icon

Zdaňovanie prevodov: Platby len v hotovosti?

ciernysokol
19. júl 2024

Registrujete snahu koalicie o zdanovanie prevodov? Vyplat, nakupov. To co budeme, platit vsetko v hotovosti? V Madarsku to uz takto funguje. To nikomu nevadi??

https://e.dennikn.sk/4102900/dostavate-vyplatu-...

dadis
21. júl 2024

@sevrin Nová daň podľa informácií Denníka E nie je v žiadnej prvotnej fáze úvah, jej vplyvy na rozpočet má vláda detailne prepočítané. Potvrdilo to viacero zdrojov, ktoré nechceli byť menované. Na ministerstve odhadujú, že by do rozpočtu priniesla zhruba 550 miliónov eur a drvivá väčšina výnosu by pochádzala od firiem. Jasné nie je len to, či sa na jej zavedení v koalícii dohodli.

Nová daň, ktorú majú na ministerstve financií na stole, by mala byť podľa maďarského vzoru. Aj tam ju neodvádzajú priamo občania, čo je v súlade s tým, čím sa ohradzuje Kamenický. Odvádzajú ju finančné inštitúcie, najmä banky. Aj keď sa týka platieb, ktoré robia firmy aj ľudia a týka sa aj výberov z bankomatov.

jednoduchomaria89
21. júl 2024

@hiro som zvedavá koľko tých zamestnancov bude v roku 2025 , podľa mňa ich stále nie je dosť :D podľa mňa každý pracujúci v súkromnej sfére by mal mať zástup úradníkov

margotka17
21. júl 2024

@zic presne to ma napadlo, ešte to mali spraviť tak, že zdaňovať by mali len ich voličov, nás ostatných z toho vynechať, veď čo chceli to majú 🫣

sevrin
21. júl 2024

Bolo to takto: Mafiánska chunta, ktorá je teraz pri moci, sa rozhodla ošklbať nás pracujúcich, cez dane za prevody, chunta sa spoliehala na to, že ovciam to vadiť nebude a ostatní si to možno ani nevšimnú. No lenže problém nastal, že si to ostatní všimli ešte skôr, ako sa to vôbec zrealizovalo a bolo z toho také veľké haló, že chunta to hneď otočila na hoax, aby zostala pekná a chrumkavá. Nebojte sa, keby národ čušal ako vtedy keď nás chunta okradla na druhom pilieri, tak už od budúceho mesiaca by ste platili za to, že vám na účet prišla výplata.

sofia131
21. júl 2024

Ešte aj málo zarobíme aj to nám zdania svine hnusne spínave hlavná vec že oni si dvihli platy o 3000e debili hanba je aj žiť v tejto krajine oni rozkradnu krajinu a my nevinný musíme trpieť

lukype
Odpoveď bola odstránená
lukype
Autor odpoveď zmazal
lukype
Odpoveď bola odstránená
jankalukasova
21. júl 2024

@lukype máš medzery vo vzdelaní ale to aktuálnej vláde vyhovuje...👍 Karafiáty boli jedným z hlavných symbolov minulého režimu...

viestta
21. júl 2024

@lukype Dan pre bohatych, dalsi (nie prvy a urcite nie posledny) genitalny napad konsolidatorov rozpocku. Tych konsolidatorov, ktori ho nedokazal skonsolidovat ani v casoch ked sa hospodarstvu nadpriemerne darilo. Co myslis, kto ju v systeme padajuceho exkrementu zaplati?

lukype
Odpoveď bola odstránená
lukype
Odpoveď bola odstránená
lukype
Odpoveď bola odstránená
viestta
21. júl 2024

@lukype ano, pretoze Odorovych 13 konsolidacnych bodov ma aj hlavu aj patu. Na rozdiel od bludov, sucasnej (vraj)socialnej (vraj)demokratickej vlady

jankalukasova
21. júl 2024

@lukype aha... Tu je úplne jasne vidieť, kto rozlieva nenávisť a urážky... 👍 Ja Tvoj proruský názor ani nekritizujem, len mám na danú vec názor iný a ani sa Ťa nepokúšam uraziť.

viestta
21. júl 2024

@ciernysokol cakali sme kedy dorazi uderka zo Sumracnej, chvilu to trvalo, ale uz Luky dobehol, specialne, kvoli tomu si aj profil na MK vytvoril...

huginko
21. júl 2024

@ciernysokol áno vadí a veľmi. Je to nehorazne

lukype
Odpoveď bola odstránená
huginko
21. júl 2024

@jednoduchomaria89 lenže ti úradníci majú mizerne platy, ale to vám už nik nepovie....

jankalukasova
21. júl 2024

@lukype a premenovať politických činiteľov, to je tiež také "Vaše". Takže nie, o tom, že Radičovej sa hovorilo krafiátova skutočne neviem, nemám totiž potrebu niekomu komoliť alebo haniť meno. Fica, napriek tomu, že som jeho odporcom, tiež nemusím premenovávať...

lukype
Odpoveď bola odstránená
lukype
Odpoveď bola odstránená
jednoduchomaria89
21. júl 2024

@lukype Podla mna vacsina je fajn , Pridam este zrusenie noveho ministerstva

lukype
Odpoveď bola odstránená
lukype
Odpoveď bola odstránená
lukype
Autor odpoveď zmazal
jednoduchomaria89
21. júl 2024

@huginko ako kto , ked je to nejaky odbornik , za ktorym su vysledky , ten plat kludne nech rastie , ale ked su to Len nejake uradnicky co zakladaju Len papiere, pomoc ziadna , pricom platy Im rastu kazdym rokom (Alebo ziskanim hocijakeho titulu) tak to sa da kludne nahradit digitalizaciou , kludne aj take napr vybavovanie dokladov , preco nestaci nejaka online ziadost a spracovaval by to back office ved slovnesko je na poslednom rebricku snad vo vsetkom Ale vo vydavkoch na stat na 1.mieste 💁

sevrin
21. júl 2024

@lukype a kde ste vy smeráci zobrali drzosť, že ste si zdvojnásobili platy?? Kde sú teraz Ficove tlačovky o drahých potravinách a PM? Ešte aj ten sviatok 1. septembra ste zrušili. Že sociálna demokracia! 😂

lukype
Odpoveď bola odstránená
viestta
21. júl 2024

@jednoduchomaria89 premrhlali sa miliardy za elektonizaciu statu ako takeho, ano premrhali ich Ficove vlady a riadili to slovutni pani Rasi a Pellegrini a este stale nemame ani len ponasku na elektronicke sluzby statu, takze musime vsade drzat uradnikov, ktori prekladaju papiere z kopy na kopu a pretukavaju obsah papiera do systemu. Toto slovutnym panom Luki vycitat nebude, a to nakup vakcin je oproti cene za elektronicky stat je ako prd do Sumavy...