Zdaňovanie prevodov: Platby len v hotovosti?
Registrujete snahu koalicie o zdanovanie prevodov? Vyplat, nakupov. To co budeme, platit vsetko v hotovosti? V Madarsku to uz takto funguje. To nikomu nevadi??
Ha, tak je to tak ako som si myslel. Zrusili to len pre ludi ale pre firmy ponechali...
https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/723192...
Daň z finančných transakcií sa nemá týkať fyzických osôb, ale podnikateľov. Uviedol to v piatok na brífingu počas regionálneho výjazdu v Handlovej predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
@hiro sudruh pan premier dobre kaleraby vie svojim tlaci do hlavy.
Kto si pamata ako slavnostne vyhlasoval, ze znizil cenu elektriny a pri dalsom vyuctovani sa ludia dozvedeli, ze uz platia aj za distribuciu, aj za jadrovu vyradovaciu, aj za zelenu elektrinu aj neviem co a nakoniec pri lacnejsej kWh stupli naklady na elektrinu o takmer 50%. Ale chmulo elektrinu zlacnel.
Rovnaky kalerab bol bankovy odvod (ten chce chmulo este zvysit) arovnaky kalerab je aj tato dan "nie pre obycajnych ludi". Zamestnavatel zaplati dan za to, ze mi posle vyplatu, elektrarne zaplatia dan za to, ze mi poslu preplatok ale aj za to, ze im ja zaplatim za elektrinu, obchodnik zaplati dan za to, ze mu zaplatim kartou... A nikomu to nezvysi naklady, preto nebude mat dovod zvysovat cenu... Chcem vidiet toho, kto toto uveri. Nech sa hlasi. Rada ho obzriem z kazdej strany.

@lukype no, to mas pravdu, vela ludi by malo sediet, len nesedi, lebo si upravili Trestny zakon po svojom, pouzili paragraf 363 a v podstate si zabezpecili beztrestnost. No a kedze zabezpecili bezptrestnost pre "svojich" ludi, musia sa zmierit aj s tym, ze ostatnu nepotrestani aj ti co by ste ich radi potrestali. Novela Trestneho zakona je sice vitazstvo, aj zatlieskali si ked konecne presla, ale Pyrhovo... Kazda palica ma dva konce...