotnym minimam, obedom, skolskym potrebam a podobne cca rovnaky prijem ako my dvaja pracujuci. A potom ich este vidis cele dni na kavickach, poobede na pivecku,..

A ver mi, ze keby ste zarabali 3000, polku by si neodlozila..my sme s muzom kedysi zarabali dokopy 2150€, teraz len muz zarobi viac a polku neodlozime..

terina25
25. sep 2024

@amelie2017 to potom neviete spravne hospodarit,ak neviete usetrit z takeho prijmu

amelie2017
25. sep 2024

@terina25 samozrejme, ze usetrime, ale polovicu nie.

diewcatqoo
25. sep 2024

A ved stale sa mate dobre na Slovensku. My nezijeme na Slovensku a ja som ani na jedno dieta nedostala ani tehotensky prispevok, ani kocikovne, ani ziadne pridavky... 🤷‍♀️

autor
25. sep 2024

@lucilaines Ja keby som zarábala 3000 tak 200 DB by pre mňa bolo ako nič si zober čo je to oproti výplate.Ti čo dobre zarábajú tak majú na dá sa povedať lepší život než obyčajne zarábajúci človek ktorý má príklad 800 výplatu komu by viac chýbalo DB?Tomu čo má menej.Ale spravodlive by bolo buď nech má každý plnú sumu DB alebo nech to zrušia úplne.Takisto aj to je blbost že deti nad 15 rokov len 50 eur a nad 18 už nedostanú nič.Ale hold vláda musí šetriť a šetrí na deťoch. Že
@amelie2017 Dalo by sa aj polovicu ušetriť ale keď nie tak tisíc určite.Zas taký čo zaraba menej vie na čo si môže míňať,taký čo zaraba veľa tak míňa a nemá strop lebo veď zarábam dosť tak na čo sa by som sa zmiernil a šetril.

autor
25. sep 2024

@diewcatqoo Áno dostávajú ľudia kopa prídavkov a stále im je málo.

amelie2017
25. sep 2024

Tak odkladat a setrit treba vzdy, nevies, co sa stane zajtra..ale na druhej strane, clovek si nezvysuje kvalifikaciu, nesnazi sa najst lepsie platenu pracu, aby co najviac usetril, ale aby si ten zivot aj trosku uzil, nieco videl..mohol si dovolit lepsie vzdelanie detom,..tym padom, ked stupne prijem, stupnu aj vydavky..len treba mat stale aj zadne vratka a zbytocne to neprehanat..

jana121212
25. sep 2024

Kopa ludi, ktori zarabaju 3000e ma vo vysledku nizsi zivotny standard ako mate vy, neziju v dome a nemaju dve auta. Velmi zalezi od toho, kde byvas a kolko v danej oblasti stoja nehnutelnosti. Ak platis 1000-1200e len splatku hypoteky (za 3i panelak v Bratislave napriklad), plus najomne 300e k tomu, tak 3000 cisteho z teba prachaca nerobi. A cim viac zarabas, tym vacsie dane platis a tym viac ti beru. Plat ti zdania cely ale PN a OCR maju maximalny strop. Tych 3000e cisteho nedostavaju ludia zadarmo, casto maju horsie podmienky v robote, musia viac pracovat ako v menej platenych robotach, robit nadcasy, chodit na sluzobky, platit si kurzy a skolenia, dlhsie dochadzat do prace, co zase stoji peniaze. A samozrejme, ked clovek pracuje, tak si chce nieco dopriat, ist na kavu, pripadne zobrat deti do kina. Ale tymto prispevkom chcem len povedat, ze vyska platu nehovori nic o tom, ci je dany clovek "bohac" alebo nie.

culienka
25. sep 2024

@jana121212 veru ak ma niekto 3000eur ešte nemusí byt bohatý . Stačí ak ma vyššie výdavky napr. vysokú hypotéku, viac deti ktorým treba platiť lieky lekárov krúžky školu učebnice, pripadne iné výdavky . Koľkokrát taký čo ma nižší plat ale menšie výdavky sa ma oveľa lepšie a ešte aj menej mu zoberú 🙂

11brano11
Odpoveď bola odstránená
11brano11
Odpoveď bola odstránená
11brano11
Odpoveď bola odstránená
zuzulka558
26. sep 2024

@derdia presne tak,, poznám takých peňazí majú neúrekom vek okolo 70 a hrabe a hrabe a hrabe asi do hrobu no tam mu budú na nič už

zuzanka.zuzu
26. sep 2024

chirurg môže ísť učiť, variť, predávať, piecť a upratovať... ale
učiteľka kuchárka predavačka pekárka upratovačka nemôžu ísť operovať 😉

Strana
z4