icon

Život z 525 eur

20. apr 2023

Dobrý deň, poberám opatrovateľský príspevok dostávam 525€ mesačne, od 1.7 569€. Ide o to že som na všetko sama platím 150€ za bývanie 68€ za internet televíziu paušál a splátku za mobil. Ostáva mi na mesiac okolo 300€. Myslíte že sa z toho da žiť? Som silná alergička, mám zníženú imunitu, niekedy som aj 2x do mesiaca chorá, stále si kupujem vitamíny cčko 1000ku,b,d,omegu, zinok,hlivu ustricovú, lieky. Naposledy som nechala v lekárni 40€ keď som mala herpes a silnú chrípku.Na potraviny sa snažím minúť max 150€ mesačne. Ak máte niake typy ako ušetriš a vyžiť z 10€ na deň bola by som rada😞😞Alebo niake rady ako si zarobit cez internet. Rodičia sa už o mňa nestarajú lebo neštudujem. Ďakujem a prajem pekný deň.

Strana
z3
zelenakobyla123
20. apr 2023

Čo si vyštudovala? Cez internet môžeš robiť veľa vecí, pozri profesiu a iné stránky.

lanka999
20. apr 2023

ja si privyrabam predajom veci cez net uz niekolko rokov 🙂

uhnakova
20. apr 2023

68 € mesačne za internet a televiziu je vyhadzovanie penazi z okna. My platime cca 13 € mesacne za internet a cca 70€ ročne za Disney plus (to sme vymakli akciu pri prichode Disney+ na Slovensko). Par klasickych televiznych kanalov je k internetu zadarmo (asi 15).

lelelienka
20. apr 2023

O koho sa staras ked poberas opatrovatelske? Byva tento clovek s tebou? Nema tiez nejake davky z ktorych moze prispiet?
Mas super naklady na byvanie, po zvyseni prispevku ti zostane cca 350 eur ak odratame uvedene a mobil. Videla by som rezervu v lacnejsej tv/internet, resp. potrebujes platit tv ked dnes je uz vela aj na webe? Tam sa da rozhodne usetrit. Dalej splatky za mobil, nestacil by lacnejsi? A takto dosledne prejst najprv vsetky vydavky.

zejdlikova
20. apr 2023

ja mám operátora 4ka a je celkom lacný platím 15€ mám v tom dáta a 300min alebo sms 🙂 televízia skylink taktiež lacná varianta a myslím si, že aj internet majú za lacno tipujem do 15€ aspoň my tak platíme...myslím, že minimálne 20€ ušetríš ale to je len podľa našich výdavkov neviem aké sú aktuálne ceny :/

deti95060810
20. apr 2023

my platíme za káblovku + internet 20 e /mesiac ...staníc asi 60
skús popozerať niečo lacnejšie...
máme SLOVANET.

malinka85
20. apr 2023

@lanka999
@lanka999 poradíte ako na to?

kulumulu123
20. apr 2023

Neviem co si studovala ak ovladas nejake jazyky tak napr doucovanie aj online resp ine predmety ak vies.. Pripadne strazenie dietatka nejakej mamine ktora ide skoro do prace po materskej mozes aj u seba doma ak sa dohodnete a zvladnes to...

uhnakova
20. apr 2023

a teda skusila by som si pozhanat narazovu brigadu, napr. na vikend na privyrobenie.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
anjelicek26
20. apr 2023

Koho doma opatrujes? Dieta? Ci starsiu osobu? Skutocne doucovanie ci strazenie deti moze byt riesenim, skolaka po skole, spravit s nim ulohy a vecer si po neho prijde mama, nebudes bohata, ale urcite tych par eur navyse potesi...

veselo_neveselo
20. apr 2023

Podla mna cecko, omegu ani hlivu tiez pri tak nizkom rozpocte nepotrebujes. Staci ti denne kus ovocia a zelenina, a cecka mas dost.
Na imunitu ti lepsie prospeje cerstva zelenina ako tabletky. To by som zrusila prve.
Ist na brigadu niekam, kamkolvek, ak sa ti da casovo.
Nepises co vies robit, ani ake mas skusenosti, tak sa ti tazko radi o praci.

mladena
20. apr 2023

@veselo_neveselo áno, teraz som si napríklad zadarmo nazbierala medvedí cesnak, lepšie ako kvantum tabletiek a človek aj tak dookola chorý. A či sa dá vyžiť, asi aj dá pokiaľ máš aspoň tú strechu nad hlavou svoju.

eva193
20. apr 2023

a nepise sa NIAKE ale nejake

autor
20. apr 2023

@lanka999 Ano aj ja cez modrykonik a vinted

autor
20. apr 2023

@uhnakova Ja platím 21€ za internet a televíziu nie 68..

autor
20. apr 2023

@deti95060810 Veď aj ja platím 21€ za internet optiku a Tv.

autor
20. apr 2023

@veselo_neveselo Nemám žiadne skúsenosti mám 22 rokov do septembra 2022 som študovala

autor
20. apr 2023

@lelelienka Ja bývam v meste mala som skylink bol slabý lebo mám 3 izbový byt tak som prešla na optiku to mám 21€ za internet aj Tv.. Paušal mam neobmedzený za 15€ ale to som tam aj viazana na 2 roky

mondolina
20. apr 2023

a koho teda opatruješ??

autor
20. apr 2023

@mondolina Opatrujem starého človeka

autor
20. apr 2023

@zejdlikova Ahoj, ja mám paušál tiež za 15€ mám tam veľa dat, neobmedzené sms, volania.. Internet (optika) a tv za 21€ takže ja som spokojná s týmto. Predtým som mala skylink to bol veľmi slabý internet nedočiahol mi do izieb.

samanta44
20. apr 2023

Vieš keď to je málo musíš si nájsť lepšiu prácu inak to nevidím

autor
20. apr 2023

@samanta44 No len ja sa strarám o blízku osobu takže to by mi bolo lúto.. Neni to cudzí človek

autor
20. apr 2023

@mladena áno bývam vo svojom

autor
20. apr 2023

@anjelicek26 staršiu osobu

mondolina
20. apr 2023

a spolu máte teda koľko príjem?
musíš byť nonstop pri ňom?

autor
20. apr 2023

@mondolina Ale ja nebývam s ňou, ja som len opatrovateľka. Ja mám 525 ona 650

autor
20. apr 2023

@veselo_neveselo Zistili mi nízku hladinu vitamínu D, mám časte herpesy, mala som kovid potrebujem tie vitamíny, samozrejme že jem aj ovocie zeleninu

autor
20. apr 2023

@deti95060810 Prepáčte mala som to rozpísať, moja chyba.. Internet mám optiku od orange a Tv tiež to je 21€ mesačne, paušál 15€ data volania sms, a 30 mam splatku za mobil lebo starý sa mi pokazil

Strana
z3