icon

Zdražovanie a rodinný rozpočet

6. júl 2023

Ženy chcem sa spýtať ako to pociťujete vy teraz keď šlo skoro všetko hore s cenami ? My mame uver samozrejme inak sa nedalo , ale ten sme brali ešte pred tým keď nebolo všetko také drahé, plus staviame 🏡, mame dve deti ... ja na MD. Manžel pracuje dokonca skoro stále musel vziat aj druhú vedľajšiu prácu.... stíhame platiť výdavky to áno, ale akonáhle niečo vyskočí pomimo napr poistky za dve auta ,alebo pravy, alebo dan za pozemok atď... tak je to ltt...predtým sme to nikdy takto nemali , ale teraz nič nemôžeme odložiť bokom už keďže je aj ten dom co staviame ... nechcem sa sťažovať ani nariekať ze sme sa pustili do domu to bolo skôr, staviame ho pomaly, ale tak ma to mrzí ze ajtak na konci mesiaca už počítame co môžeme kúpiť,,, manžel dáky nad tým tozmysla nejde mu to do hlavy , keď ma aj druhú robotu. Dakedy sa mi zdá ze aj keď zarobí navyše niečo viac aj napr 500, 700e bokom tak ajtak to minieme..ja už som na nervy :D
Tak by ma zaujímalo ci aj iné rodiny to takto začali pociťovať v tejto dobe ? Ďakujem vám za všetky príspevky vopred 🙂

Strana
z4
flofi
Odpoveď bola odstránená
danginko
11. júl 2023

@mateson pre niekoho nadstandard je 1500,pre niekoho ani 3tis

liljana
11. júl 2023

Proste dom, na uver dve auta a neviem, co vsetko este sa jedneho prijmu dnes utiahnut neda. A skoncili uvery za babku, lebo prave tie (ako jedny z hlavnych faktorov, nie jedine) nasledne vyvolali skokove zvysovanie cien. Treba sa prikryt takou perinou, na aku mate.

danginko
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
danginko
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
danginko
Odpoveď bola odstránená
danginko
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
danginko
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
22abigail22
11. júl 2023

Podľa mňa to pociťuje každý (my to pociťujeme najmä na potravinách).
Inflácia (rast cien) bolo, je a vždy bude. My obyčajný ľudia to neovplyvníme (žiaľ).
Treba zvýšiť príjem (požiadať o vyššiu mzdu, kariérny rast so vyššou mzdou), zamestnať sa (ak je matka na rodičovský), nájsť si brigádu popri TPP, šetriť (tam kde sa len dá).

My zarábame primerne ale sme stále nad vodou (ale to najskôr preto lebo nemáme výdavky ako ucer, hypotéka ani auto)

liljana
Odpoveď bola odstránená
jessicai
17. júl 2023

Zdražovanie cítim...verím,že sa to tu zmení k lepšiemu.

ropucha6
17. júl 2023

@17alexis velmi dobry point. V kazdej diskusii len utahovat opasky, ale nie vela ludi sa aj realne snazi prijem navysit (teoretizovanim je ich dost) 🙂

17alexis
17. júl 2023

@ropucha6 veru, tak, mnohí sa len sťažujú namiesto toho, aby niečo urobili. Raz som čítala nejaký rozhovor s personalistom, ktorý tvrdil, že ľudia dajú radšej výpoveď a idú do inej práce, kde zarobia o pár € viac než aby si v tej aktuálnej išli vypýtať pridanie. U môjho muža v práci zvýšujú automaticky nie iba o infláciu, ale aj podľa snaženia sa, len teda on robí v IT, čiže je to iné než keby robil nejakú jednoduchú prácu, no aj v tých "obyčajnejších" sa netreba vzdávať a ísť pýtať viac. Len druhá otázka sú kvality zamestnanca, či má na viac. Myslím si, že zväčša takí " plačú" ako je všetko zlé.

Strana
z4