Záznam v úverovom registri a získanie hypotéky

janka1989ya
15. júl 2015

Manžel má záznam v úv, registri a tým je to celé podpísané ..
Ja som nikdy úver ,ani nič nemala ,ja by som bola žiadateľ , ale tým ,že on by bol spolužiadateľ tak je to celé zle , včera sme boli v banke ,a pani povedala ,že až najskôr 5 alebo 10 rokoch môžme dostať hypotéku .
Všetko má riadne vyplatené 2 roky
Som max. znechutená , bývame 5 rok v podnájme neplatíme málo /400€ / čo by bola aj výška hypotéky ,ale žiaľ ..
Príjem by Nám vychádzal úplne v pohode mesačne máme 2000€ +/- ,obaja sme na TPP + ja poberám RP

niekto podobná situácia ? podarila sa vyriešiť nejakým zázračným spôsobom ?

Ďakujem za názory

monikabubko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ladyblcha
15. júl 2015

@janka1989ya @monikabubko pise mudro
ja este dodam, ze najkratsie sa o uverovy register stara Prva stavebna sporitelna. ona tusim len polroka max rok pozera. tam je teda pre vas najvyssia sanca ak to chcete riesit hned. alebo potom poziadat o ten vymaz 🙂

senka111
15. júl 2015

Riesit s financnym poradcom.My sme to mali tiez za rok 2013,2014bol v registri pre omeskane platby.Financny poradca nam pomohol vsade nas zamietli. Teraz sme prevzali aj hypo a bez problemov.

zabudnuta
15. júl 2015

@senka111
@ladyblcha
@monikabubko
@janka1989ya ti ste mali baby super financneho, mi sme mali takeho , ze sme si museli zuzovat BSM aby nam nieco dali a tiez sme to museli dat na mna a nakoniec mne dali urok 7,5°% len kvoli tomu lebo ja nemam ziadny uver a nevedia ci to budem splacat,,,,keby ten uver mam nedaju mi ho pretoze uz mam zavazok 😀 Drzim prsty nech to vybavite v klude a bez takych strasnych behaciek ako mi

stepanka274
15. júl 2015

možno by v tejto situácii pomohol nejaký ručiteľ, nám to poradili.

monikaced
15. júl 2015

Skuste cez stavebne sporenie, lebo tam vznika narok na uver automaticky ked nasporite urcitu sumu, alebo potom rozdelim BSM u notara. Kvalifikovany financny poradca je v tomto zaklad.

gabrielaslivkova
15. júl 2015

@janka1989ya v úverovom registri sa informácie uchovávajú 5 rokov a minimálne Primabanka si overuje len posledných 12 mesiacov. Avšak, ak manžel vyplatil úver pred dvoma rokmi, môže sa stať, že mu banka vykazuje akýsi negatívny príznak/status, ktorý môže spôsobovať zamietnutie hypotéky. Požiadajte si o výpis z úverového registra (priamo z registra, nie z banky) a uvidíte, či tam niečo ešte máte alebo ste už "čistí". Podľa toho sa potom viete zariadiť ďalej. 😉

kompi111
15. júl 2015

ono výmaz z registra sa dosť tažko rieši ak neplatil dajme tomu opakovane.
o aký zaznam sa konkretne jedna? tiež nie každa banka je ochotná take niečo zmazať. Riešili sme podobný problem u otca. Zmenil si učet kam mu chodi výplata a na starom účte vznikol nepovolený debet len okolo 10sk toho času. Po pár rokoch možno 4 sme riesili tam hypo. Kebyže nemámu známu čo robi riaditeľku pre určitú sekciu v tej banke tak TB ma taku politiku že skôr ako po tych 5 rokoch to nezmizne z registra.
Preto je dôležite aka banka koľko a ako dlho....

curious_george
15. júl 2015

@monikabubko vymazať údaje z úverového registra je možné jedine v prípade, že sa tam dostali omylom. takže smola. zostávajú tam 5 rokov. iná vec je, aké kritériá na akceptáciu rizika má nastavené tá ktorá banka.

janka1989ya
autor
16. júl 2015

Ďakujem za príspevky 🙂

@zabudnuta presne toto Nám poradila v banke /TB / hypotekárna poradkyňa , bola veľmi milá hľadala riešenia dokonca to rieši so svojou riaditeľkou a dnes má dať vedieť ,ako budeme ďalej pokračovať.
Každopádne pôjde o to zúženie BSM , a teda manžel tam figurovať nebude ,lebo by mi to "pokazil"

zabudnuta
16. júl 2015

@janka1989ya drzim palce aby ste s tym nemali pantu ako mi 😀 zaplatili sme za to podla mna dost penazi a museli sme cestovat k notarovi pretoze vsetci v nasom meste boli ,,ochotny,, ble

stellka265
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sarita510
6. dec 2021

@senka111 dobry den prosim vas kontakt na toho poradcu dakujem