icon

Život z 525 eur

20. apr 2023

Dobrý deň, poberám opatrovateľský príspevok dostávam 525€ mesačne, od 1.7 569€. Ide o to že som na všetko sama platím 150€ za bývanie 68€ za internet televíziu paušál a splátku za mobil. Ostáva mi na mesiac okolo 300€. Myslíte že sa z toho da žiť? Som silná alergička, mám zníženú imunitu, niekedy som aj 2x do mesiaca chorá, stále si kupujem vitamíny cčko 1000ku,b,d,omegu, zinok,hlivu ustricovú, lieky. Naposledy som nechala v lekárni 40€ keď som mala herpes a silnú chrípku.Na potraviny sa snažím minúť max 150€ mesačne. Ak máte niake typy ako ušetriš a vyžiť z 10€ na deň bola by som rada😞😞Alebo niake rady ako si zarobit cez internet. Rodičia sa už o mňa nestarajú lebo neštudujem. Ďakujem a prajem pekný deň.

autor
20. apr 2023

@zelenakobyla123 mám maturitu obchodná akadémia, a výučný list čašníčka servírka.. Idem hladať

autor
20. apr 2023

@mondolina Áno mala by som nonstop, aspoň sa snažím samozrejme keď idem na nákup, do drogérie, lekárne, k doktorke alebo na poštu úrad tak je sama.Nedá sa byť 24/7

mondolina
20. apr 2023

a v tom 3 izbovom bývaš sama či ako,
a 30€ mesačná splátka za telefón je veľmi veľa. to budeš koľko platiť

autor
20. apr 2023

@anjelicek26 Neopatrujem u mňa doma

autor
20. apr 2023

@mondolina Áno sama bývam.

autor
20. apr 2023

@mondolina Ešte aj so psom, ďalšie výdavky

autor
20. apr 2023

@lelelienka Na 2 roky mám viazanosť. Ale v tych 68€ mam aj internet optiku, tv programy, paušal data volania sms, a splatku za mobil

mondolina
20. apr 2023

aj v noci si tam?

sense
20. apr 2023

Vitamín D by ti mal predpisovať lekár, co sa týka vitamínu C, nemusíš kupovať drahé doplnky, v DM drogérii býva Vit C v prášku a je lacnejší ako v lekárni doplnky

autor
20. apr 2023

@sense Áno na infekčnom mi predpísala, áno v Dm si kupujem aj omegu

mondolina
20. apr 2023

tak buď budeš opatrovať, alebo zarábať a nerátať každé euro, čo iné.

autor
20. apr 2023

@mondolina v noci som doma sama

autor
20. apr 2023

@mondolina Skôr by som chcela opratrovať, a dotoho niaka brigáda cez víkend. Predávam aj veci na modrom koníku, vinted.

lila1988
20. apr 2023

No veď nastahuj sa k tomu starému cloveku, tiež by nemal byt sám cez noc, čo keď padne, alebo potrebuje pomoc? Tvoj byt mozes prenajat a máš financie navyse

37373
20. apr 2023

V tvojom prípade by som nerozmýšľala ako ušetriť, ale hľadala spôsob ako si zvýšiť príjem. Buď brigádou, alebo zmenou práce.

autor
20. apr 2023

@lila1988 Nie ona v noci prespí celú noc, nikdy nepadla a to žije sama už dlho lebo jej zomrel muž

autor
20. apr 2023

@37373 Áno hladam brigádu, začala som predávať veci na vinted a tu na modrom koníku, zaniesla som veci do takého sekáča tu u nás v meste a tam mi predajú veci zakazníkom. Teraz pozerám profesiu, ale ja som z malého mesta pod 20 tisic. obyvatelov

lelelienka
20. apr 2023

Ak je to blizka osoba a zije sama, preco sa k nej teda nenastahujes ako uz niekto napisal, zda sa mi to super napad. Mohla by si ked tak nieco prispiet na byvanie a keby si ozaj prenajala svoj byt, tak by sa ti znacne zvysil prijem. Ved aj ta osoba co sa o nu staras musi pochopit, ze potom tazko mozes pracovat a nemas to lahke, tak si myslim ze takyto krok by bol aspon taka mala pomoc-vdaka z jej strany.

uhnakova
20. apr 2023

Mozes skúsiť niekoho zobrať k sebe do podnájmu. Do jednej izby. Cenu daj podľa lokality, ale aspoň 150 za mesiac by ti to asi hodilo.

mogaa
20. apr 2023

Nuž presne ako píšeš...poberáš opatrovateľský PRÍSPEVOK, nie plat...veľa ľudí čo makali celý život poberá dôchodok alebo ID v oveľa menšej výške ...treba sa uskromniť alebo hľadať iné riešenie.....ty berieš len príspevok a ten je len na prežitie....

autor
20. apr 2023

@uhnakova Ano skusim ďakujem

zejdlikova
20. apr 2023

Ak hľadáš brigádu na víkendy tak ja osobne chodievam popri svojej praci cez vikendy do baru…mam hodinovku a tringelty a výhodou je že to j v noci možno niečo také by bolo ideálne
Veľmi dobre viem zarobiť a to chodievam len na 4-5h za noc

oli18
20. apr 2023

Máš výborné dve školy. Keďže nemôžeš chodiť do práce, skús začať robiť jednoduché účtovníctvo malým živnostníkom, alebo tým, ktorí prenajímajú byty. Choď týmto smerom, má to budúcnosť.

macekovam
20. apr 2023

10 eur na deň je celkom ôk.. Véd nemusíš jest 5 rôznych jedál... Jup si len raňajky.. A na ár si výživný obed ktorý budeš jesť po zvyšok dna.. Bielkoviny.. Ryžu napríklad.. Nejaký šalát si urob a ešte ti aj zostane.. Uvar si puding z pol litra mlieka máš 2 pudingy.. A máš na 2 dní nachystané z 10 eur... Inokedy si uvar dranadir alebo halušky... A znova budeš jesť to.. Alebo perkelt.. Žiješ sama?

autor
20. apr 2023

@macekovam Áno žijem sama,otec odišiel ked som mala 4 roky..No ale okrem jedla potrebujem si platiť aj lieky, vitamíny, granule pre psa, kozmetiku,cestovné drogeriu do domacnosti,atd

autor
20. apr 2023

@zejdlikova A to v akom meste?

tiezjedna
20. apr 2023

@veselo_neveselo myslíš tú striekanú zamrazenú/rozmrazenú zeleninu a ovocie, čo sem cestuje cez pol sveta?? No ja ti neviem, určite by som zostala radšej pri umelých suplementoch, keď sú pre mňa dôležité...

autor
20. apr 2023

@tiezjedna Presne tak, nemá to žiadny účinok. Zdravo sa stravujem, hýbem aj tak som stále chorá, nemôžem si to dovoliť stále ochorieť keď opatrujem 75 ročnú

zejdlikova
20. apr 2023

Trenčín…ale taká možmosť je myslím všade, kľudne aj krčma ľudia nechávajú všade aspoň z mojej skúsenosti
Viem že to nie je bohvie aká úžasná práca ale jw to asi najjednoduchšie ☹️

danielinaa
20. apr 2023

Takže 30 eur x 24 mesiacov. Len preto ze sa ti pokazil mobil musíš mat mobil skoro za tisícku? Prikryvam sa perinou akú mám. V pohode by ti stačil mobil za 200 eur, dnes v tejto cenovej relácii už kúpiš kvalitný mobil. Radšej vyhodiť peniaze von oknom za drahy mobil namiesto toho aby si si tých 30 eur mesačne radšej dopriala kvalitnejšiu stravu. Ked si sama, stačí ti to na zeleninu, ovocie, kuracie mäso na celý mesiac a podobne. Ty však musíš mat drahy mobil. A ked aj nie na stravu, tých 30 eur si si mohla odložiť alebo si založiť investičné sporenie, kde by sa ti to pekne zhodnocovalo a za pár rokov by si mala pomalými krocikmi par tisíc eur. Nuž ale tvoja vec. Ako si si to zariadila, tak máš.
My s manželom mame napr. spoločný prijem 3000 a v živote by som si taky drahy mobil nekúpila. Skoda peňazí.