Ženy majú možnosť privyrobiť si, no stále sa sťažujú
Uz mi to nedalo. Vela zien tu pise ako si privyrobit alebo ako usetrit... keby naozaj chceli tak maju dost penazi... a to kazdy.... ponuka prac je nekonecna no baby najprv by ste museli chciet. Niekto tu pise ze uz nema ani na to najpodstatnejsie no ked mu napisete ako sa da zarobit tak vam povie ze on na to nieje... ako sorry keby som sa mala tak biedne ako niektore pisete tak berem hned prvu ponuku ktora mi pride pod ruku... nehovorim ze v dnesnej dobe je to lahke ale za vyskusanie nedam nic... mozno si teraz povie mnoho z vas ze jej je dobre ma penazi... no nemam zijeme z 800 eur a mame hypoteku a aj pozicku no nestazujem sa hladam a robim co mozem... no hlavne sa nestazujem a ked mi dakto ponukne nieco nepoviem ze na to niesom... ako fakt uz nechapem sme narod co sa vie iba stazovat a nic pre zlepsienie nevieme urobit... som s toho normalne vytocena kazdy sa iba stazuje a nik nic nerobi.... 😠 joj boze...
@vevapeto heh ty si tusim povaha jak ja. Ja som teraz PN na rizikovom a mna uz poraza teraz 😀 ja som nikdy nechapala baby co dokazu byt doma 3r na rodicaku a pisat na kona, stazovat sa, byt stale online na nete. Baby ved urcite mate priatelov co poradia pomozu s nejakou pracou. Ved ja byvam taktiez 30km od mamci mne nemal kto pomoct so strazenim apod. Od rana do vecera sama, uz som videla vsade biele mysi behat 😀 a aby som nezabudla lebo aj to udavaju baby ako prekazku- dojcenie. Syna som dojcila do samoodstavenia odstavil sa ked mal 3r aj dva mes 🙂 aj cez to ze makal so mnou pocas rodicaku aj cez to ze v dvoch siel do skolky na cely den 😉
Ako baby, ja som momentálne na predĺženej platenej rodičovskej, malý mi je viac doma ako v škôlke a hľadala som, čo idem robiť, lebo doma byť nechcem...do predchádzajúcej práce sa vrátiť zatiaľ nemôžem, kedže prac. doba je od 7 do 22hej, aj muž má tak, tak by nemal byť kto pri synovi...začala som pracovať pre allianz, ( už som tam vyše roka), občas výplatu mám, občas nie...ale čo sa týka flexibility, je toto momentálne pre mňa ideálna robota, kedže niekedy som s malým aj 3 dni v týždni doma, keď je chorý a muž pracuje...viem si plánovať čas..a kým som na platenej rodičovskej, neplatím odvody, pokiaľ nepresiahnem určitý príjem...takže pre mňa toto zavážilo a tiež značka, pre inú poisťovňu by som pravdepodobne nešla pracovať.
@mariapuskasova z veľkej časti máš pravdu ale z časti aj nie....napr.ľudia so zdrav.problémami alebo takí, ktorým sa neoplatí dať dieťa do drahých jaslí to majú o dosť ťažšie. Tak isto je veľký rozdiel medzi regiónmi. Nemôžeš porovnať BA s mestami na juhu alebo východe SR. Ja som tiež hľadala dlho brigádu popri RD (keď sa mi minula rezerva) a tiež som bola ochotná zobrať všetko od upratovačky až po hocijakú prácu vo fabrike ale proste niektoré práce by som nedokázala robiť. Napr.v call centre alebo poistovacku čo chodí od domu k domu...a práve takých ponúk je najviac, pretože musí človek prekročiť morálne zábrany. Teraz som rada, že som mala trpezlivosť a nezobrala hocičo, lebo jednak robím to, čo ma baví , pretože som si šla za svojim a jednak by som bola asi taká psychicky zničená, že už by som nemala silu behať po pohovoroch a vtierat sa a tým pádom by som možno nemala robotu žiadnu (už sa mi stalo viackrát že som musela odmietnuť lepšiu robotu kvôli horšej, na ktorú som bezhlavo nastúpila).
A zas na druhú stranu, tá materská dovolenka je o tom, aby sa matka mohla starať o dieťa a tráviť s ním čas, ja síce tiež nerada sedím na zadku ale pomaly hneď po narodení dieťaťa by som robiť nešla.....chcela som si tú materskú s dieťaťom užiť a to som aj spravila. A nie je to o sedení na riri, veď sa dajú vymyslieť rôzne aktivity. Ja zas nepochopím tie, čo idú hneď do práce a dieťa mamu poriadne ani nevidí, veď keď si ženská robila decko tak musela vedieť, že s ním musí ostať doma 🙂
@sheila72 s tym nesuhlasim. Neotehotnela som s tym ze wau mam dovcu 3roky. Do dvoch som sa zabavila aj s malym, pracu som mala, nenudila sa, nesedela na riti ci v parku ci na konovi nonstop. Dokazala som sa naplno venovat aj dietatu aj praci, v dvoch nastupil do skolky, ja opat do svojej prace. Skor je rozdiel v rozmyslani, niektore zeny beru rodicak ako prijem, u mna je to to iste ako keby som na urade prace nezamestnana a dostavam podporu. Neberiem rodicak ako prijem ani som nikdy nebrala. Moznosti prace je neurekom, skor je pohodlnejsie brat 200e ako prijem nevstavat rano, neriesit nic.
Nie do každej roboty sa dá dieťa zobrať so sebou a nieto ešte keď má niekto 2alebo 3deti.ja mám 3deti a čo si mám najať opatrovateľku pre ne a platiť jej to čo ja pôjdem zarobiť?či ako?nie vždy sa dá na rodičovskej privirobiť a keď je treba uprednostniť zdravotný stav dieťaťa tak sa môžem na celú brigádu popri RD vykašlať.asi nepoznáte niečo ako operácia u dieťaťa, pobyt v nemocnici atď.potom by ste vedeli uznať že sa nejedná o lenivosť detí.ja mám pri svojich deťoch taký zaberák že padám do postele.a vydýchnem si až keď všetci traja zaspia. A to ešte pripomeniem že vy podaktoré máte šťastie na starých rodičov ale z manželovej strany sú obaja mŕtvy a z mojej strany je otec ochrnutý už 3rok a moja mama býva 130 km ďaleko.
Nie do každej roboty sa dá dieťa zobrať so sebou a nieto ešte keď má niekto 2alebo 3deti.ja mám 3deti a čo si mám najať opatrovateľku pre ne a platiť jej to čo ja pôjdem zarobiť?či ako?nie vždy sa dá na rodičovskej privirobiť a keď je treba uprednostniť zdravotný stav dieťaťa tak sa môžem na celú brigádu popri RD vykašlať.asi nepoznáte niečo ako operácia u dieťaťa, pobyt v nemocnici atď.potom by ste vedeli uznať že sa nejedná o lenivosť žien-matiek!!!ja mám pri svojich deťoch taký zaberák že padám do postele.a vydýchnem si až keď všetci traja zaspia. A to ešte pripomeniem že vy podaktoré máte šťastie na starých rodičov ale z manželovej strany sú obaja mŕtvy a z mojej strany je otec ochrnutý už 3rok a moja mama býva 130 km ďaleko.
@darina24 ano to je pravda co pises, nie do kazdej prace sa da zobrat dieta, o zdr.problemoch dietata by som tiez vedela pisat do aleluja - postaci ze ma syn priznany nepr.zdravotny stav. Takze toto chapem. Preto si treba najst nieco take aby si sa vedela venovat aj dietatu aj praci. Ak je clovek vynaliezavy urcite na nieco pride. Ci cakat kedy mi pipne sms s dvoma stovkami? Pre mna toto nie je prijem.
V tvojom prispevku sa mi ale nasledne bije to, ze preco tri deti ak viem ze to nezmaknem. A ak som chcela tri deti (niekto chce velku rodinu) nemam pravo sa stazovat. Ja som sa vynasla pri prvom a fin.problemy som nemala. Rozhodli sme sa pre druhe babo lebo aj keby sedim na riti 3r vsetko paradne zvladneme. Ale ja to proste nevydrzim. Od 19r mam pracovny stres, neviem co je to podpora, byt bez prace. Nemam v okoli nikoho komu by som deti nechala to som uz spomenula. Preto vas asi nechapem.
@libka1 tak ja som dala tiež malú do škôlky okolo 2 rokov, ja som povedala že hneď po narodení (resp do pol roka až roka) mi to príde dosť skoro 🙂 nechápem prečo si skôr baby nenašetria predtým ako idú rodiť, aby sa mohli venovať dieťaťu. Mne by to bolo ľúto ho opustiť už do toho 1 roka a myslím, že sa mu plne nedá venovať , keď je pol dňa v nejakom predškolskom zariadení a keď prídem z roboty, musím robiť aj dačo iné ako sa hrať s malou, v tom je ten rozdiel. Či niekto berie RP ako príjem je každého vec, stejnak je to len 200 eur pre každého...ale zas plne chápem aj tie mamičky, ktoré neboli do 3 r na RD, mne by asi tiež šiblo. Ja myslím že 1,5 r je akurát kedy by mohla mama nastúpiť do práce.
@lucia466
@libka1 a ináč tento tvoj sarkazmus nechápem, že len sr matky sú top....tak si mala ostať na sr, či si si tu nevedela nájsť poriadnu robotu, tak si šla do zahraničia? Ale to už je tvoja vec....možno to bude znieť veľmi útočne za čo sa vopred ospravedlňujem, ale poznám bohužiaľ veľa báb čo šli do zahr, dobre zarobia a ešte aj tak sa idú sťažovať a osočovať tých, čo robia (pre nich) za pár korún na sr a pritom tam robia najpodradnejšie roboty :(
@sheila72 do pol roka by som od dietata tiez neodisla, vlastne sa nechystam odist az do 3 rokov, ale robim stale, a mimco je momentalne na vyjazde s tatkom a luftuje sa, inokedy spi, hra sa vedla ma v postielke, medzitym sa nosime, kojime, prdime, grgame, grcame, proste standardny zivot matky s dietatom. akurat ked ina mama kuka film alebo si klebeti s kamoskou ja cumim do PC, a mam tu vacsi bordel ako inde asi, lebo nemam tolko casu upratovat 😉
@sheila72 ved ani ja som nenastupila do prace ked mal maly pol roka, myslim do svojho zamestnania pred RD, ale taktiez nesudim matky co tak urobili, v zahranici je to normalka predsa. Ja som dieta mala pri sebe ked som sa realizovala 😀
Ale vela zalezi aj od partnera , pocula som na vlastne usi aj take ze on odrobi 8 hod a ked pride domov chce mat klud nie aby bol s deckom a matka mohla ist napr.roznasal letaky alebo na 4hod niekam het zarobit. Toto keby mi povie manzel v momente ma rozvodove papiere na stole. Toboz uz keby nas on sam nevedel riadne uzivit a musela by som riesit veci ako niekt.tu. mne je od rana do vecera v praci a vecer mi este povedal ved chod na zumbu zabehat si alebo na cafe s kamoskami. Takze zalezi aj od chlapa.
A v tomto s tebou suhlasim, riesit deti nezabezpecena mi pride troska odvazne. Viem ze sex je asi ta najlepsia cinnost na tomto posratom svete ale troska s rozumom 🙂 my sme behali po dovolenkach zarabali obaja a prisiel cas na deti, teraz sme sa rozhodli pre druhe.
@fidka79 zopakujem to co som uz napisala, nerobim to co robim vo svojej standardnej praci, takze vzdy sa da najst alternativa 😉
vybrala si si zdravotnictvo, hold, ma to nevyhody.. ja mam nastastie velmi siroky zaber a vdaka tomu mam tuto moznost, ale zas mnoho nevyhod v inej oblasti ako ty...
Takuto temu zakladat?uz nemas kde koho skym ohovarat?ženy....
Suhlasim s teboy... najlahsie je stazovat sa...ale ..aj napriek tomu ze mam dve male deti som po rodicaku bola nezamestnana iba mesiac..a led sme chceli kupit auto tak na par mesiacov som zohnala este druhu.brigadu.n a to zijem v okrese kde je nezamestnanost vysokaaaa... nemala som ziadnu prax ani vysoku skolu a ani znamosti..len som sa.pozerala okolo seba... KTO CHCE HLADA SPOSOBY A KTO NECHCE HLADA DOVODY
@lucia466 mne sa zdá že sa tu až moc vystatujete, ktorá pred ktorú.upresním že už počas stradnej školy som mala brigády,po skončení školy riadne zamestnaná, potom materská, rodičovská 3x a teraz do 21.8.čerpám dovolenku 60dní od zamestnávateľa a od septembra kedy mi 2staršie chodia do školy a malý nastupuje do škôlky idem do roboty.všetko má svoj čas!neviem ako môžte tak tupo povedať že žena na RD sedí na riti.neprajem nikomu nič zlé, ale aby ste ešte neboli zúfalé že ste vy bez tej roboty, každý je nahraditeľný.
@libka1 mas pravdu, uz som si vsimla ze ak tu ma niekto iny zivot nefnuka nema tu co robit 😀
@fidka79 takto. Moj muz je cisty workoholik, ja tiez, my sme svacnuti ale fakt. Proste od rana do vecera na nohach. Nerobi nic na ukor syna, nikdy sme ho nikde neodlozili max do skolky 🙂 Moj muz vie ze ak som na materskej, nezname to ze prestavam zit, preto nema najmensi problem ak idem kadernicke, na zumbu, zabehat ci na cafe. Nerobim to kazdy vecer ked sa vrati. Skor som poukazovala na to ze ak sa chlap nevie postarat financne tak aby nepindal na zenu ak musi odist od dietata a nieco zarobit. Skor mi slo o to nie o kavu 🙂
@fidka79 ja nelamentujem!!!pozor, hovorím že nemám nič popri RD momentálne. A čo?a to je dosť trápne a uráža ma ako píšeš-nikto ti nekaže mať 3deti a ten smajlík! to čo si tým myslela?ty neviem ako si to môžeš vôbec dovoliť a sa tu nadraďovať, akokeby som ti ani po členky nesiahala! Nemám viac slov. Sa Ti ozvem v septembri, keď sa vrátim späť do práce, ako som to zmákla.

@lucia466 hovoris mi z duse. Ludia nechapali, ako som mohla hned po materskej nastupit do prace, mavala som denky, nocne. Unavovalo ma vysvetlovat, ze na materskej zosaliem, a navyse som bola od zaciatku tehu PN, takze cely cas doma. Casom vsetkym vadilo, ze okrem platu mam aj rodicak ( ten si poslusne odkladam a s muzom za ne ideme na dovolenku). Tiez bez roboty nevydzim. O chvilu mi rodicovska konci, ja som rada, ze sme to s muzom super zvladli. Pri druhom tehu by som to urobila znovu 🙂