Zdražovanie
Čítam že zase všetko pôjde rapídne hore, že kuracinu si len tak nedovolíme ( veď už teraz je to šialené drahé) cukor aj vajcia pôjdu hore čiže aj ďalšie potraviny. Ja už neviem ako máme normálne žiť keď ide všetko takto hore ale platy ostávajú , človek aj zvyšuje svoju kvalifikáciu ale hold v niektorých zamestnaniach sa to nedá a nájsť novú prácu je pre matky ťažké ak to chcú aj kombinovať s manželom .... Baby čo ideme robiť ? Jesť celé dni iba cestoviny s kečupom ? Máme záhradu ale čo sme dopestovali tak sa už aj zjedlo na zimu kvôli suchú neostáva nič takže sme odkázaní len na obchody :(
@vler Viem kolko milionov tam ide, lebo ked som pisala ten prispevok bolo to prave pred tým v správach a riesili tam prave to mrznutie v zime 😉 hned po spravach kde sme mali možnosť vidieť tam stav "ekonomiky" a zdravotnictva u nas atd. A teda ako občianka usa vies pravdepodobne figu o tom, co je tu a porovnávas dva neporovnateľne štáty - s USA sa teda Slovensko ani vacsina Europy v tomto porovnávať neda.
mám 46 rokov a tvrdím, že našej generácii sa nestane vôbec nič, len sa vrátime do obdobia nášho detstva - mäso len v nedeľu, párky, saláma zriedka, žiadne obrovské nákupy, mama nás poslala do obchodu na 2kg múky, 2 l mlieka, 1 maslo...varilo sa z toho čo bolo doma v záhrade, na nedeľný obed sa musela zabiť a očistiť sliepka, nakopať zemiaky a zelenina v záhrade, spalo sa skôr v chlade, zakúrilo sa v spálni väčšinou len pred spaním ...nemám z toho žiadnu traumu, nič sa nikomu z nás nestalo..prechladnutá nebývam, nemám žiadne alergie, dokážem navariť z mála, resp. z toho čo je v chladničke
@abcd432101 ja mam zhruba o 10 menej a detto. si pamatam, ako ma raz mama vzala do tesca a kupila mi nieco na oblecenie (a to uz som snad bola aj na vyske, zacinali dobre casy), som sa citila az previnilo z toho luxusu. tu uz vsetci na take veci zabudli a pritom to nebola ziadna davna historia, kazdy uz len to najlepsie ( a najdrahsie) a vsetko ostatne je pod uroven
Tazko povedat co je to uroven. Hlavne podla mna je aby nic potrebneho proste nechybalo, aby bolo co jest, co si obliect a hotovo. Nemusi to byt nijak extremne drahe a podobne
@zuzka1117dakujem,nevedela som ale anaboliká sú do stravy pridávané stále,veď preto sú tie kurčatá x krát väčšie ako kedysi.
@matabb73 neviem,nezistovala som to, len viem že kurča kedysi v takom veku ako dnes je aj 3 násobne vascie, plus mi pediatrická neodporúčal dávať deckam velamkuraciny a ani často i,deálne iné maska, nakoľko môžu byť z toho problémy, že napr dievčatám začnú rásť v 7-8 rokoch prsicka a tak.

Pravda je taka ze dlho sme sa mali dobre. A ked aj mrznutie skutocne pride, budeme sa s tym musiet vysporiadat tak ako sa generacie pred nami museli vysporiadat s narocnymi situaciami zapricinenymi udalostami doma alebo vo svete.