icon

Ženy majú možnosť privyrobiť si, no stále sa sťažujú

mariapuskasova
23. máj 2015

Uz mi to nedalo. Vela zien tu pise ako si privyrobit alebo ako usetrit... keby naozaj chceli tak maju dost penazi... a to kazdy.... ponuka prac je nekonecna no baby najprv by ste museli chciet. Niekto tu pise ze uz nema ani na to najpodstatnejsie no ked mu napisete ako sa da zarobit tak vam povie ze on na to nieje... ako sorry keby som sa mala tak biedne ako niektore pisete tak berem hned prvu ponuku ktora mi pride pod ruku... nehovorim ze v dnesnej dobe je to lahke ale za vyskusanie nedam nic... mozno si teraz povie mnoho z vas ze jej je dobre ma penazi... no nemam zijeme z 800 eur a mame hypoteku a aj pozicku no nestazujem sa hladam a robim co mozem... no hlavne sa nestazujem a ked mi dakto ponukne nieco nepoviem ze na to niesom... ako fakt uz nechapem sme narod co sa vie iba stazovat a nic pre zlepsienie nevieme urobit... som s toho normalne vytocena kazdy sa iba stazuje a nik nic nerobi.... 😠 joj boze...

darina24
9. jún 2015

@lucia466 kde sa sťažujem, tu píšem že som momentálne bez brigády a v septembri idem naspäť do práce.pripadá mi to ako keby tie čo máte popri RD príjem že len vy ste dokonalé matky a ženy a ostatné sú nuly.preto mi pripadá že sa vystatuješ

lucia466
9. jún 2015

@darina24 piseme tu hlavne o tom ze aj pocas RD sa da zarobit. Ja nemam problem v auguste porodit vziat mimco do satky, starsieho do skolky a sup robit realitacku. Alebo roznasajte letaky alebo v noci chodte robit do herne. Ja neviem. Vzdy je cesta. Mate kamosov poradia , mate partnerov pomozu,,,, proste ja tomu nerozumiem.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
lucia466
9. jún 2015

@darina24 blbost nevystatujem! Len preto ze sa dokazem o seba postarat a nechapem zeny co vyplakavaju a hladaju dovody preco to nejde neznamena ze sa so mnou neda normalne komunikovat. Ja som mierumilovny clovek tak tu do mna neskacte jak pajac na spagate. Nemam ani pat rokov a financie su neni o stasti. Treba trosku uvazovat a pohnut rozumom nie len jajkat. Z neba nespadnu. A ked nejajkate tak je dobre.

leeenka26
9. jún 2015

@siska53 ver ci never da sa to. Mm chodi do roboty na 12stky a ja popri svojmu dietatu opatrujem dalsie. Privyrabam si co pride, niekedy aa obraciam a aj si ponadavam ale vies co, bavi ma to...aj ked niekedy nie je vsetko tip top, da sa to. Hlavne ze mam zo seba dobry pocit, pomozem chudakovi muzovi, ktory dre, len aby nas uzivil a nenudim sa...mam stale program na kazdy den plus robota a ten pocit ze si mozem aj tricko dovolit..malemu nieco..je to uzasny pocit.

leeenka26
9. jún 2015

Takisto to nechapem stazuju sa ako im je zle...ale ked sa dobre poobzera clovek da sa naozaj vsetko..treba len chciet to je gro vsetkeho a uspech je tym padom zaruceny. Nie len jajkat ako sa nic nedaaa.

darina24
9. jún 2015

@lucia466 ok😉

mircalla
9. jún 2015

ale myslim, ze tu ide o nieco ine - nie o neochotu pracovat - trosku sa to uz vymklo....
ide o pracu, ktoru ponuka zakladatelka...stazuje sa, ze baby su neochotne to robit....
predaj a hladanie novych predajcov za provizie....mnohlo ludi ma s tymto typom prace moralne zabrany nutit ludom pochybne vyrobky - to neznamena, ze su lenivi...iste su mamicky, co sa daju x rokov zivot manzelom a vobec sa im pracovat nechce....vecna zena v domacnosti....ale tema nie je celkom o tom

dadda
9. jún 2015

priznam sa necitala som vsetky prispevky (len tie kratsie), ale ak ma nieto zaujem privyrobit si ponukam spolupracu s ceskou firmou Dedra. nebudem tu pisat vsetko, pretoze ak je niekto ako ja, tak nedocita do konca. kto ma zaujem, piste IP, rada poradim 😉

lucia466
9. jún 2015

@mircalla ak mam problem s peniazmi a este k tomu mam dieta ( toto je pre mna obrovska zodpovednost) prekonam vsetko, aj samu seba, odpor alebo cokolvek ine. Prekonam vsetko aby malo moje dieta normalny zivot. Ak by to malo znamenat ze mam ist klopkat ludom na dvere aby malo moje dieta chleba, urobim to. Ak by som mala ist krutit kabelkou na trenciansku cestu, urobim to.
A prave preto sa treba starat skor ako nastane az taka hranicna situacia.

mircalla
9. jún 2015

@lucia466 ja by som sla radsej cistit verejne zachody ako robit takyto predaj...mala by som zo seba lepsi pocit...neviem, ci to chapes, ale toto je druh prace, ktory mnoho ludi jednoducho odmieta a kto ozaj chce, si urcite najde nieco...nazvime to ze nieco serioznejsie...robit "jehovistu" ci vymyvaca mozgov zo seba nebudem

mircalla
9. jún 2015

@lucia466 a ozaj to neni o lenivosti - ja som si privyrabala - ale tento druh cinnosti skratka rezolutne nie

lucia466
9. jún 2015

@mircalla pochopila som ta. Aj ja som toho nazoru ak sa chce, da sa a necakat na situaciu ked uz nebude cas si vyberat.

mircalla
9. jún 2015

@lucia466 myslim, ze tema bola zalozena skor preto, ze zakladatelke nejdu ksefty....
inak ja som dost proti zenam na nekonecnej rodicovskej bez vlastneho prijmu zavislych na manzelov pripadne spekulatkam, ktore si chcu bezdovodne predlzovat rodicaky (nedavno citam prispevok ze ved kamaratka za maly uplatok ukecala pediatricku) a podobne, to mi ver...
ono v konecnom dosledku ich zivime my pracujuci...kazda zena by sa mala snazit aj pocas rodicovskej (ktora by nemala trvat cely zivot) priespiet do rodinneho rozpoctu...pokial je zdrava a ma zdrave deti....mnohe to dokazu, mnohe su pohodlne a hladaju vyhovorky

sardinka333
9. jún 2015

@mircalla zase chápem aj @lucia466 ,,zufale situácie si žiadaju niekedy zufale riešenia,,....kebyže naozaj nemam čo do ust a deti trpia hladom....tak idem robiť aj to na čo nemám žaludok, čo je proti mojej nature.
Ja by som ,,najradšej,, robila upratovačku. To su méty čo??? 😀 😀
A čo sa týka tých predlžených rodičákov - pediatričku podplatiť mohla ale komisiiu na sociálke nepodplatíš aj ked rozumiem čo myslíš 🙂

lucia466
9. jún 2015

@mircalla taktiez poznam par pripadov ked zena na RD a tesne pred skoncenim planuje uz druhe, retazovka, je jedno ci mam na to ci nemam, stat mi da dvesto eciek, porodne a viac dopredu nemyslia. Take mam dve okolo seba a kazdy rozhovor s nimi je cista migrena. Mlade baby co maju hrozu z toho ze po RD by nastupili do zavodu a robili za minimalku na mesiac. Tu pracu nech prenechaju tam tetam co maju dva roky do dochodku a mlade baby nech pohnu rozumom co so svojim zivotom.

ukulela
9. jún 2015

baby, ja mam VS (nie socialnu pracu, technicky odbor) a aby som nebola nezamestnana, tak som po skole capovala pivo, umyvala wecka, pocas skoly som roznasala letaky, presadzala stromky, makala v sklenikoch aj na poli za par supov. takze v mojom pripade sa neda hovorit o neochote robit tazku a neatraktivnu pracu, ale robotu ako nuka zakladatelka - predaj za proviziu - to by som nerobila. ja na to jednoducho nie som - nukat ludom, vnucovat vyrobky, viem, ake, je mne neprijemne, ked mi kamosky avony/oriflame/marykay/dedra lady atd vynukuju katalogy, vyrobky ... proste nemam to rada. nie som ten typ, co bude ludom vynukovat a presviedcat ich - nie kazdy je na tu robotu. preto uplne suhlasim s @mircalla.
inac tiez si myslim, ze vo vacsine pripadov sa da privirobit. ked pomahat niekde v kuchyni v restike krumple cistit, ci umyvatvecer pohare v krcme. ale zas nukat matke s dietatom nocnu brigadu v herni - ked je cez den zasekana s dietatom (moj ma 8 mes a spi cez den dva krat po pol hodine!!! - v noci som rada, zevarim a zehlim.) tak to je trocha mimo misu

lucia466
9. jún 2015

@ukulela ja ked som syna dala v dvoch do skolky, moj zamestnavatel mi vtedy umoznil pracovat iba v noci ( nie v herni ale za pc som sedela 12 hod do rana ) rano prisla dala sprchu kavu vzala maleho do skolky navarila upratala vybavila sedem telefonatov lahla som na 4 hod a letela po krpca zo skolky, vecer o 6 zas na nocnu. A moja motivacia neboli peniaze. Keby boli, prekonam sa este viac. A zijem. Neubudlo zo mna. Keby mi to vtedy moj zamestnavatel neumoznil dala by som vypoved a najdem nieco ine lebo mne doma vyhravalo.

ukulela
9. jún 2015

@lucia466 no a ja zas by som po 4 hodinachspanku nevedela dlhodobo fungovat 🙂 pozri, niektore zvladaju viac, niektore menej. ano, su pripady, ked sa baby stazuju a valaju si doma pri kave a cigarete rite. ale su pripady, ked sa zene opravnene a z objektivnych pricin odist do prace neda. ja sa od maleho roka tiiez budem habat externe do roboty, a tiez nie kvoli peniazom, amyslela som si, ze pojdem aj skor, no este stale dost intenzivne kojim. no na plny uvazok este urcite nie.

lucia466
9. jún 2015

@ukulela moj syn bol dojceny pokial sa neodstavil sam (3r aj 2mes mal ked sa odceckoval) 🙂
Hej, niekto nezvladne pracu v noci a potom fungovat ale je predsa tolko moznosti, sama si ich vymenovala co si vsetko robila. Da sa ked sa chce. Ja som vzdy mala do coho pichnut a veru to nebude tym ze by som sa narodila pod stastnou hviezdou, ani nahodou. A je tu kopec zien co citam ze pracu si dokazu najst aj na rodicaku.

darina24
9. jún 2015

@lucia466 ešte sa len spýtam z čoho Ti doma vyhrávalo? a čo bola tvoja motivácia, keď píšeš že to neboli peniaze?veď načo si potom človek ako ty-vorkoholik plánuje rodinu, keď malého ani nevidíš? no ale obdivujem taký pracový čas byť vnoci hore. A ked si pýsala že si brávaš malého aj zo sebou to potom ako sa dá venovať pracovnej záležitosti, keď dieťa poskakuje okolo teba. Z toho by mi hrabalo!ja si vychutnám posledné dni dovolenky a pekne si s rodinkou užijem letné prázdniny a v septembri sa teším do práce.môj názor naďalej ostáva nie vždy sa dá privyrobiť popri RD, nerobila by som to čo si uviedla ako je točenie kabelkou, alebo niake vtieravé roboty. Tak asi aj o tom to je...

ukulela
9. jún 2015

@lucia466 ked pisem intenzivne, myslim tym aj 6-8 krat denne, po kazdom jedle aj medzi tym, lebo vodu mi stale vemi nepije. pomedzi to by som moju planovanu robotu nedala, kedze len cesta mi trva pol hodinu tam, pol hod naspat. a preto zatial do roboty nezvladam, pojdem externe k mojmu zamestnavatelovi, po lete uz kojeniesnad zredukujem na ranne a vecerne. takze robit budem moct, len nie na 40 hod, ale po dohote len na urcite prace, ktore popri rocnom dietati zvladnem, u nas je nepravidelny pracovny cas, robi sa aj v noci, vela sa cestuje - takze ja si (kym budem moct) prisposobim robotu dietatu. ked nastupim na plny uvazok, budeto musiet byt naopak.

lucia466
9. jún 2015

@darina24 myslim ze ak si citala predosle moje prispevky docitala by si sa aj to ze neviem, nechcem a nebudem sediet na zadku a lamentovat. Moj manzel zarobi tolko ze by som si kludne mohla uzivat matersku aj osem-retazovu po sebe, dokaze sa postarat a zarobit. Ale my obaja sme rovnaki. Asi preto ze robime to co nas bavi . Co sa tyka toho ze maly chodil napr.na obhliadky so mnou, obhliadka trvala aj s cestou v aute napr.hodku . Vacsinou aj tak prespal. Od dvoch je v skolke to som sa vratila do mojej prace. Apropo vyhravalo mi doma z toho ze nie som zvyknuta nic nerobit. Upratat a navarit sa da za dve hodky (ak upratujes pravidelne) . Vzdy som pracovala aj vzdy budem, ci budem ci nebudem na RD, ci budem ci nebudem mat peniaze. Chapes?
Tvoj prispevok ohladne krutenia kabelky povazujem za tvoje zatmenie, ak citas poriadne, vsimnes si, ze krutenie kabelkou som pouzila v pripade ak by moje dieta nemalo chleba do ust. Nie na brigadu ked nemas do coho pichnut.

lucia466
9. jún 2015

@darina24 a este kto ti povedal ze ja maleho nevidim? Pisala som aj to ze to nebolo na ukor syna, bud bol so mnou max v skolke tak zbytocne tu rypes naco mam ja rodinu. O moje dieta je maximalne postarane ci po financnej ci jeho psycho stranke. Ty sa predpokladam celu noc na svoje dieta nedivas, ci? Vidis ja som miesto spania a vstavania o 8 makala.

mircalla
9. jún 2015

@lucia466 hej, presne tak to casto funguje....konci ma RD, rychlo dalsie dieta
ak nahodou chvilu pracuje spekuluje kolko musi odrobit, aby mala narok na matersku...uplne jedno, kde nastupi...len odrobit nutne minimum a sup na matersku
cudne je, ze tak funguju, aj ked su na tom financne nie najlepsie...casto s trvdenim, ze robit sa im neoplati ani

libka1
9. jún 2015

@lucia466 sak sa neobranuj, kasli na to, nakoniec aby sa tu clovek hanbil za to ze je schopny nieco vymysliet a necaka aby sa o neho niekto postaral (stat ci manzel)... hlavne ze ty si spokojna 😉 a ze sa tu niekto snazi tvoju snahu znevazovat, nuz, asi ma na to svoje dovody alebo ho nutia k tomu urcite pocity 😉

sardinka333
9. jún 2015

@mircalla to sa tiež dá len do času, rodiť deti a byť doma ...ak sa nejedna o ,,ciganov,, čo si budeme hovoriť nie?

mircalla
9. jún 2015

@lucia466 Ono to sa casto otoci, ze akoze ta sikovna a pracujuca sa nestara o dieta akoby by mala a netravi s nim tolko casu....atd....klasika....neries🙂

libka1
9. jún 2015

@mircalla zial im sa fakt neoplati robit niektorym... ked odhliadnes od veci ako ze nestagnujes, neosprosties a podobne (co asi ale pri pracach s minimalkou nie su relevatne dovody), tak ked robis za minimalku, nedajboh mas niekde dochadzat tak ja v podstate chapem ze zenska sedi doma, stara sa o deti a nadava na stat ze je maly rodicovsky prispevok ... teraz ked je subeh rodicovskej a prace, tak sa da o tom polemizovat ze by sa mozno oplacko, ale ked zobrali kazdej co sla do roboty rodicovsku, tam naozaj nemalo zmysel pre tieto zeny chodit do prace. to radsej mat doma upratane, navarene a tocit sa okolo deti aby bola rodina spokojna... akurat ja by som z taketoho zivota asi umrela...

siska53
9. jún 2015

@leeenka26 ja som financie riesit nemusela,mame vsetko,co treba.. Ja som si svije nasetrila este predtym (bez mojho dakeho stradania).. Ale ja som sa ani nestazovala.. Ani by som nestihla.. Uzila som si plne maleho..ked mal 16m.,som otehotnela,3.m.mi bolo zle,unava,stacilo mi fakt jedno vlastne dieta,nieto este sa starat o cudzie.. Nasledne mala kolikova,maly zivy,nie zly,len stale v pohybe..plne som sa venovala 2detom..
Ako este strazit dalsie,ked zial,ked mala mala rok,som zacala byt kazdu chvili chora..dokonca aj muz bol castejsie chori..tak to si neviem vobec predstavit...asi by som ako opatrovatelka skoncila.. Nebolo mi nadelene byt v pohode po 5h.spanku,takze ja som skor bola pripravena sa vratit skor do prace,ak by to bolo nutne. Al ked si niekto trufa opatrovat aj viac malych deti.,ok.. Mne stacili moje dve a moja zial,blba imunita sposobovala,ze ked bolo najhorsie,vyuzivala som sluzby mojich rodicov..a aj s detmi som behala kvoli imunoslergologii-nosnz mandla,maly logoped,s malou kvoli slabsiemu tonusu som chodila plavat,neskor cvicit,ako..aj som zvazovala dalsie dieta si vziat,no som si to rozmyslela.. Lebo aj aj som behals so sebou este viac ako s detmi.. A naozaj..ak by nam to financne nevychadzalo,tak sa vratim do prace..za podmienky,ze bud by jedno dieta malo statnu skolku alebo by mi ho strazili nasi.. Lebo dve sukromne skolky platit ..to by sme mali este menej nez ked som bola na rodicaku..a vlastne to aj tak teraz je..mam plat,ale po odpocitani sumy za sukromnu skolku ostatne asi tolko,co bol rodicak..
Takze nech sa kazdy zariadi tak,ako mu to vyhovuje..
Ja som bola spokojna s nasim riesenim..a ked sa niekto chce vystazovat,tak nech sa..a ked to niekomu prekaza,nech take necita.. To nie je povinne citanie,to maju deti (ak este maju) v skole.