Ženy s nízkym príjmom na SZČO. Ako ďalej?
Ženy, čo máte mužov živnostníkov alebo ste samé SZČO a máte nízke príjmy, čo ďalej? Plánujete zrušiť živnosť keď dajú povinnosť platiť minimálne odvody a zároveň ich zvyšujú na sumu 400€? Mám živnosť popri starostlivosti o dieťa. Prilepsim si tak len o 200€ mesačne. Pri dieťati je to ale skvelé. Lepšie než nič. Ak budem musieť od januára platiť odvody, môžem to zabaliť. Čo si o tom myslíte? Dá sa to riešiť?
Mám info, že to bude ako pri zdravotnom poistení - poistenci štátu (študenti, MD, RD, dôchodci) nebudú platiť preddavky, odvody do SP sa im vypočítajú podľa skutočného príjmu z DP.
Mám info, že to bude ako pri zdravotnom poistení - poistenci štátu (študenti, MD, RD, dôchodci) nebudú platiť preddavky, odvody do SP sa im vypočítajú podľa skutočného príjmu z DP.
@anonym_c1e444 to by bolo dobré ak by to bolo tak ako píšeš.
@anonym_c1e444 no teda ideme ruskou cestou. zničme nezávislých podnikateľov, urobme všetkých závislými od štátnych dávok, profit
predaj z dvora do 500 Eur nemusíš zdaňovať, tu je pekný článok https://www.podnikajte.sk/zakonne-povinnosti-po...
ale pozor na predávanie cez internet
https://polnoinfo.sk/predajcovia-z-dvora-neukaz...
@anonym_c1e444 no teda ideme ruskou cestou. zničme nezávislých podnikateľov, urobme všetkých závislými od štátnych dávok, profit
@anonym_82890d a na to si prišla až teraz, že všetci podnikatelia ( hlavne tí malí a strední) sú podľa tejto vlády najväčší nepriatelia štátu ? Táto vláda robí všetko pre to, aby sa ich podarilo zlikvidovať čo najviac.
@janettdamian len či účtovníctvo na sro nebude viac než štvrtina môjho prijmu. Och. 😭
@anonym_autor áno účtovníctvo s.r.o. je cena úplne v inej výške ako napr. SZČO paušál. Napr. paušál 60€ a s.r.o. hlavne ak tam budú náklady kľudne 300-400€
@anonym_82890d potom zrusia hotovost,a zvalia to prave na toto,aby ludia nerobili na cierno a nedostavali peniaze na ruku.
@vladuska20 to by sli aj sami proti sebe. To nespravia
No ja som v šoku, ako sme nechtárky a kozmetičky ojebáva+ky systému.
Investovala som do zariadenia v nákupnom centre, prišiel covid a ten luxusný nájom sa nedal utiahnuť pri sedení doma s príspevkom 130€, bola som nútená ísť do lacnejšieho priestoru, inak by som sa zadĺžila po uši a covid sa stále vracal.
Ak si niekto myslí, že nám pečené holuby a zákazníčky padajú do huby je na omyle, treba si to vyskúšať a potom trepať..
Je aj konkurencia a ľudia šetria kde možu.
Máme náklady na priestor, energie išli brutálne hore, plus treba kupovať tovar, platiť zdravotnú, parkovacia politika a teda v skutočnosti ozaj nemám na tie vymyslené odvody a blokujem všetko.
Toto proste jeden človek v službách jednoducho neutiahne, ešte keď sú deti a neviem robiť nonstop, už teraz je toho veľa.
Stále dúfam, že sa to rozbehne, ale tých polien pod nohy je tak veľa, že sa to nedá ustáť..
@anonym_82890d hnevá má to hrozne. Zároveň si však neviem predstaviť ísť na protest s pár mesačným bábätkom. Mám pocit ako keby chceli všetkých malých živnostníkov zničiť.
@anonym_autor chodila som na protesty ako tehotna, chodila som na protesty s jednym dietatom, chodila som na protesty tehotna s druhym dietatom v bruchu a prvym dietatom, chodim na protesty s dvomi detmi… idem aj dnes, dcera ma 12 mesiacov, na prvom svojom proteste mala par tyzdnov. Vyplakavanie na MK ti nepomoze… treba ist do ulic kvoli sebe a hlavne kvoli par mesacnemu babatku. Nemrzne, da sa to…
Investovala som do zariadenia v nákupnom centre, prišiel covid a ten luxusný nájom sa nedal utiahnuť pri sedení doma s príspevkom 130€, bola som nútená ísť do lacnejšieho priestoru, inak by som sa zadĺžila po uši a covid sa stále vracal.
Ak si niekto myslí, že nám pečené holuby a zákazníčky padajú do huby je na omyle, treba si to vyskúšať a potom trepať..
Máme náklady na priestor, energie išli brutálne hore, plus treba kupovať tovar, platiť zdravotnú, parkovacia politika a teda v skutočnosti ozaj nemám na tie vymyslené odvody a blokujem všetko.
Toto proste jeden človek v službách jednoducho neutiahne, ešte keď sú deti a neviem robiť nonstop, už teraz je toho veľa.
Stále dúfam, že sa to rozbehne, ale tých polien pod nohy je tak veľa, že sa to nedá ustáť..
@anonym_961710 ja by som až v takom šoku nebola, pretože viem ako fungujú mnohé nechtárky , jednoducho tržbu do e-kasy nenahodia. To že ty hádžeš si jedna z mála.
@anonym_961710 ja by som až v takom šoku nebola, pretože viem ako fungujú mnohé nechtárky , jednoducho tržbu do e-kasy nenahodia. To že ty hádžeš si jedna z mála.
@subartic naozaj úbohý komentár
A určite ma do fabriky nikto nedostane, budem zaťažovať tento systém ako to pojde, zruším živnosť a budem robiť doma a možu všetci na hrb vyliezť, do bytu si nikoho cudzieho nepustím.
Nebude mať zo mňa prenajímateľ peniaze, tým nezaplatí daň, nebudem platiť nezmyselné energie detto, nebudem prispievať mestu na parkovanie a veľa iného.. nič iné mi nezostane žiaľ.. ak toto chcú, tak to dostanú
@subartic a to dlheeeee roky, tak funguje... nie len nechtarky, ale v podsate vsetky sluzby, najma ak ide o pravidelne zakaznicky a vedia ze to nie je kontrola + vedia, ze nepotrebuje blok. Stretla som sa aj s tym, ze sa bloky stornovali ako "chybne" a nablokovala sa napr nizsia suma,alebo vobec.
@subartic a to dlheeeee roky, tak funguje... nie len nechtarky, ale v podsate vsetky sluzby, najma ak ide o pravidelne zakaznicky a vedia ze to nie je kontrola + vedia, ze nepotrebuje blok. Stretla som sa aj s tym, ze sa bloky stornovali ako "chybne" a nablokovala sa napr nizsia suma,alebo vobec.
@anonym_ab54ec aj sa roky zdalo, že niektoré prevádzky prežijú covid a to sa len roky majitelia zadlžovali ešte viac,
Všetko je nastavené tak, aby to živnostník neprežíl.
Stačí sa poobzerať, koľko je zrušených prevádzok a koľko je dlžníkov na odvodoch a to určite nie z rozmaru, ale aby neprepúštali zamestnancov, a chcú sa vyhrabať z tých dlhov atď
Lenže kto s tým nemá skúsenosť ani neuverí a ešte bude závidieť to vytlačené malé ho+no
Moja kamarátka mala potraviny, zamestnávala 5 ľudi, stále boli PN, neprišli do práce, že hlava bolí, nerobili si robotu poriadne, nechávali tovar po záruke, zatvárali si predajňu kedy chceli, výsledok?!
2 pokuty za týždeň, hneď penále, nevyplatené faktúry, odvody.. odišla robiť do Rakúska aby tomuto nepodarenému štátu do smrti splácala pokuty za to, že 5 ľudí živila 12 rokov, ktorý len výplatu potrebovali načas a robotu si mala robiť sama.
To my živnostníci čo si neurobíme, nemáme a ešte treba polená preskakovať
@anonym_961710 Hmm dotacia bola taka vysoka, ako si si vykazovala zisky..ak si odrbavala predtym, co si cakala? Vsetci by chceli pomoc statu, ale platit ani za svet..vies ako zamestnanec platim ja a moj zamestanvatel za mna? Za august 2025 - odvody: 1127 moj zamestanvatel, 417 ja, + 512 dan - to je z hrubeho platu 3200 eur, celkova cena prace 4193, a 2135 cista mzda.. len pre predstavu, koho zivia bezni zamestnanci..
@anonym_961710 Hmm dotacia bola taka vysoka, ako si si vykazovala zisky..ak si odrbavala predtym, co si cakala? Vsetci by chceli pomoc statu, ale platit ani za svet..vies ako zamestnanec platim ja a moj zamestanvatel za mna? Za august 2025 - odvody: 1127 moj zamestanvatel, 417 ja, + 512 dan - to je z hrubeho platu 3200 eur, celkova cena prace 4193, a 2135 cista mzda.. len pre predstavu, koho zivia bezni zamestnanci..
@anonym_8771a3 ludi sa neoplati zamestnavat uz, ja som povedala, ze radsej budeme s chlaopm na prevadzke, zredukujeme ludi a usetrime. len ono to ide na ukor niecoho, lebo my musime web riesit, marketing, objednavat tovar, byrokraciu sialenu... proste bud bude primerana cena prace = k nejakej produktivite, alebo nic. Aj zakonnik prace je tak nespravodlivi, proste neda sa zamestanca zbavit a kadejake rozsudky chraninace napr. drzich ludi na firmach = este vacsie nervy maju zamestanvatelia. A to nemyslim, ze len tak zo srandy dostanu vypoved, ale z ludskeho pohladu vaznych veci.
Sviniari nie su na zivnostiach, ti maju xy srociek... :DDD
@anonym_8771a3 ja si platím nájom, energie, ďalšie prevádzkové náklady a nikoho nezaujíma či to zarobím.
A keďže som živnosť mala krátko a nemala som ešte ročné daňové tak som logicky nemala čo ukázať, len že som bola mínus 7000€
Tak aspoň neurážaj, može sa ti pokaziť klávesnica, alebo telefón🤪
@anonym_8771a3 ja si platím nájom, energie, ďalšie prevádzkové náklady a nikoho nezaujíma či to zarobím.
A keďže som živnosť mala krátko a nemala som ešte ročné daňové tak som logicky nemala čo ukázať, len že som bola mínus 7000€
Tak aspoň neurážaj, može sa ti pokaziť klávesnica, alebo telefón🤪
@anonym_961710 Samozrejme, tak to, ze ty si zacala podnikat v blbom obdobi, tak za to moze stat.. na dotacie pocas covidu islo 1,5mld eur.. neviem v com si ty bola zaradena, ze si dostala len 130 eur.. lebo sa dostavalo viac.. a dalsie roky si platila kolko, ze zrazu sa ti zda 400 vela?
@anonym_961710 Samozrejme, tak to, ze ty si zacala podnikat v blbom obdobi, tak za to moze stat.. na dotacie pocas covidu islo 1,5mld eur.. neviem v com si ty bola zaradena, ze si dostala len 130 eur.. lebo sa dostavalo viac.. a dalsie roky si platila kolko, ze zrazu sa ti zda 400 vela?
@anonym_8771a3 musela som odisť do priestoru, ktorý nie je tak situovaný ako prvý, peniaze, ktoré som investovala sa mi nevrátili a nech robím čo robím tá klientela v tejto dobe nie je, je mesiac fajn a ďalší hneď na to mizéria, potrebujem 60 klientiek, aby mi tie odvody vyšli platiť a mám niekedy 40 a niekedy ani to.
10 tisíc v prdely a stále čakám nejakú návratnosť, čo po ďalšich nákladoch už nedám.
Chce sa mi robiť, nečakám že mi niekto niečo dá, to nepotrebujem, ale na ďalšie náklady uz peniaze nemám
@anonym_8771a3 musela som odisť do priestoru, ktorý nie je tak situovaný ako prvý, peniaze, ktoré som investovala sa mi nevrátili a nech robím čo robím tá klientela v tejto dobe nie je, je mesiac fajn a ďalší hneď na to mizéria, potrebujem 60 klientiek, aby mi tie odvody vyšli platiť a mám niekedy 40 a niekedy ani to.
10 tisíc v prdely a stále čakám nejakú návratnosť, čo po ďalšich nákladoch už nedám.
Chce sa mi robiť, nečakám že mi niekto niečo dá, to nepotrebujem, ale na ďalšie náklady uz peniaze nemám
@anonym_961710 Ale 60 klientiek/zakaziek za mesiac je mega malo, ved to mas 3 klientky za den.. nehnevaj sa.. to sa musis v takychto sluzbach ovela viac obracat.. jendoducho to nie je pre kazdeho - nieco robis zle, lebo co poznam baby, co podnikaju v tychto sluzbach, tak by tiez treli biedu pri 3 zenach za den..to bude v tvojom pripade lepsie ist sa niekam zamestnanat :(
@anonym_8771a3 ludi sa neoplati zamestnavat uz, ja som povedala, ze radsej budeme s chlaopm na prevadzke, zredukujeme ludi a usetrime. len ono to ide na ukor niecoho, lebo my musime web riesit, marketing, objednavat tovar, byrokraciu sialenu... proste bud bude primerana cena prace = k nejakej produktivite, alebo nic. Aj zakonnik prace je tak nespravodlivi, proste neda sa zamestanca zbavit a kadejake rozsudky chraninace napr. drzich ludi na firmach = este vacsie nervy maju zamestanvatelia. A to nemyslim, ze len tak zo srandy dostanu vypoved, ale z ludskeho pohladu vaznych veci.
Sviniari nie su na zivnostiach, ti maju xy srociek... :DDD
@simca06022011 presne tak, neoplatí sa ani nikoho zamestnať..
Jasne to tu vidno, že niekto zamestnaný rozdáva rozumy a uráža počas pracovnej doby, namiesto toho aby si vážil svoju prácu a pracoval..
Za mudrovanie na MK je ešte aj platený🤣
@simca06022011 presne tak, neoplatí sa ani nikoho zamestnať..
Jasne to tu vidno, že niekto zamestnaný rozdáva rozumy a uráža počas pracovnej doby, namiesto toho aby si vážil svoju prácu a pracoval..
Za mudrovanie na MK je ešte aj platený🤣
@anonym_961710 Nech sa paci, zamestnat sa mozes aj ty
Čo tu zase píšete za bludy?Na také veci ani živnosť nepotrebuje sú to prebytky, predaj z dvora.Aj živnostník si môže platiť poistenie v nezamestnanosti a môže dostať podporu.A čo bude ďalej?no nič bude ešte viac prekvitať čierna práca ako doteraz všetko bez bloku, ľudia na čierno v práci atď...
@anonym_961710 musíš robiť akcie, ponúknuť niečo navyše.Dnes je všetkého veľa a ľudia začínajú dosť šetriť.Sestra je kozmeticka má vysoké ceny a darí sa jej.Ale ona ide dopredu nové značky, nové prístroje ľudia sú už rozmaznaní aj naivní uveria všetkému teraz je kult krásy.Uz len, keď kávu dá zadarmo, či obočie popri osetreni pleti ...ľudia majú radi bonus.
@aurelia2000 ja napr niesom szco a ani nikdy nebudem.som zamestnana na tpp, takze o mne nepises. Ale stale iba narazas na ludi ktory podvadzaju, ja neviem ake ty ma skusenosti, ale posobis na mna takym dojmom ze si v duchu hovoris "DOBRE IM TAK, SVINE NENAZRANE" no my sa ti tu len snazime vysvetlit, ze su aj ludia ktori si takto privyrabaju podctivo, ci veris alebo nie. Dokonca aj ludia ktori su na tpp si zvyknu takto privyrabat pretoze nikomu pecene holuby do ust nepadaju, a ked je niekto sikovny, a vie nieco vyrobit a predat tak preco nie. No a teraz sa s tymto privyrobkom mozu rozlucit.a ludia ako ty budu iba tlieskat. Trh prace je mizerny, privyrobit si nemozes lebo viac zaplatis statu ako zarobis.no, co sme chceli to mame. Ja napr som sa prihlasila na vysku, aby som si zvysila kvalifikaciu v mojom odbore a tym padom by som mala mat aj lepsiu sancu zarobit.a vies co? Neoplati sa mi ani to, lebo externne studium popri tpp ma bude za tie tri roky stat tolko, ze sa mi to vrati mozno az po 6tich rokoch prace s titulom.
@dorinecka45 ano je ich viac ako tych poctivo platiacich. vacsina zivnostniskov riadne vyuzivala vsetko - nakup do dali do odpisu od dph, pausalne vydavky, zase neklameme si ze? nehovorim ze vsetci ale dovolim si tvrdit ze vascina 🙂 takze zase si pretri oci od skarpin a priznaj farbu
@anonym_8771a3 a to ti príde normálne, že sú takto nastavené odvody a dane? A všetko sa to prepadák do jednej veľkej čiernej diery?
Lebo keby sa z tých daní aj niečo robilo. Ale cesty rozsypane, peniaze v školstve chýbajú, nemocnice nemajú na operácie, poisťovna ti ani len opravu zubov nepreplatí a máme ti zatlieskal, že ty si spokojná že na to v takom merítku prispievas?
@anonym_8771a3 a to ti príde normálne, že sú takto nastavené odvody a dane? A všetko sa to prepadák do jednej veľkej čiernej diery?
Lebo keby sa z tých daní aj niečo robilo. Ale cesty rozsypane, peniaze v školstve chýbajú, nemocnice nemajú na operácie, poisťovna ti ani len opravu zubov nepreplatí a máme ti zatlieskal, že ty si spokojná že na to v takom merítku prispievas?
@anonym_autor Kde pisem, ze som spokojna? Vidime sa dnes na proteste?

Dnes sú protesty, ideme aj s bábätkom, doteraz som nechodila, ale dieťa už ma takmer 9 mesiacov, zvládneme to aj s ním. A všetky choďte!