icon

Životné poistenie pre 13-ročnú

21. dec 2025

Dobrý večer,
Poradíte mi dobre životné poistenie pre 13 ročnú? Ďakujem

Strana
z2
anonym_a3d8c8
22. dec 2025
@anonym_abd48f

Ja mám pre deti Allianz a už viackrát preplatili hospitalizaciu aj úrazy a keď deti budú mať 18 rokov tak dostanu z poistky na štart pár tisíc eur.

@anonym_abd48f ale to mas poistenie a sporenie nie? ved poistka sa vyplaca len ked je uraz a choroba nie?

mamusa123456789
23. dec 2025

Ak chceš napíš mi súkromnú spravu

patrikpatio
23. dec 2025
@anonym_abd48f

Ja mám pre deti Allianz a už viackrát preplatili hospitalizaciu aj úrazy a keď deti budú mať 18 rokov tak dostanu z poistky na štart pár tisíc eur.

@anonym_abd48f vy mate farbicku? Tak tu by som rýchlo zrušil a dal si len čisto životnú bez investovania a investovanie zvlášť, lebo takéto poistenie sa uz nerobí nie je vyhodne pre klienta

anonym_766d0d
23. dec 2025

Môžme sa o poistení porozprávať ľudskou rečou, poradím, pomôžem, kľudne v súkromnej správe,pripadne mailom, telefonicky, osobne...

dianaaaaa
23. dec 2025

Hlavne si treba dávať pozor na poistné podmienky, nie všetko je dobré,čo na vás poisťovací natlačia..
Nezabúdajme ,že : choroba,úraz, strata zamestnania, smrť sú hlavne kritériá ,prečo sa človek vôbec poisťuje....
Hospitalizácia: minimálne 40€ /den

zuzicekuzlicek
Autor odpoveď zmazal
zuzicekuzlicek
25. dec 2025
@patrikpatio

@anonym_abd48f vy mate farbicku? Tak tu by som rýchlo zrušil a dal si len čisto životnú bez investovania a investovanie zvlášť, lebo takéto poistenie sa uz nerobí nie je vyhodne pre klienta

@patrikpatio úplne súhlasím. Je veľmi rozumné časť peňazí dieťatku sporiť a časť použiť na pokrytie rizík. Ale investičné životné poistenie je naozaj zastaralý produkt a je výhodnejšie investovať zvlášť a poistiť zvlášť. Oboje tak vychádza lepšie a prevažne to viete urobiť na jednom mieste v tej istej spoločnosti.

zuzicekuzlicek
25. dec 2025
@anonym_c6ae83

poistuje sa clen rodiny, co zaraba najviac a je zivitel kvazi, v pripade invalidity, choroby, hospitalizacie aby sa dorovnala strata prijmu. U deti to az taky extra vyznam nema..ci dostanes par eur za zlomenu ruku ci nie tam taky rozdiel az nie je

@anonym_c6ae83 toto môže byt tiež stratégia. Je to pokrytie najfatálnejšieho scénára, keďže v tomto príklade sa poisťuje hlavný živiteľ.
Záleží na tom ako moc rodinu zaťaží, ak vypadne druhý príjem, prípadne ako by to rodinu ovplyvnilo, keby druhý rodič vypadol so svojej role a je potrebné sa starať o ju/neho. To by som prehodnotila ako prvé a taktiež koľko má rodina rezervu alebo aký je plán, v prípade potreby nadštandardnej zdrav. liečby. Ak je to všetko pokryté aj táto možnosť môže znamenať dobré poistenie.

zuzicekuzlicek
25. dec 2025

@anonym_autor
Dobrý deň, nemyslím si, že tu nájdete správnu odpoveď.
So všetkou úctou k odbornosti všetkým zúčastneným v týchto komentároch.
Na životné poistenie pre kohokoľvek potrebujete najlepšie poisťováka, a teda človeka, ktorý sa rozumie tomu, čo sa Vám v poistke ponúka, aké sú výluky a aké výhody. Títo ľudia sa špecializujú na produkt, ktorý hľadáte. Navyše životné poistenie sa už dlhšiu dobu robí individuálne na mieru. To čo je dobré pre jedného nemusí pokrývať potreby inému. Každý sme iný a preto ani poistky nemajú byť rovnaké.
Tu určite nájdete veľa ľudí s mnohými skúsenosťami, či už pozitívnymi alebo negatívnymi. Všetko však záleží od správneho nastavenia ich poistky. Pre Vás by malo byť hlavné čo od nej vy potrebujete a aký očakávate úžitok.
V prvom rade si treba zvedomiť aké riziká chcete pokryť. To sa dá odpoveďou na tieto otázky:
Ako často a akým športom, hobby či pohybovým aktivitám sa venuje moje dieťa?
Ak by bolo potrebné s ním ostať doma, ako to ovplyvní Váš rozpočet ako domácnosť? (v krátkodobom merítku ale najlepšie sa pozrieť aj na dlhodobí scénar)
A teda nakoniec by som si prezrela aj štatistiky. Na to je jedna naozaj dobrá aplikácia ktorá sa volá Perplexity prípadne ak neinklinujete k AI nástrojom, išla by som na stránky Štatistického úradu a tam si vyhľadala konkrétnu štatistiku.
Ak by ste potrebovali vysvetliť detailnejšie, kľudne napíšte.

Strana
z2