Ženy podnikateľov - ako to máte s peniazmi?

25. nov 2021

Som na materskej, dostávam 400eur. Nestačí mi to. Občas urobím nejaký nákup, kozmetika, nechty, oblečenie dieťaťu, ktoré rastie tak, ze každý mesiac niečo dokupujem....
Inak neplatím nič. Hypotéku nemáme, nákupy robí manžel. Aj tak mi to nestačí.
Otázka pre tie, ktoré si rovnako rady doprajú a potrpia na kvalite (ostatné sa prosím zdrzte komentára) - stačí vám 400eur mesačne? Pripadne si od muža vypýtať viac, alebo máte nejakú kreditku bez limitu?
Môj si totiž zvykol, že všetko platím z materskej - papuče topánky, bundu, knihy, výlety,...komplet co je v réžii dieťaťa nemá žiadne výdavky.
Plus všetko pre seba si tiež kupujem z tohto.
Len som nervózna z toho, keď mi ostane na účte posr....20eur, pripadne aj menej a potom trpnem, či sa pri pokladni nebudem hanbit.

candies
25. nov 2021

Ak i treba viac pýtaj si… my mame napr každý svoj účet ale berieme to ako spoločne peniaze. Nemám problém mužovi povedať nech mi niečo zaplatí alebo posle na účet :D …

autor
25. nov 2021

Napríklad, ostane mi 20e a zastavíme sa v pekárni.... alebo nečakaná návšteva a rýchlo idem niečo kúpiť.
Niekedy mi ostane v peňaženke 4e na týždeň. Príde mi strašne hlúpe pýtať si peniaze od muža. Preto sa pýtam, ako fungujete vy, v podobnom prípade?

zmrzlinka2021
25. nov 2021

@autorka
Penieze co zarobi tvoj muz, su aj tvoje, su vase spolocne - preco nemas kartu od jeho uctu? Nedoveruje ti? Ma s tebou zle skusenosti?

candies
25. nov 2021

Prečo hlupe ? Nechápem … ste rodina a aspoň u nás fungujeme tak, že všetko je spoločne.

terezia323
25. nov 2021

Veď dieťa je spoločné nie? Hádam môže dačo aj on zaplatiť 🙂

katkaba1
25. nov 2021

Ahoj, ja mám dvojičky a teda rozhodne to nestači. Priamo si peniaze od muža nepýtam avšak napr.teraz posledný príklad - zimné boty pre jedného 70€, kúpila som ja, pre druhého zaplatil muž. Ja skm vybrala, objednala a len som mu povedala, že to treba zaplatiť. Takto to robim keď "potrebujem" s hocičím - plienky, UM, oblečenie.. Nikdy mi nič nepovedal, neodmietol. Mužov to samých nenapadne.
Povedz mu čo treba dieťaťu kúpiť a teda, že Ty to objednáš ale zaplatiť by to mal on.

tenerifka
25. nov 2021

Spolocny ucet,spolocne peniaze, 2 kreditky..... Inak si neviem predstavit, ze by som si mala pytat peniaze od muza.

vanda323
25. nov 2021

Ja ti to napíšem takto. Ja som chodiaca hrozba , mne do ruky kreditku nedaj! Ja miniem všetko čo sa dá aj nedá dokonca! Preto hneď ako mi prídu peniaze, prevádzam na manželov účet. Nechám si nejaké drobné... Manžel robí denne nákup ak treba, plati hypo. Všetko celú réžiu . Plus odkladáme mesačné koľko nám vide . Ak chcem ísť na nechty poviem mu. On mi presunie peniaze. Ak chcem niečo na oblečenie poviem tiež presunie. Deťom väčšinou obiednavame.

candies
25. nov 2021

Ja napr zarábam o dosť viac ako manzel.on má kartu k môjmu úctu. Ale keď som bola na rodicaku s prvým dieťaťom a mal teda viac peňazí on, normálne som mu povedala nech mi posle keď som už nemala svoje …

autor
25. nov 2021

môj plat bol 3x vyšší, ale nemienim sa vrátiť teraz do práce. Užívam si toto obdobie a určite si ho chcem vychutnať celé tri roky. Viem, že keď sa vrátim do práce, bude sa mi ľahšie dýchať... nebudem odkázaná na manžela. Ten pocit je hrozný.

autor
25. nov 2021

@candies len on asi nechápe, kde ich rozhadzujem. Mysli si, že 400e je bohvie co.... a to ani neprehanam,...

autor
25. nov 2021

@vanda323 😆 zlata. Múdro rozbis hahahh

candies
25. nov 2021

A už si sa s ním o tom rozpravala ?

matkahelka
25. nov 2021

ja som vydata 13 rokov, tyzden po svadbe sme si urobili spolocny ucet, odvtedy u nas nefunguje moje a tvoje, ale NASE. vsetko sa plati z jedneho uctu. muz ma uz par rokov viacnasobne vacsi prijem ako ja. ja som bola pred rokmi na rodicaku v case, ked bol vyslovene smiesny, potom stvrty rok este cely rok zadarmo bez akehokolvek prijmu. o mesiac rodim, matersku budem mat slusnu, rodicak uz je poslabsi, ale urcite do prace skor ako po 3.rokoch nepojdem, zrejme opat az po 4.rokoch ako pri prvej dcere. a nikdy, NIKDY za 13 rokov som si peniaze nepytala, co potrebujem kupim, nepytam sa ako nesvojpravna. ano, polozky ako dovolenky konzultujeme, ale topanky, oblecenie, veci do domacnosti, atd. absolutne nie. neminam bez rozmyslu a prijmy zas mame nadstandardne, cize ano, nemusim otacat kazde euro. ale nedokazem si ani vo sne predstavit delit sa v manzelstve ja platim to a to a potom mi zostane 20 € a hanbim sa v obchode. vdakabohu za mojho muza!

vanda323
25. nov 2021

😘

silviaeli
25. nov 2021

Na odľahčenie 😉

luccija
25. nov 2021

Nemáš nič našetrené? možno muž nevie na čo minas a možno si myslí, že ešte aj ušetris🙂
By som mu vyrátala kam idú peniaze a, že nemám.Si predstav , že by si potrebovala k zubarovi, či kúpiť si bundu, topánky, darčeky....
Nie je to trápne ste rodina a on je teraz živiteľ.
Normálne by som si vypytala

hefo
25. nov 2021

O bezpodielovom spoluvlastníctve si už počula?

autor
25. nov 2021

@katkaba1 občas to tak urobím, ale cítim, že ma nervy. možno si namyslam. Ale často sa pýta,, a to potrebuje? A musí toto mat? Načo sú mu fixy? Bude mat v škôlke. A načo také drahé farbičky? .... no nevyzná sa v tých veciach...
On keď dotiahol autosedacku po bratovom synovi, skoro som odpadla!!!!
V garazi nechcem menovať značku áut, ale v cene 2i bytu v BA ale autosedacka osr..... hnusná špinavá z pred 12r.
On je strašný škrob. Keby bolo podľa neho, malý ma jedno autíčko, jedny kocky a to mu musí stačiť. Tiež neprehanam s hračkami, ale odmietam kupovať synovi veci v sinsay, keď my nosíme- tiež nechcem menovať značky, proste drahe veci. Tak ako píšeš.
Ty topánky 70-80, zimna bunda 80, teraz Vianoce, vyvolam fotografie do albumov, tu natankujem, raz skočím do potravín a je po 400....

silviaeli
25. nov 2021

Presne akoby si o mne pisala 🙆🏻‍♀️..chcela som ti napisat spravu, ale neviem si anonym..ak chceš napis mi ty

autor
25. nov 2021

@luccija ale praave ze mam a strašne ma štve, ze niekedy z toho minam. Aj som si setrila, ale už som to nedávala. Nevychádzalo mi.

cyberk
25. nov 2021

No my npr mame 3 ucty, kazdy svoj a jeden spolocny kam sme davali peniaze 50:50 narovnako z vyplat z toho sa plati vsetko kol bytu a jedlo + nejake setrenie pre necakane vyjdavky.
kolko si mala nasetrene predtym ako si sla na matersku? (svoje peniaze) .. ja sa na matersku este len chystam ale uz teraz tam mam par peniazkov na svojom ucte aby som si mohla dopriat taky isty zivot ako ked som pracovala..
Inak moj muz je zmiereny s tym, ze ked ja som bola ochotna sa obetovat a nepracovat a byt na materskej, ze jeho vacsia cast platu pojde na spolocny ucet... to bola moja podmienka ked uz ja workoholicka musim byt doma :D 😀 .. vysvetli aj ty tomu svojmu ze neexistuje aby si dieta vychovavala len z materskej.. ak ty robis nakupy, varis, sem tam nejaka kozmetika, lieky, oblecenie pre dieta... musis mat na mesiac aspon 500eur.

autor
25. nov 2021

@candies ze vraj nemusí mať všetko. To všetko sú podľa neho omalovanky, knihy, 3 capice, 3 topánky a pod

hefo
25. nov 2021

Tak podľa toho príspevku z 22:22 to nevidím ružovo. Veštím rozvod do 5 rokov...

autor
25. nov 2021

@hefo vážne? A ty si slobody ci ženatý? 😂😂😂😂 nech si urobím zadné vrátka....hahahh

autor
25. nov 2021

@silviaeli 😂😂😂😂😂😂😂

juliastrakovave
25. nov 2021

Samozrejme že 400€ nestačí. U nás fungujeme tak že peniaze čo zarobí manžel sú naše nie len jeho. Keď potrebujem poviem a pošle mi hneď na účet koľko mi treba. Hypotéku, energie platí manžel. Keďže pracuje v zahraničí tak ked príde domov robí veľké nakúpi. Dohoda je ako náhle klesnem pod 70€ mám mu povedať. Takže si nemyslím že je zle si vypýtať peniaze ste manželia rodina a tak by ste mali aj fungovať...

candies
25. nov 2021

Tak to je smutne ak muž nedopraje vlastnému dieťaťu …

hefo
25. nov 2021

Bohužiaľ, som už 11 rokov snáď šťastne ženatý.

Ale vážne, ak ti manžel neumožňuje normálny prístup k spoločným peniazom, a ani sa mu na tom nezdá nič zvláštne, tak to neveští nič dobré. Je otázka, či sa na túto tému dokážete vôbec nejako rozumne rozprávať.

autor
25. nov 2021

Ženy.... ja som bola pripravená na takú spúšť urážok aká som marnotratna a neviem akaaa....
Normálne ste ma milo prekvapili. Takže naozaj tých 400e nie je veľa a vôbec neminam tak hriešne ako si on myslí?
Tak predsa nie som jediná, ktorej to nestačí.
Ďakujem!!!! Budem vedieť argumentovať, že inde to je bežné, že muž ešte prispieva.

juliasb
25. nov 2021

My máme účet, na ktorý máme prístup obaja, chodia nám tam všetky peniaze oboch a všetko platíme z neho. Mame dve karty k nemu. Ja mam ešte aj druhý účet, na ktorom mam stabilnú sumu peňazí pre prípad nejakej núdze, ale ten nepoužívame. Vôbec si nedokážem predstaviť, že by som mala všetko platiť z rodičaku, stále počítať, či mi zostalo dosť peňazí.