icon

Žiadosť o príspevok pre jednorodiča

24. feb 2026

Dobrý deň, už to máte niekto vybavené? A úspešne? Dnes som si telefonicky dohodla stretnutie, ale pani na linke ma trošku demotivovala, že to je beh na dlhú trať, je tam dlhý poradovník a ani ma nemusia vybrať.

Aké doplnkové poradenstvo ste si vybrali? Psychologické? Ekonomické? Ako často tam treba chodiť?

Aký máte na to celé názor? Nieje v tom celom nejaký háčik?

Strana
z2
anonym_62ac28
4. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_62ac28 tohto sa presne bojím.. vzala som si kvôli tomu deň dovolenky na budúci týždeň.. a bojim sa že nevybavim vôbec nič a zbytocne miniem dovolenku

@anonym_autor
Aspoň skúsite. Hneď teda využite deň a zaregistrujte sa aj v tej ďalšej nejakej pomoci, kedže je to podmienka.

anonym_62ac28
4. mar 2026

@anonym_autor
A potom ďalšia vec, keď tam bude musieť chodiť ale zároveň chodí aj do práce, tak si vždy treba vziať voľno? Alebo zamestnaných z pomoci vyskrtnu? 🤐

janustek
Včera o 08:33
@anonym_62ac28

@anonym_autor
A potom ďalšia vec, keď tam bude musieť chodiť ale zároveň chodí aj do práce, tak si vždy treba vziať voľno? Alebo zamestnaných z pomoci vyskrtnu? 🤐

@anonym_62ac28 určite si nemusíte brať voľno, teda pokiaľ robíte dlhšie ako do piatej tak asi potom áno.. ale otváracie hodiny majú až do 17tej, aspoň u nás. A návšteva je vždy krátka, pár minút, podľa potreby. Nebudete tam musieť chodiť ako na klavír. Raz za mesiac, závisí od prípadu.

janustek
Včera o 09:11
@anonym_62ac28

@anonym_autor
Áno zaregistrovala. Ale začala hneď, že ešte presne nevedia všetky podmienky a každopádne sa pôjde podľa poradovníka, čo mi hneď ozrejmila, prišlo mi to skôr také upozornenie, ze aby som sa na to nespoliehala, že prídem vobec naradu 😀
Takže asi takto vyzerá tá pomoc.
Som veľmi zvedavá ako sa to rozbehne už len z princípu. Spravia z toho trhak a realita o niečom inom.
Zatiaľ som nevyužilla, ale idem sa " objednať" do toho sociálneho programu či pomoci.
Ked som volala, povedali že mám prísť osobne a keď som prišla osobne tak iná pani povedala, že som mala mať vyriešený termín uzávierky cez telefón. Otras...

@anonym_62ac28 Viete čo, presne tieto "poradovníky" by som chcela vidieť. Lebo toto nie je SOCIÁLNA DÁVKA pre rodiča, na to máme iné druhy podpory. Takže ak pôjdu takto prvoplánovo že kto je nezamestnaný, má exekúcie, veľa detí atď.. tak jasné že na rodiča čo sa stará zodpovedne, robí prvé posledné pre deti, sa ani nedostane. Dajte vedieť ako ste potom pochodili.

Strana
z2